Hopp til innhold

Tuv Myhre brøt 10 000-meteren før løpet var halvveis

Magnus Tuv Myhre måtte bryte 10 000-meteren i Diamond League-stevnet i Brüssel.

– Så ikke komfortabel ut der. Tok sjansen på en råsterk åpning og så er det over og ut, sier NRKs kommentator Jann Post.

En hard åpning og nærmere 30 grader i den belgiske hovedstaden gjorde at løpet sluttet før det var over for 23-åringen.

– Det gikk for så vidt helt greit synes jeg, frem til 3000 og så bare … det kokte kanskje litt over. Det ble for hard åpning og for varmt rett og slett. Det var liksom ikke helt planen å løpe en 10 000-meter i 30 grader. Det er sånn det er, sier Myhre til NRK.

Normannen brøt før løpet var halvveis ferdig.

– Hvordan kjentes kroppen da du brøt?

– Jeg var jo kokt allerede, i hodet og kroppen. Det blir for varmt når jeg har persen min fra to grader i april.

23-åringen tror det ville gått sakte mot slutten dersom han skulle tvunget seg igjennom resten av løpet. Valget om å bryte var ikke enkelt.

– Det er klart det føles litt dritt å bryte et løp selvfølgelig. Men det er jo sånn at hadde jeg fullført en hel 10 000, så hadde restitusjonstiden vært ganske lang, spesielt når det går så tungt. Sånn er det. Får prøve å komme sterkere tilbake, sier Myhre.

Kenyanske Daniel Simiu Ebenyo vant løpet, foran franske Jimmy Gressier på andreplass og kenyanske Stanley Waithaka Mburu på tredje.

Magnus Tuv Myhre
Foto: INA FASSBENDER / AFP

Siste nytt

 • Verdenslaget vant Laver Cup

  Verdenslaget fullførte utklassingen av Europa i Laver Cup i tennis med seier i doublekampen som innledet søndagen.

  Ben Shelton og Frances Tiafoe slo Hubert Kurkacz og Andrej Rublev 7-6 (74), 7-6 (7-5). Dermed kan ikke de tre gjenstående singlekampene berge Europa-laget fra tap.

  USA har vunnet åtte av de ni første oppgjørene i prestisjeduellen. Casper Ruuds seier over Tommy Paul lørdag er eneste lyspunkt for de europeiske tennisspillerne.

  Det gis ett poeng for seier første dag, to annen dag og tre tredje dag. Med 13-2 til Verdenslaget etter søndagens doublekamp vil tre europeiske seirer bare gi ni poeng til.

  Casper Ruud er satt opp mot Taylor Fritz i den første singlekampen søndag. (NTB)

  Z1smcaGNZ0o
  Foto: AP
 • Real Madrid tapte byderbyet – ned fra tabelltoppen

  Real Madrid gikk på sitt første poengtap i La Liga i høst da Atlético vant byderbyet i den spanske hovedstaden 3-1.

  Alvaro Morata og Antoine Griezmann ga hjemmelaget to måls ledelse med hver sin scoring før det var spilt 20 minutter.

  Toni Kroos skapte ny spenning med sitt reduseringsmål. Real Madrid jublet et øyeblikk for utligning rett før pause, men Antonio Rüdiger var offside i forspillet før Eduardo Camavinga satte ballen i mål.

  Morata økte ledelsen rett etter sidebytte, med sitt annet hodemål i kampen.

  Tapet gjør at Real Madrid falt til 3.-plass, ett poeng bak Barcelona og sensasjonslaget Girona. De har begge 16 poeng på seks kamper. (NTB)

  jPJnz7bo2oE
  Foto: AP
 • Østigård holdt nullen med Napoli

  Leo Skiri Østigård spilte hele kampen da Napoli spilte 0-0 mot Bologna i Serie A søndag. Målgarantisten Victor Osimhen bommet på straffe.

  Straffemuligheten kom etter 72 minutter, men den ellers så sikre nigerianeren skjøt utenfor. Straffen kom etter at Riccardo Calafori handset inne i 16-meteren.

  Før det hadde både Osimhen og den georgiske vingstjernen Khvicha Kvaratskhelia skapt muligheter for Napoli uten å score.

  Den norske midtstopperen har til vanlig måttet ta til takke med benkeplass for den regjerende seriemesteren, men skader i forsvaret har gitt ham sjansen. (NTB)

  zw8ekksJibs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ustoppelige Pellegrino 00:35
Neste