Vant for død venninne

Suzann Pettersen ble stående som vinner i Swiss Open uten et eneste slag i finalerunden.

Suzann Pettersen
Foto: GABRIELE PUTZU / AP

På grunn av kraftig regnvær i Sveits ble nemlig fjerde og siste runde av Swiss Open avlyst.

Runden ble først utsatt, men det dårlige været så ikke ut til å lette og det dannet seg store dammer på fairway og greener, skriver golf.no .

- Tilegnet en kjær venn

En tårevåt Tutta tilegnet seieren i til en venninne som døde sist mandag.

- Jeg vil gjerne tilegne denne seieren til Karolyn. Hun var en kjær venn av familien min. Vi besøkte henne på sykehuset i slutten av forrige uke, og visste vel da at hun ikke kom til å greie seg. Hun var bare 24 år og hadde blodpropp i beinet, sa Tutta.

Mistet rekordmulighet

Suzann Pettersen har storspilt og levert meget sterke runder i Sveits, og etter gårsdagens runde ledet hun med seks slag på nærmeste konkurrent.

Dermed sikret hun norsk seier da det ble klart at finalerunden måtte avlyses, men gikk samtidig glipp av muligheten til å slå Laura Davies' rekord fra 1995 på 25 under par etter fire runder over 72 hull.

Tutta var 22 under par etter tre runder.

- Jeg håpet å greie 30 under par. Det var målet mitt. Jeg måtte spilt veldig bra for å greie det, men jeg mener det var mulig, sier Pettersen.

Hun godtok avgjørelsen om å avlyse.

- Når banen ikke er spillbar, så er det ikke stort å gjøre. Slik er det når man driver med utendørsidrett.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Suzann Pettersen

Tutta vant foran Sør-Koreas Amy Yang.

Foto: GABRIELE PUTZU / AP

God norsk innsats

Sørkoreanske Amy Yang spilte seg til sølvplass, mens Gwladys Nocera fra Frankrike ble stående på tredjeplass.

Se hele resultatlisten her.

Også Marianne Skarpnord har utmerket seg under Swiss Open. Det norske stortalentet endte til slutt på en 6. plass, ti slag under par.

LES: Skarpnord sikret norsk dominans

VIDEO: Møt Norges nye kvinnelige golfstjerne

Siste nytt

 • Magnus Carlsen og So like langt

  Magnus Carlsen og Wesley So spilte 2-2 i den første finaleduellen i Champion Chess Tour søndag. Finalen avgjøres mandag.

  Det ble uavgjort uten at noen av partiene gikk til remis. Carlsen vant sine to partier med hvite brikker, og det samme gjorde So. (NTB)

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Stygg hodeskade i Premier League

  Arsenal røk på et nytt tap i Premier League søndag kveld. Mot Wolverhampton var det derimot ikke resultatet som fikk mest oppmerksomhet.

  I starten av kampen kolliderte Arsenals midtstopper David Luiz og Wolverhamptons spiss Raúl Jiménez stygt inne i Arsenals felt.

  Begge ble liggende nede en stund, men det var Jiménez det så ut som det gikk verst ut over. Luiz spilte resten av kampen med bandasje på hodet, mens Jiménez måtte forlate banen på båre med oksygenmaske og nakkekrage.

  Det så langt ifra bra ut da meksikaneren forlot banen, men senere søndag kveld melder Sky at Jiménez er ved bevissthet på sykehuset og responderer bra på behandlingen.

  4NptqS_L3aI
  Foto: JOHN WALTON / AFP
 • Overtidsdrama for Vålerenga

  Vålerenga kunne skaffe seg en luke ned til Rosenborg i medaljekampen i eliteserien. Trønderne tapte nemlig 5–1 mot seriemester Bodø/Glimt tidligere søndag, og Vålerenga ville med seier mot Sarpsborg 08 ha fire poeng ned til Rosenborg på fjerdeplass.

  Lenge så det ut til at Vålerenga ikke skulle få med seg noe som helst fra kveldskampen, men så dukket Felix Myhre opp på overtid og utlignet.

  Men overtidsdramaet var ikke ferdig der. Like etterpå så Vålerenga ut til å ha tatt med seg alle poengene, da Bård Finne pirket ballen over mållinjen. På en annen linje sto derimot assistentdommeren og vinket med flagget, og målet ble korrekt annullert for offside.

  Dermed endte det 1–1 etter noen høydramatiske sluttminutter i Oslo.

  Molde har festet et godt grep om sølvet, mens både Vålerenga, Rosenborg, Kristiansund og Odd fortsatt kjemper en hard kamp om den siste medaljen.

  Qamf5OO4EQ0
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal