Hopp til innhold

Måtte ha ”nerve-hjelp”

Suzann Pettersen måtte få mental hjelp like før utslag av årets første Major-turnering i går.

Suzann Pettersen
Foto: SCOTT HALLERAN / AFP

Hun var så nervøs at hun søkte hjelp hos sin mentale trener Pia Nilsson.

- Av en eller annen grunn var jeg veldig nervøs før jeg skulle spille. Kanskje er det alvoret som brer over meg.

- Jeg følte meg rett og slett ikke komfortabel før jeg skulle ut. Så da snakket jeg med Pia for å prøve å få noen ”godord”, sa Tutta til NRK like etter avslutningen av dag en i California.

Ble frustrert

Likevel startet hun dagen bra med birdie på det andre hullet. Men bogey på hullet etter bar bud om en ujevn runde. Og det ble det.

Med nerver i høyspenn og sterkt varierende vind gjorde at hun måtte kjempe. Spesielt mot slutten virket den norske golfdronningen frustrert. Noe også hovedtrener Gary Gilchrist så.

- Når du spiller en hel dag i slikt vær og ingenting går din vei, blir det vanskelig. Hadde hun fått et par baller som hadde gått hennes vei, hadde det blitt mye enklere og hun hadde fått mer selvtillit. Så hun var nok frustrert på slutten. Men hun viste sterk karakter da hun slo en birdie på siste hullet, sa Gilchrist.

Ikke helt fornøyd

Den etterlengtede oppturen på siste hull, gjorde at 26-åringen endte dagen med fem bogeyer, tre birdier, totalt 2 under par, noe som gir en delt 43. plass etter første dag.

- Alt under par, ville vært bra i dag. Så jeg er ikke helt fornøyd med 2 over, nei, sa en litt betuttet Tutta til NRK.

Optimistisk

Til tross for at første dag ikke ble helt som Suzann Pettersen hadde håpet på, er både hun og treneren optimister før andre dag starter i dag kl 17.57 norsk tid.

- Alt hun trenger er en god runde. Da er hun helt der oppe igjen. Så vi får bare fortsette å forberede oss, sa treneren.

- I en Major er alt mulig. Jeg tror ikke hun som leder går 5 under par på dag 2. Det vil i så fall overraske meg stort. Så jeg får bare gjøre et lite ”gap” på neste runde, slik at jeg kan redusere avstanden, sa Tutta som på ingen måte har gitt opp håpet om å revansjere fjorårets sure andreplass.

Engelske Karen Stupples leder Kraft Nabisco Championship med 5 under par. Og hun har verdenseneren Lorena Ochoa hakk i hæl med 4 under par.

Sportsnyheter

Denne detaljen fikk keeperen til å rase: – Holdt på å svartne for meg

Det ble et vanvittig drama da Brann sendte Aalesund ut av cupen. Én spesifikk avgjørelse fikk Brann-keeper til å frese under straffekonken.

Siste nytt

 • Sosiale medier-oppsving for Inter Miami

  Lionel Messi har sørget for en solid oppsving i antall Instagram-følgere for sin nye klubb Inter Miami.

  Før Messi-overgangen ble annonsert onsdag kveld hadde David Beckhams klubb én million følgere. Knappe ti timer senere er antallet oppe i 4.3 millioner.

  Messi har 469 millioner på sin konto.

  Argentineren hadde en lignende effekt da han signerte for PSG for to år siden. Da fikk den franske hovedstadsklubben 5.6 millioner nye følgere i løpet hans første uke.

 • Fordel Denver Nuggets i NBA--finalen

  Ledet an av stjerneduoen Nikola Jokic (bildet) og Jamal Murray tok Denver Nuggets en dominerende seier mot Miami Heat i NBA-finalen. Nuggets vant til slutt 109–94.

  Dermed leder Denver finaleserien 2–1 i kamper. Finaleserien spilles best av sju kamper.

  Om Denver vinner, blir det deres første mesterskap noensinne. Miami har vunnet tre ganger, senest i 2013. (NTB)

  2023 NBA Finals - Game Three
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • West Ham tok sitt første trofé på 43 år

  West Ham sikret sin første tittel siden 1980 ved å senke Fiorentina 2-1 i finalen av serieligaen onsdag kveld.

  Europatriumfen er Londonklubbens første siden seieren i cupvinnercupen i 1964/65-sesongen.

  Avgjørelsen falt sent i Praha. Omtrent i det klokken tikket 90 minutter satte Jarrod Bowen inn matchvinnermålet etter en nydelig kontring.

  Onsdagens finale fikk en liten bismak da Fiorentina-kaptein Cristiano Biraghi fikk kastet en gjenstand i hodet etter om lag 33 minutter. TV-bildene vista at han fikk et blodig kutt. Man kunne også se at det lå en rekke ølglass på gressmatten der Biraghi hadde stått.

  I andre omgang ble vondt til verre for Biraghi da han handset innenfor 16-meteren. West Ham ble tildelt straffe, og den satte Saïd Benrahma kontant i mål.

  Ledelsen holdt de bare på i fem minutter. Giacomo Bonaventura dunket inn utligningen nede i venstre hjørnet, men det skulle ikke bli en italiensk tittel i Uefas tredjerangerte europacup.

  Før finalekampen i Praha kunne det tsjekkiske politiet melde om at en rekke Fiorentina-fans hadde angrepet en gjeng med West Ham-supportere.

  Tre West Ham-fans og en politimann ble skadet i hendelsen, mens 16 personer ble varetektsfengslet, opplyste politiet. (NTB)

  Czech Republic Soccer Conference League Final
  Foto: Petr David Josek / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste