NRK Meny
Normal

VM-opptur for Olaf Tufte

Medaljen glapp, men fjerdeplassen i VM betyr at Olaf Tufte er på rett kurs et år før OL i Rio.

Ble nummer fire i VM.

STERK SPURT: Olaf Tufte hadde krefter på slutten. Det ga ham en fjerdeplass.

Tufte rodde nemlig inn til fjerdeplass i VM-finalen i singelsculler søndag. Nordmannen ble slått med nesten sju sekunder av vinneren, Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Sølvet gikk til Mahe Drysdale fra New Zealand, mens litauiske Mindaugas Griskonis tok bronse.

Etter de første 500 meterne av konkurransen lå Tufte i bane 1 som nummer fire. Nordmannen holdt et godt tempo, men halvveis i konkurransen falt han ned til en femteplass.

Ved den siste målingen lå den norske veteranen fortsatt som nummer fem, men på de siste 500 meterne jobbet han seg opp og rodde i mål til fjerdeplass på tida 7.03,74. Synek vant på 6.54,76.

Søndagens finale var Tuftes første i VM på fire år, og han har ikke tatt medalje i et verdensmesterskap siden bronsen i München i 2007. Det er derimot ikke hans siste internasjonale medalje, ettersom han tok gull under OL i Beijing i 2008, og bronse under europamesterskapet tidligere i år.

Tufte ble også olympisk mester i 2004.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Houston, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld