TV 2: NIF visste ikke om avtale

Norges idrettsforbund fikk ikke vite om avtalen om idrettssamarbeid mellom Norge og Kina før 20 dager etter at den var signert. Det sier tidligere visepresident Oddvar Jenssen i Norges idrettsforbund til TV 2.

IOC-medlem Gerhard Heiberg sier at idrettsavtalen var viktig for å få det politiske og diplomatiske forholdet mellom Norge og Kina på rett kjøl igjen.

Idrettsavtalen, som ble undertegnet i 2017, da Erna Solberg var på sin forsoningstur til Beijing, innebar at Norge blant annet skulle stille trenerkompetanse til rådighet innen grenene langrenn, hopp, kombinert og skiskyting.

Gerhard Heiberg
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Siste nytt

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader
 • Ny verdsrekord i tresteg

  Yulimar Rojas (24) frå Venezuela sette fredag kveld ny innandørs verdsrekord i tresteg. Den gamle rekorden til russiske Tatjana Lebedeva på 15,36 har stått sidan 2004. I kveld hoppa Rojas heile 15,43 på eit stemne i Madrid. Ute har ukrainske Inessa Kravets hatt verdsrekorden heilt sidan VM i Göteborg i 1995.

  Yulimar Rojas
  Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP
 • Kristoff skuffa i spurten

  Cees Bol tok sigeren på den tredje etappen av Algarve rundt fredag. Alexander Kristoff var med i spurten om sigeren, men klarte ikkje å henge med på farta til nederlendaren i spurten og blei nummer fire. Daniel Hoelgaard var også med i spurten og kom inn på plassen bak.

  AFP_1IW3E2
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal