Tufte sjanseløs i VM-finalen

Olaf Tufte (34) ble nummer 4 i finalen i singlesculler i ro-VM i Lake Karapiro, New Zealand. Han var over åtte sekunder bak vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Video Se VM-finalen der Olaf Tufte ble nr. fire

Tufte havnet bakpå fra start av, akkurat som i semifinalen.

Denne gang tapte han imidlertid hele veien til mål, i forhold til de beste. Den velkjente spurten på slutten uteble fra kraftkaren fra Horten. Dermed havnet han langt bak medaljene på Lake Karapiro.

- Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke kom på pallen. Jeg peiset på fra 750 meter for å ta inn forspranget, men det ville de ikke ha meg med på. Da toget forsvant fra meg, hadde jeg ikke sjanse, sa Tufte til NTB.

Tufte slet ut fra start, som han ofte gjør, og lå 3,21 sekunder bak leder ved passering 500 meter. Ved passering 100 meter var avstanden opp til ledende Ondrej Synek fra Tsjekkia 4,98 sekunder.

- De andre var mye bedre

På 1500 meter var ledelsen økt til nesten syv sekunder, og de tre forhåndsfavorittene Drysdale, Synek og Campbell lå langt foran de tre andre.

I mål var suverene Synek nesten to sekunder foran newzealandske Drysdale. Britiske Alan Campbell tok bronsen. Tufte var nesten seks sekunder bak tredjeplasserte Campbell.

- Det var ikke en spesielt dårlig start, men de andre var veldig mye bedre. De første 50 meterne klarte jeg å holde følge, men så ble jeg kjørt fra. Jeg prøvde å finne roen og ta vare på meg selv, for at jeg skulle klare å hente det inn. Jeg rodde alt jeg kunne og kjørte meg stiv litt tidlig, sa Tufte.

Se hele finalen i videovinduet øverst!

Slik endte finalen:

1. Ondrej Synek, Tsjekkia: 6:47,49

ROWING//

VM-vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO / Reuters

2. Mahe Drysdale, New Zealand, 6:49.42

3. Alan Campbell, Storbritannia, 6:49.83

4. Olaf Tufte, Norge, 6:55.68

5. Liang Zhang, Kina, 6:57.58

6. Luka Spik, Slovenia, 7:09.44

På forhånd var hjemmehåpet Mahe Drysdale utpekt som den store favoritten, foran Ondrej Synek (Tsjekkia) og Alan Campbell (Storbritannia). Det var også disse tre som tok medaljene i fjorårets VM, da en skuffet Tufte endte som nummer seks.

Foruten et verdenscupstevne i München i i sommer, har Tufte endt bak de tre i hele år. I det nevte stevnet i Tyskland slo kraftkaren fra Horten Campbell.

Han tok imidlertid innersvingen på alle de store kanonene under Beijing-OL i 2008, der han med en rå spurt sikret OL-gullet i singelsculler. Akkurat som han også gjorde det i Aten-OL fire år tidligere. Fra VM har han to gull, to sølv og to bronse, men medaljesamlingen vokste ikke i løpet av oppholdet i New Zealand.

Siste nytt

 • Giroud fikset Chelsea-luke

  Olivier Giroud sørget for tre poeng til Chelsea med kampens eneste mål mot nedrykksklare Norwich.

  Chelsea fikk hull på byllen to minutter på overtid av første omgang, og en solid Tim Krul sørget for at det var spenning helt til siste slutt.

  Chelsea har nå fire poeng ned til Manchester United og Leicester med en kamp mer spilt, og har en fot i neste sesongs mesterliga.

  Alexander Tettey spilte 78 minutter for Norwich.

  Giroud
  Foto: RICHARD HEATHCOTE
 • Første poengtap for LSK

  Lillestrøm klarte ikke å følge Tromsø og Ranheim med full pott etter tre kamper i 1. divisjon.

  I Sandnes havnet de gule og svarte under da Kent Håvard Eriksen scoret ett kvarter ut i andre omgang.

  Simen Kind Mikalsen utlignet for LSK et drøyt kvarter før full tid. Dermed er LSK på tredjeplass, mens Sandnes står med fem poeng etter tre kamper.

  TzVQTlWNMeo
  Foto: Carina Johansen / Carina Johansen
 • Wigan knuste Hull 8-0(!)

  Wigan latterliggjorde Hull med hele 8-0, etter 7-0 til pause i engelsk 1. divisjon tirsdag. Samtidig spilte Stefan Johansens Fulham 0-0 mot West Bormwich. Dermed Kan Johansens lag fortsatt rykke opp til Premier League. De har fem poeng opp til West Bromwich med to kamper igjen å spille.

  Britain Soccer League Cup
  Foto: Matt Dunham / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal