Måtte ha ”nerve-hjelp”

Suzann Pettersen måtte få mental hjelp like før utslag av årets første Major-turnering i går.

Suzann Pettersen
Foto: SCOTT HALLERAN / AFP

Hun var så nervøs at hun søkte hjelp hos sin mentale trener Pia Nilsson.

- Av en eller annen grunn var jeg veldig nervøs før jeg skulle spille. Kanskje er det alvoret som brer over meg.

- Jeg følte meg rett og slett ikke komfortabel før jeg skulle ut. Så da snakket jeg med Pia for å prøve å få noen ”godord”, sa Tutta til NRK like etter avslutningen av dag en i California.

Ble frustrert

Likevel startet hun dagen bra med birdie på det andre hullet. Men bogey på hullet etter bar bud om en ujevn runde. Og det ble det.

Med nerver i høyspenn og sterkt varierende vind gjorde at hun måtte kjempe. Spesielt mot slutten virket den norske golfdronningen frustrert. Noe også hovedtrener Gary Gilchrist så.

- Når du spiller en hel dag i slikt vær og ingenting går din vei, blir det vanskelig. Hadde hun fått et par baller som hadde gått hennes vei, hadde det blitt mye enklere og hun hadde fått mer selvtillit. Så hun var nok frustrert på slutten. Men hun viste sterk karakter da hun slo en birdie på siste hullet, sa Gilchrist.

Ikke helt fornøyd

Den etterlengtede oppturen på siste hull, gjorde at 26-åringen endte dagen med fem bogeyer, tre birdier, totalt 2 under par, noe som gir en delt 43. plass etter første dag.

- Alt under par, ville vært bra i dag. Så jeg er ikke helt fornøyd med 2 over, nei, sa en litt betuttet Tutta til NRK.

Optimistisk

Til tross for at første dag ikke ble helt som Suzann Pettersen hadde håpet på, er både hun og treneren optimister før andre dag starter i dag kl 17.57 norsk tid.

- Alt hun trenger er en god runde. Da er hun helt der oppe igjen. Så vi får bare fortsette å forberede oss, sa treneren.

- I en Major er alt mulig. Jeg tror ikke hun som leder går 5 under par på dag 2. Det vil i så fall overraske meg stort. Så jeg får bare gjøre et lite ”gap” på neste runde, slik at jeg kan redusere avstanden, sa Tutta som på ingen måte har gitt opp håpet om å revansjere fjorårets sure andreplass.

Engelske Karen Stupples leder Kraft Nabisco Championship med 5 under par. Og hun har verdenseneren Lorena Ochoa hakk i hæl med 4 under par.

Siste nytt

 • Mer hjelp for Norge

  Danmark slo Nederland 27-24, og det er gode nyheter for Norge. Med poeng mot Sør-Korea vil Norge gå forbi Nederland (4 poeng), og med seier vil de toppe gruppen foran Tyskland (5 poeng). I kampen mot Nederland var det den danske målvakten Sandra Toft som ble kåret til banens beste etter å ha stått en kjempekamp.

  Danmark slo Nederland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Adressa: RBK med ny sportslig leder

  Mikael Dorsin er enig med Rosenborg om å ta over som sportslig leder, det melder Adressa. Avisen erfarer at den tidligere Rosenborg-spilleren tar over jobben som Stig Inge Bjørnebye trakk seg fra i november. – Jeg har ingen kommentarer til dette akkurat nå, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug. Svensken har totalt 402 kamper for Rosenborg og har vunnet fem seriemesterskap med klubben fra Trøndelag. Dorsin vil ta over jobben Bjørnebye hadde i fem år.

  Mikael Dorsin klar for ny jobb
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal