NRK Meny
Normal

«Supermodellen på greenen» kan ødelegge for Tutta

Suzann Pettersen (32) tviholder på ledelsen i LPGA-turneringen på Hawaii, men det blir en thrilleravslutning etter en drømmerunde fra Seo Hee-kyong natt til lørdag.

Hee Kyung Seo

Seo Hee-kyong kalles «supermodellen på greenen» i Sør-Korea. Her er hun under lørdagens glitrende runde.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

Seo Hee-kyong, som kalles «supermodellen på greenen» i hjemlandet Sør-Korea, var i kjempeslag på nest siste dag av turneringen.

Hun klarte blant annet en «eagle», altså to slag under par. 26-åringen har strevd i det siste, men sier hun fikk en aha-oplevelse da hun så på herrenes masters-turnering forrige helg.

– Jeg så at Angel og Adam ikke tenkte på noe annet enn ballen, de bare skjøt og ventet på resultatet. Jeg prøvde å gjøre nettopp det, å ikke tenke på resultater eller andre ting, bare svinge og føle på det, og jeg tror det hjalp mye, sier Seo Hee-kyong til LPGA.com.

Suzann Pettersen

Suzann Pettersen sikter seg inn mot en birdie-putt før det 18. hullet natt til lørdag norsk tid.

Foto: Kevin C. Cox / Afp

Havnet i skyggen

Pettersen gikk også en meget bra runde med fire under par, men havnet i skyggen av sørkoreaneren.

– Spillet mitt var litt ryddigere fra starten, sier hun til AFP.

Den norske golfproffen, som har vunnet ti LPGA-titler tidligere, fikk en solid start med tre birdier på de tre første hullene. På det tidspunktet ledet hun turneringen med hele fire slag.

Seo Hee-kyong kom sterkt tilbake, men misset på siste hull. Dermed ligger Pettersen ett slag foran.

– Jeg synes jeg spilte rimelig bra. Det var ikke som om jeg spilte dårligere mot slutten, sier Pettersen.

Vil ha spennende bane

Den spennende turneringen avsluttes natt til søndag. Pettersen oppfordrer arrangøren til å lage en interessant sisterunde.

– Det er for mange gode spillere til å begynne å bremse nå. Men jeg håper at de setter en morsom bane i morgen, at de gjør par fem-hullene mulige å nå. Det gjør det hele spennende. La oss ta noen risikoer, sier Pettersen til LPGA.com.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal