NRK Meny
Normal

TV-seerne slipper Pay-per-view på Brækhus-kamp

Cecilia Brækhus sier at hennes første boksekamp på norsk jord skal kunne sees gratis på TV for alle.

Cecilia Brækhus

SIN EGEN SJEF: Cecilia Brækhus blir sin egen sjef de siste årene av karrieren og lover at kampene skal være tilgjengelige i Norge.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Den første kampen min i Norge blir gratis, sier Cecilia Brækhus.

Løftet kom under onsdagens pressekonferanse. Der fortalte boksedronningen at hun ikke ønsker at hennes kamper skal gå på såkalt Pay Per View.

Tidligere kunne man se Brækhus bokse på TV i Norge uten å betale ekstra, men i høst måtte man betale 299 kroner får å se kampen mot Ivana Habazin.

Boksedronninga kan ikke love at det ikke vil gjenta seg. Men den første kampen på norsk jord, den skal alle få se, sier hun.

– For meg er det utrolig viktig at kampene mine er tilgjengelig for alle i Norge. Det er ikke snakk om at de skal prises ut og ekskludere en del av mine fans. Det godtar jeg ikke i det hele tatt, forteller Brækhus.

– En stor drivkraft

Onsdag ble det klart at Cecilia Brækhus har brutt med sin mangeårige boksepromotor Team Sauerland, og istedet blitt en del av Vladimir Klitsjkos selskap K2. Verdens beste tungvektsbokser.

De siste årene av sin karriere ønsker hun å være sin egen sjef. En av oppgavene fremover blir å sørge for at flest mulig får se henne bokse, uten å måtte betale i dyre dommer for det.

Den første kampen på norsk jord blir ihvertfall tilgjengelig for alle TV-seere. En slags takk for støtten, sier Brækhus.

– Det har vært en stor drivkraft for meg i hele denne prosessen, og uten denne støtten fra det norske folk i min karriere hadde jeg aldri vært i denne posisjonen her, sier hun.

Har det siste ordet

Brækhus har også signert en avtale med sportsrettighetsselskapet IMG. Det blir deres oppgave å forvalte rettighetene til 33-åringen. Men hun har fremdeles mye hun skulle ha sagt.

– De får gjøre jobben sin, men jeg har det siste ordet når det gjelder hva som skal skje.

Og kampen kan være like om hjørnet.

– Det trenger ikke å være så altfor lenge til. Jeg gleder meg mer enn du kan ane, sier den populære bokseren.

Bokseproffen Cecilia Brækhus blir nå sin egen sjef og skal samarbeide med den største tungvektsboksaren i verden.
Etter syv år er dermed samarbeidet med Team Sauerland historie. Reporter: Anders Engeland Foto: Jorunn Hatling Redigering: Vegard B. Lien

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal