Tutta tilbake på rett spor

Tutta klatret over 30 plasser og har plutselig mulighet til å sikre en ny plass i toppen.

Suzann Pettersen
Foto: JO YONG-HAK / REUTERS

Tutta gikk en bogeyfri runde, og med tre birdier er hun nå to over par sammenlagt. Det holder til en delt 27.-plass foran sisterunden.

- Jeg er glad for at jeg forbedret meg i dag. Kan gjøre mer enn dette, men etter fredagens runde, så gikk dette som jeg håpet, i riktig retning, sier Suzann Pettersen til Golf.no etter 18 lange, solrike og vindfuelle hull i Sør-Korea lørdag.

- Med en sterk avslutning i morgen, så kan jeg være fornøyd med uken. Blir nødt til å finne greenene og gjøre noen gode putter. I dag hadde satte jeg en del lange putter, men jeg misset en ganske kort birdieputt, oppsummerer Tutta.

Hvile er nøkkelen

Nå satser hun på at nok en rolig kveld med mye hvile og gode forberedelser, vil gjøre sitt til at både de lang og korte puttene finner veien i hullet søndag.

Den norske golfdronningen er sliten nå mot slutten av sesongen og særlig nå etter fem strake og strabasiøse turneringsuker, med mye reising.

Hun måtte strekke ut nakken flere ganger i løpet av lørdagens runde, og en del av slagene sitter ikke som vi er vant til å se.

Spesielt nærspillet virker litt rustent, og Tutta kastet bort et par gode sjanser, så å gå på tre under par med de forutsetningene må sies å være veldig bra.

Dagen for 69

Tre under var også dagens beste score. Fem spillere i tillegg til Tutta kom seg inn på 69 slag.

Hun er syv slag bak In-Kyung Kim som leder på fem under par, og med bare én runde igjen blir det veldig vanskelig.

Men hvis Tutta finner frem det beste samtidig som Kim og de andre i toppen sliter kan hva som helst skje på søndag.

Premiepotten er på 1,6 millioner dollar.

Siste nytt

 • Forfang hoppet med ødelagt binding

  Johann André Forfang hoppet med knekt binding i første omgang av søndagens renn i Zakopane. – Jeg dobbeltsjekka at bindingen holdt seg i støvelen på toppen, men det er klart det var jo litt vanskelig å skulle slippe bommen og stole på at bindinga satt, sier Forfang til NRK.

  Johann André Forfang
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
VM håndball menn: Sverige - Norge
VM håndball menn: Egypt - Danmark