NRK Meny
Normal

Tufte sjanseløs i VM-finalen

Olaf Tufte (34) ble nummer 4 i finalen i singlesculler i ro-VM i Lake Karapiro, New Zealand. Han var over åtte sekunder bak vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Video Se VM-finalen der Olaf Tufte ble nr. fire

Tufte havnet bakpå fra start av, akkurat som i semifinalen.

Denne gang tapte han imidlertid hele veien til mål, i forhold til de beste. Den velkjente spurten på slutten uteble fra kraftkaren fra Horten. Dermed havnet han langt bak medaljene på Lake Karapiro.

- Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke kom på pallen. Jeg peiset på fra 750 meter for å ta inn forspranget, men det ville de ikke ha meg med på. Da toget forsvant fra meg, hadde jeg ikke sjanse, sa Tufte til NTB.

Tufte slet ut fra start, som han ofte gjør, og lå 3,21 sekunder bak leder ved passering 500 meter. Ved passering 100 meter var avstanden opp til ledende Ondrej Synek fra Tsjekkia 4,98 sekunder.

- De andre var mye bedre

På 1500 meter var ledelsen økt til nesten syv sekunder, og de tre forhåndsfavorittene Drysdale, Synek og Campbell lå langt foran de tre andre.

I mål var suverene Synek nesten to sekunder foran newzealandske Drysdale. Britiske Alan Campbell tok bronsen. Tufte var nesten seks sekunder bak tredjeplasserte Campbell.

- Det var ikke en spesielt dårlig start, men de andre var veldig mye bedre. De første 50 meterne klarte jeg å holde følge, men så ble jeg kjørt fra. Jeg prøvde å finne roen og ta vare på meg selv, for at jeg skulle klare å hente det inn. Jeg rodde alt jeg kunne og kjørte meg stiv litt tidlig, sa Tufte.

Se hele finalen i videovinduet øverst!

Slik endte finalen:

1. Ondrej Synek, Tsjekkia: 6:47,49

ROWING//

VM-vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO / Reuters

2. Mahe Drysdale, New Zealand, 6:49.42

3. Alan Campbell, Storbritannia, 6:49.83

4. Olaf Tufte, Norge, 6:55.68

5. Liang Zhang, Kina, 6:57.58

6. Luka Spik, Slovenia, 7:09.44

På forhånd var hjemmehåpet Mahe Drysdale utpekt som den store favoritten, foran Ondrej Synek (Tsjekkia) og Alan Campbell (Storbritannia). Det var også disse tre som tok medaljene i fjorårets VM, da en skuffet Tufte endte som nummer seks.

Foruten et verdenscupstevne i München i i sommer, har Tufte endt bak de tre i hele år. I det nevte stevnet i Tyskland slo kraftkaren fra Horten Campbell.

Han tok imidlertid innersvingen på alle de store kanonene under Beijing-OL i 2008, der han med en rå spurt sikret OL-gullet i singelsculler. Akkurat som han også gjorde det i Aten-OL fire år tidligere. Fra VM har han to gull, to sølv og to bronse, men medaljesamlingen vokste ikke i løpet av oppholdet i New Zealand.

Siste nytt

 • Fire nye utøvere OL-utestengt

  IOC har utestengt ytterligere fire russiske utøvere fra OL på livstid. Den russiske vinneren i skeleton, Alexander Tretjakov, mister også sitt gull fra Sotsji. De tre andre er også skeletonutøvere, Jelena Nikitina, Maria Orlova og Olga Potylitsina.

  OLYMPICS-SKELETON/ Russia's Alexander Tretiakov poses with his national flag after winning the men's skeleton event at the 2014 Sochi Winter Olympics
  Foto: MURAD SEZER / Reuters
 • Svindal starter i Lake Louise

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal
RBKs pressekonferanse før kampen mot Real Sociedad