NRK Meny
Normal

Tuftes romakker syk: – Ikke optimalt

Kjetil Borch, som etter planen skal ro OL i Rio sammen med Olaf Tufte har blitt syk. Det bekymrer Tufte.

Olaf Tufte
Foto: Darko Bandic / Ap

Kun en gang tidligere har Olaf Tufte og Kjetil Borch fått rodd sammen i konkurranse. I helgen skulle de gjøre det for andre gang, men en sykdom setter en stopper for det.

– Det er 99 dager til OL begynner. Og jeg sitter nå og plasker rundt i sculleren helt alene. Det er ikke helt optimalt, sier Olaf Tufte.

OL-kvalifisering om fire uker

Borch og Tufte skulle etter planen trene sammen både torsdag og fredag, samt konkurrere på lørdag. Men Borch har pådratt seg en virus-infeksjon som gjør at han ikke får trent skikkelig.

– Han får gjøre det han kan. Så kommer han sikkert sterkere tilbake, sier Tufte.

Det begynner etterhvert å haste for den norske duoen. Den 22.-24.mai skal de to ro kvalifisering til OL i Luzern i Sveits. Da bør de ha hatt noen konkurranser sammen, mener landslagstrener Johan Flodin.

– Han (Borch) svarer godt på trening og har mye bra i bagasjen. Samtidig ønsket vi at de to skulle få kjørt noen hurtighetstreninger sammen. I et samkjøringsperspektiv hadde det vært verdifullt, sier Flodin.

– Ikke urolig

– Dette er ikke noe som uroer oss på lang sikt, men det er litt dumt at de ikke får konkurrert sammen i helgen, sier landslagstrener Johan Flodin.

Når er han tilbake i båten?

– Senest mandag.

Skal Tufte ha med seg noen andre i dobbeltscullerbåten i helgen?

– Jeg holder på å diskutere det med meg selv. Jeg gir beskjed til Olaf på fredag om han skal konkurrere i singelsculler eller i dobbeltsculler.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
4-4-2 Eliteserien fotball: Vålerenga - Brann