Tuxens OL-drøm brast i kvaliken

Stuperen Anne Vilde Tuxen (23) maktet ikke å ta seg inn blant de 18 beste under timeterskvalifiseringen onsdag. Dermed er OL over for den norske flaggbæreren.

De 18 beste av totalt 30 startende gikk videre til neste runde. Det gikk ikke for Tuxen, som endte tredje sist.

Tuxen hadde fremdeles en ørliten mulighet til å kvalifisere seg etter de tre første stupene, men et svakt stup i fjerde runde gjorde det vanskelig. Den norske stuperen smilte bredt til kameraet etter det avsluttende femte stupet, til tross for at avansementet uteble.

Tuxen endte til slutt på 28.-plass med 219,15 poeng. Det tredje stupet var hennes beste og ga 51,80 poeng.

Storfavoritt Chen Yuxi fra Kina vant onsdagens kvalifisering på meget overbevisende vis med en poengsum på 390,70.

Tuxen
Foto: Marko Djurica / Reuters

Siste nytt

 • Trolig ingen Tiger Woods

  Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

  Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

  – Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

  Tiger Woods
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • Skjerper sikkerheten rundt landslag

  Det newzealandske cricketforbundet (NZC) har høynet sikkerheten rundt sitt kvinnelandslag etter et trusselbrev under lagets opphold i England.

  Den hatefulle eposten ble sendt til Englands og Wales' cricketforbund (ECB).

  – ECB har mottatt et trusselbrev relatert til NZC. Selv om det ikke spesifikt ble referert til White Ferns så ble trusselen tatt på alvor, utredet og ikke vurdert som troverdig, opplyser ECB i en uttalelse.

  New Zealands kvinnelandslag, som kalles White Ferns, er i Storbritannia for å spille en kamp i Leicester tirsdag. Til tross for at trusselen ikke ble sett på som troverdig, har man likevel skjerpet sikkerheten rundt laget.

 • Tannproblemer ødela for Bolsjunov

  Den russiske langrennsstjernen Aleksandr Bolsjunov gikk ikke under rulleski-VM i Italia. En betennelse i tannkjøttet som endte med operasjon ødela, skriver VG, som siterer Tass.

  24 år gamle Bolsjusjov droppet en treningsleir i Sibir for å delta i rulleski-VM i Val di Fiemme, men fikk til slutt ikke deltatt i et eneste renn på grunn av tannproblemene.

  – Han måtte opereres. Han fikk en betennelse i tannkjøttet og fikk feber, forklarer trener Jurij Borodavko til nyhetsbyrået Tass.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf, aleksandr bolsjunov
  Foto: Lise Åserud

Sendeplan

Kl. Program Kanal