NRK Meny
Normal

Tuftes makker: – Imponert over at han gidder

– Det er enda gøyere å drive med det når folk sier det ikke er mulig, sier roveteranen Olaf Tufte.

Olaf Tufte og Kjetil Borch under verdenscupen i Luzern.

TOK BRONSE: Olaf Tufte og Kjetil Borch under verdenscupen i Luzern. I OL i fjor tok dobbeltsculleren bronse.

Foto: Balint Czucz / Norges Roforbund

Han er 41 år, men fortsatt i verdenstoppen. I helgen ror Olaf Tufte verdenscup i Luzern i Sveits, der han fortsetter den imponerende sesongstarten.

– Han har aldri vært bedre med meg som sjef, sier Johan Flodin, som tok over som landslagssjef for fem år siden.

– Siden jeg begynte for fem år siden har han hvert år jobbet for å vende tilbake til formen han hadde da han var 25 år. Og han blir bedre for hvert år, sier Flodin til NRK.

Les også: Åtte bevis på at du IKKE er ferdig når du er 40

– Imponert over at han gidder

Tufte ror dobbeltsculler sammen med Kjetil Borch. I forrige verdenscupstevne tok båten andreplass bak New Zealand. I Luzern denne helgen må duoen nøye seg med B-finale etter fjerdeplass i semifinalen lørdag.

Borch innrømmer at han må «roe ned» veteranen litt.

– Han har 16 baller i lufta til enhver tid, så jeg kan hjelpe ham med å holde litt tilbake. Han har hatt en av de beste sesongåpningene på de åtte siste årene, sier Borch imponert.

– Hva imponerer det mest med Olaf?

– Jeg er mest imponert over at han gidder å ro fortsatt ... Neida. Jo, faktisk. Det er det som imponerer meg mest, sier Borch og ler.

Sett denne?

Olaf Tufte og Kjetil Borch under verdenscupen i Luzern.

VANT: Olaf Tufte og Kjetil Borch vant sitt innledende heat i dobbeltsculler fredag, men ble nummer fire i semifinalen lørdag. Søndag måtte de stå over B-finalen.

Foto: Balint Czucz / Norges Roforbund

Ror fordi det er gøy

Han har et poeng; Tufte ror nå på sitt 24 år. Han tok sin første VM-medalje i 1999, for 18 år siden. Totalt har han to OL-gull, OL-sølv og OL-bronse. Han har to VM-gull, en VM-sølv og tre bronsemedaljer fra VM.

Tuftes motivasjon ligger ikke i medaljene. Nå holder han på fordi han synes det er artig.

– Jeg ror fortsatt, etter 24 år, fordi det er gøy. Det er gøy å utvikle seg og se at man blir bedre, sier Tufte og legger til:

– Det er enda gøyere når folk sier det ikke er mulig.

PS! Olaf Tufte og Kjetil Borch startet ikke B-finalen under verdenscupen i Luzern søndag på grunn av magetrøbbel hos Borch.

– Han har mageplager som påvirker pusten under belastning, så vi er blitt enige om at han derfor skal stå over dagens regatta, opplyser landslagssjef Johan Flodin til NTB.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal