Turnerne er gamle nok

Dokumenter framlagt av Kinas turnforbund for å bevise at deres utøvere er gamle nok for OL ser ut til å være i orden.

He Kexin

He Kexin har skapt mye blest rundt vertsnasonen etter å ha vunnet OL-gull.

Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP

Det sier IOK-president Jacques Rogge.

Det har dukket opp indikasjoner på at flere av Kinas kvinneturnere ikke oppfyller alderskravet, som er at de må fylle 16 år senest innen årets utgang.

IOK ba Det internasjonale turnforbundet (FIG) om å etterforske påstandene, og de har nå mottatt ytterligere dokumenter fra kineserne.

Les også: IOC krever alderssjekk

-Vi tok påstandene om at turnerne er for unge alvorlig. På oppdrag fra oss ba FIG om dokumenter ut over identitetspapirene de har fått tidligere, og de er nå mottatt.

- Ved første øyekast virker alt i orden, men FIG vil studere papirene nøye. Siden de er på kinesisk tar det noe tid, sa Rogge.

FIG har blant annet bedt om utskrifter av skolelister, personlige opptegnelser og annet som kan bidra til å fastslå turnernes alder.

Siste nytt

 • Landslaget ga seerrekord

  667 000 seere i snitt så Norge avansere til kvartfinalen i VM lørdag kveld. På det meste var det 895 000 seere som fikk med seg dramaet mot Australia, det er ny rekord. Ingen fotballkamp på norsk TV har gitt høyere seertall i år.

  Fotball VM-kvinner 2019, åttenedelsfinale Norge-Australia 1-1, 5-2 etter straffespark.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • G19-troppen til EM i Armenia

  Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Der er blant andre, Colin Rösler og Edvard Sandvik Tagseth. EM arrangeres i perioden 14. til 27. juli. Norge er i gruppe med Tsjekkia, Irland og Frankrike.

  Gunnar Halle
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Real: - Vi selger ikke Ødegaard nå

  Real Madrid skal ha gitt Bayer Leverkusen beskjed om at klubben ikke har noe ønske om å selge Martin Ødegaard i sommer.

  Dermed er en utlånsavtale det mest sannsynlige. Det bekrefter den tyske storklubbens sportsdirektør Simon Rolfes overfor storavisen Bild.

  Martin Ødegaard
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal