NRK Meny
Normal

VM-opptur for Olaf Tufte

Medaljen glapp, men fjerdeplassen i VM betyr at Olaf Tufte er på rett kurs et år før OL i Rio.

Ble nummer fire i VM.

STERK SPURT: Olaf Tufte hadde krefter på slutten. Det ga ham en fjerdeplass.

Tufte rodde nemlig inn til fjerdeplass i VM-finalen i singelsculler søndag. Nordmannen ble slått med nesten sju sekunder av vinneren, Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Sølvet gikk til Mahe Drysdale fra New Zealand, mens litauiske Mindaugas Griskonis tok bronse.

Etter de første 500 meterne av konkurransen lå Tufte i bane 1 som nummer fire. Nordmannen holdt et godt tempo, men halvveis i konkurransen falt han ned til en femteplass.

Ved den siste målingen lå den norske veteranen fortsatt som nummer fem, men på de siste 500 meterne jobbet han seg opp og rodde i mål til fjerdeplass på tida 7.03,74. Synek vant på 6.54,76.

Søndagens finale var Tuftes første i VM på fire år, og han har ikke tatt medalje i et verdensmesterskap siden bronsen i München i 2007. Det er derimot ikke hans siste internasjonale medalje, ettersom han tok gull under OL i Beijing i 2008, og bronse under europamesterskapet tidligere i år.

Tufte ble også olympisk mester i 2004.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal