NRK Meny
Normal

Tutta tviler på topp i 2008

Suzann Pettersen vil til topps. Men selv etter årets knallsesong, tviler Tutta på at hun blir verdens beste golfspiller allerede i 2008.

 

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen er tålmodig i jakten på Lorena Ochoa.

Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP

Suzann Pettersen har imponert stort under LPGA-touren i 2007. Hun startet året på 51. plass, men etter fem seire og en annenplass rangeres hun nå som nummer fire i verden.

Knallsesong

Pettersen sa tidlig i karrieren at hun ville bli kvinnenes svar på Tiger Woods, men selv etter årets knallsesong, tror hun ikke at hun klarer å passere verdensener Lorena Ochoa på rankingen allerede til neste år.

 - Jeg tror det kan bli vanskelig allerede neste år. Men fortsetter jeg å jobbe hardt og presterer, vil rankingen justeres av seg selv, sier Pettersen til NTB.

Pettersen har all grunn til å være fornøyd med året som har gått.

Suzann Pettersen

Pettersen har hatt en knallsesong.

Foto: CHIP ENGLISH / AP

I årets første majorturnering rotet hun bort seieren, det lærte hun mye av. Og lærdommen fikk hun nytte av allerede i den neste majorturneringen. Seieren i Havre de Grace var årets høydepunkt.

- Revansjesuget var stort, og lærdommen fra den første majoren var god å ha i den sammenhengen, forklarer Pettersen, som også vant sin første LPGA-turnering i Williamsburg en snau måned tidligere.

Pettersen har ikke bare hatt sportslig suksess. Økonomisk har det også gått den riktige veien. Denne sesongen har hun spilt inn litt over 10 millioner kroner.

Trygg på eget talent

Vanligvis bor Pettersen i Orlando i Florida, men etter et begivenhetsrikt år tar hun en velfortjent juleferie hjemme i Norge.

Pettersen er fortsatt ung i forhold til sine konkurrenter og er langt fra utlært som golfspiller, men hun er trygg på sitt eget talent.

- Jeg tror du alltid vil søke nye ideer og tanker. Og i golf vil du alltid strekke deg etter noe bedre. men det er viktig å dyrke sine beste egenskaper samt spe på med ny input, forklarer hun.

Suzann Pettersen (bak) måtte se seg slått av Ochoa

Pettersen tror ikke hun passerer Ochoa allerede neste år.

Foto: DANNY MOLOSHOK / REUTERS

 

Før denne sesongen byttet hun ut teamet sitt, men hun kommer ikke til å forandre på mye før neste sesong. Da skal hun ta opp jakten på Lorena Ochoa.

- Jeg vil gjøre mye av det samme. Jeg kommer til å ha en tøff oppkjøring og være fit for fight i hver turnering, sier Pettersen til NTB

 

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart