NRK Meny
Normal

Landslagsløper ryggoperert – igjen

Langrennsløper Sondre Turvoll Fossli (23) ble tvunget til å operere ryggen for andre gang på ett år. Det kan gjøre kampen om en OL-plass enda vanskeligere.

Langrennslandslag Menn Elite Sprint & Allround på treningssamling i Meråker.

HJEM TIL LEGEN: Sondre Turvoll Fossli reiste rett fra treningssamling i Meråker til ryggoperasjon.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

I fjor sommer måtte sprintspesialisten operere vekk en prolaps i ryggen. Nå har han gått igjennom nok en ryggoperasjon, og det like før OL-sesongen starter.

– Jeg har hatt smerter i rygg og bein etter vinteren, så da ble det en runde til etter at vi så på MR-bildene. Det var en veskeansamling, hvor jeg fikk press på nervene, forteller Sondre Turvoll Fossli til NRK.

Forrige uke var han på landslagssamling i Meråker. Nå må han ta noen rolige uker på sofaen hjemme i Hokksund. Smertene har vært der siden før sesongen var over.

Laster Instagram-innhold

– Det er vel det tredje inngrepet jeg gjør nå. Jeg prøvde å fjerne uten å snitte opp ryggen, men det hjalp ikke. Jeg håper ikke det tar så lang tid før jeg er tilbake igjen denne gangen, sier han.

Tøff kamp om plass

Han innrømmer at operasjonen kan ha gjort det enda vanskeligere å kapre en av de fire OL-plassene på sprintlaget.

– Veien er jo absolutt ikke blitt enklere, men jeg må bare tilpasse meg situasjonen og ta det som det kommer. Men det er mulighet til å være med på OL-laget og klassisk sprint er min greie, så det skal være innenfor rekkevidde, mener han.

– Uten operasjon hadde jeg i hvert fall ikke hatt sjansen til å kjempe om en plass, slår Turvoll Fossli fast.

Optimist

Da han fjernet prolapsen etter gjennombruddssesongen i fjor, fryktet han for karrieren. Nå nekter han å gi opp.

– Jeg føler meg ganske så sikker på at jeg blir smertefri nå. Kirurgen sa operasjonen gikk helt fint og de gjorde det de skulle, så jeg er positiv nå, sier 23-åringen.

Om bare noen uker kan han begynne å sykle litt. Fossli planlegger så å være med på høydesamling i slutten av måneden og klar til sesongstart på Beitostølen i november.

– Jeg føler jeg har gjort en god jobb frem til nå, selv med smerter. Nå må jeg kanskje gjøre noen endringer mot slutten av sesongoppkjøringen, og trener mer i lavlandet for å få hardøkter her, forklarer han.

Siste nytt

 • Kjempeledelse på Lundby

  Maren Lundby utklasset konkurrentene i 1. omgang av verdenscuprennet i Zao fredag formiddag norsk tid.

  Hun hoppet 101,5 meter, og leder med 19,3 poeng på nummer to, Chiara Hölzl fra Østerrike. Verdenscuptoer Katharina Althaus hopper ikke i Zao.

  Maren Lundby
 • Moan må stå over verdenscup

  Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start under den kommende verdenscuphelgen i kombinert i franske Chaux-Neuve. Mens resten av kombinertlandslaget reiser til Frankrike, blir Moan igjen i Seefeld.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
Best i verden: Aksel Lund Svindal
OL-profiler: Tiril Eckhoff
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn