NRK Meny
Normal

Tufte sjanseløs i VM-finalen

Olaf Tufte (34) ble nummer 4 i finalen i singlesculler i ro-VM i Lake Karapiro, New Zealand. Han var over åtte sekunder bak vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Video Se VM-finalen der Olaf Tufte ble nr. fire

Tufte havnet bakpå fra start av, akkurat som i semifinalen.

Denne gang tapte han imidlertid hele veien til mål, i forhold til de beste. Den velkjente spurten på slutten uteble fra kraftkaren fra Horten. Dermed havnet han langt bak medaljene på Lake Karapiro.

- Jeg er veldig skuffet over at jeg ikke kom på pallen. Jeg peiset på fra 750 meter for å ta inn forspranget, men det ville de ikke ha meg med på. Da toget forsvant fra meg, hadde jeg ikke sjanse, sa Tufte til NTB.

Tufte slet ut fra start, som han ofte gjør, og lå 3,21 sekunder bak leder ved passering 500 meter. Ved passering 100 meter var avstanden opp til ledende Ondrej Synek fra Tsjekkia 4,98 sekunder.

- De andre var mye bedre

På 1500 meter var ledelsen økt til nesten syv sekunder, og de tre forhåndsfavorittene Drysdale, Synek og Campbell lå langt foran de tre andre.

I mål var suverene Synek nesten to sekunder foran newzealandske Drysdale. Britiske Alan Campbell tok bronsen. Tufte var nesten seks sekunder bak tredjeplasserte Campbell.

- Det var ikke en spesielt dårlig start, men de andre var veldig mye bedre. De første 50 meterne klarte jeg å holde følge, men så ble jeg kjørt fra. Jeg prøvde å finne roen og ta vare på meg selv, for at jeg skulle klare å hente det inn. Jeg rodde alt jeg kunne og kjørte meg stiv litt tidlig, sa Tufte.

Se hele finalen i videovinduet øverst!

Slik endte finalen:

1. Ondrej Synek, Tsjekkia: 6:47,49

ROWING//

VM-vinner Ondrej Synek fra Tsjekkia.

Foto: JOSE MANUEL RIBEIRO / Reuters

2. Mahe Drysdale, New Zealand, 6:49.42

3. Alan Campbell, Storbritannia, 6:49.83

4. Olaf Tufte, Norge, 6:55.68

5. Liang Zhang, Kina, 6:57.58

6. Luka Spik, Slovenia, 7:09.44

På forhånd var hjemmehåpet Mahe Drysdale utpekt som den store favoritten, foran Ondrej Synek (Tsjekkia) og Alan Campbell (Storbritannia). Det var også disse tre som tok medaljene i fjorårets VM, da en skuffet Tufte endte som nummer seks.

Foruten et verdenscupstevne i München i i sommer, har Tufte endt bak de tre i hele år. I det nevte stevnet i Tyskland slo kraftkaren fra Horten Campbell.

Han tok imidlertid innersvingen på alle de store kanonene under Beijing-OL i 2008, der han med en rå spurt sikret OL-gullet i singelsculler. Akkurat som han også gjorde det i Aten-OL fire år tidligere. Fra VM har han to gull, to sølv og to bronse, men medaljesamlingen vokste ikke i løpet av oppholdet i New Zealand.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal