NRK Meny
Normal

Landslagsløper ryggoperert – igjen

Langrennsløper Sondre Turvoll Fossli (23) ble tvunget til å operere ryggen for andre gang på ett år. Det kan gjøre kampen om en OL-plass enda vanskeligere.

Langrennslandslag Menn Elite Sprint & Allround på treningssamling i Meråker.

HJEM TIL LEGEN: Sondre Turvoll Fossli reiste rett fra treningssamling i Meråker til ryggoperasjon.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

I fjor sommer måtte sprintspesialisten operere vekk en prolaps i ryggen. Nå har han gått igjennom nok en ryggoperasjon, og det like før OL-sesongen starter.

– Jeg har hatt smerter i rygg og bein etter vinteren, så da ble det en runde til etter at vi så på MR-bildene. Det var en veskeansamling, hvor jeg fikk press på nervene, forteller Sondre Turvoll Fossli til NRK.

Forrige uke var han på landslagssamling i Meråker. Nå må han ta noen rolige uker på sofaen hjemme i Hokksund. Smertene har vært der siden før sesongen var over.

Laster Instagram-innhold

– Det er vel det tredje inngrepet jeg gjør nå. Jeg prøvde å fjerne uten å snitte opp ryggen, men det hjalp ikke. Jeg håper ikke det tar så lang tid før jeg er tilbake igjen denne gangen, sier han.

Tøff kamp om plass

Han innrømmer at operasjonen kan ha gjort det enda vanskeligere å kapre en av de fire OL-plassene på sprintlaget.

– Veien er jo absolutt ikke blitt enklere, men jeg må bare tilpasse meg situasjonen og ta det som det kommer. Men det er mulighet til å være med på OL-laget og klassisk sprint er min greie, så det skal være innenfor rekkevidde, mener han.

– Uten operasjon hadde jeg i hvert fall ikke hatt sjansen til å kjempe om en plass, slår Turvoll Fossli fast.

Optimist

Da han fjernet prolapsen etter gjennombruddssesongen i fjor, fryktet han for karrieren. Nå nekter han å gi opp.

– Jeg føler meg ganske så sikker på at jeg blir smertefri nå. Kirurgen sa operasjonen gikk helt fint og de gjorde det de skulle, så jeg er positiv nå, sier 23-åringen.

Om bare noen uker kan han begynne å sykle litt. Fossli planlegger så å være med på høydesamling i slutten av måneden og klar til sesongstart på Beitostølen i november.

– Jeg føler jeg har gjort en god jobb frem til nå, selv med smerter. Nå må jeg kanskje gjøre noen endringer mot slutten av sesongoppkjøringen, og trener mer i lavlandet for å få hardøkter her, forklarer han.

Siste nytt

 • England-trener skadet skulderen

  England-sjef Gareth Southgate slo skulderen ut av ledd under en løpetur onsdag. Southgate sier han ikke kan juble like voldsomt som etter seiersmålet til Harry Kane mot Tunisia.

  – Jeg kan ikke feire mål like atletisk i fremtiden. Legen har gjort det klart at å slå i lufta ikke er alternativt, sier en munter Southgate.

  Laster Twitter-innhold
 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania