NRK Meny
Normal

«Tutta» tjente 700.000 på 6.-plassen

Evian Les-Bains (NRK.no): Suzann Pettersen (33) kan smile hele veien til banken.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen studerer en av greenene på den siste runden av Evian Championship.

Foto: Laurent Cipriani / Ap

Kilde: NTB

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Suzann Pettersen klarte ikke å forsvare majortittelen i Evian-mesterskapet, men golfstjernen gjorde en solid sisterunde søndag. Hun endte til slutt på 6.-plass.

Den 6.-plassen tjente hun 700.000 kroner på.

– Jeg er godt fornøyd med det meste. Jeg liker banen her og atmosfæren, og dette er jo en turnering hvor det er bra å gjøre det godt, sier «Tutta» til NRK.no.

«Tapte» en halv million

Den norske 33-åringen var nummer fire etter halvspilt turnering i Frankrike, men hun skuffet med en 74-runde lørdag.

Hun falt dermed ned til en delt 10.-plass. Søndag hevet Tutta spillet og gikk avslutningsrunden fire slag under par. Et lite skår i gleden var at hun treputtet på to av hullene. Ballen strøk hullkanten, og der tapte Tutta en halv million.

For hadde Tutta satt også disse puttene ville hun endt på 3. plass som igjen ga 1,2 millioner i pengepremier.

Totalt endte hun fire slag bak vinneren Kim Hyo-joo. Den sørkoreanske 19-åringen ble tidenes tredje yngste vinner av en majortittel på kvinnesiden.'

Karrie Webb fra Australia endte ett slag bak Kim, mens Jang Ha-na og Hur Mi-jung delte 3.-plassen. Den sørkoreanske duoen var to slag bak sin landskvinne.

Kan spille seg til topps

Suzann Pettersen ligger i øyeblikket på fjerdeplass på verdensrankingen, og har fortsatt mulighet til å spille seg helt til topps.

Nå tar 33-åringen fra Oslo et par ukers hvile før hun reiser til Asia og spiller fire turneringer før to turneringer i Mexico og USA. Så blir det vinterferie.

– En ting er sikkert. Jeg kommer ikke til å ta i golfkøllene mine i desember, sa Tutta og hastet av gårde til flyplassen for å rekke siste fly hjem til Norge.

To majortriumfer

Suzann Pettersen er nærmest som en veteran å regne for på LPGA touren. Hun har vært proff i 13 år og har spilt inn nærmere 100 millioner kroner i pengepremier.

I tillegg har det norske golfesset store internasjonale sponsorer, som hun tjener flere millioner i året på.

Golfproffen står også med to majortriumfer i karrieren. Hun vant den første da hun gikk til topps i LPGA-mesterskapet i 2007. Den andre kom da hun vant Evian-mesterskapet i fjor høst.Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal