Tufte og Borch sjanseløse i VM-finalen

Ingen VM-medaljer til Olaf Tufte og Kjetil Borch denne gang.

Tufte og Borch

INGEN MEDALJE: Borch og Tufte på 5.-plass.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Veteran Olaf Tufte og Kjetil Borch var medaljekandidater. Den norske båten tok seg videre fra et jevnt semifinaleheat fredag, og ble da slått med bare 13 hundredeler av Polen.

Den norske duoen ble imidlertid fort hengende etter i VM-finalen og var sjanseløse til å kjempe om VM-gullet i søndagens finale.

– Det var et løp hvor vi ikke fikk ut det vi er gode for. Det er selvfølgelig kjipt ikke å få det til i en finale, sier Borch til NTB.

– Vi fikk en dårlig start, og så hentet vi oss litt inn etter 500 meter, men vi klarte ikke helt å komme inn i det.

I en jevn finale var Polen nok en gang i tet. Det var imidlertid New Zealand som var best og tok gullet, mens Polen og Italia tok sølvet og bronsen.

Norge ble nummer fem, to og et halvt sekund bak Polen.

I likhet med Skarstein mener Borch at det var mye og vanskelig sidevind under finalen.

– Det var mye sidevind, men vi kan heller ikke skylde på forholdene, for det ble tatt medalje fra en bane med verre forhold enn det vi hadde. Dette hviler kun på oss. Vi klarte ikke å ro på vårt beste.

I 2013 vant Borch VM-gull med Nils Jakob Hoff i dobbeltsculler. Tufte ble sist verdensmester da han vant i singlesculler i 2003.

Birgit Skarstein sikret seg et nytt VM-gull tidligere på dagen i pararoing.

Siste nytt

 • Aalesund snublet mot Viking

  Aalesund greide ikke å hamle opp med Viking på hjemmebane tirsdag. Gjestene vant til slutt oppgjøret 3-1. Dermed topper fortsatt Mjøndalen 1. divisjon med 54 poeng, ett poeng foran sunnmørslaget. Viking er på tredjeplass med 52 poeng.

  Aalesund - Viking
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Tiltalt for spark i ansiktet

  RBK-spiller Nicklas Bendtner er tiltalt for først å ha slått en taxisjåfør i ansiktet med knyttet neve og deretter sparket ham i ansiktet da han lå nede. Det viser tiltalen som Adresseavisen har fått innsyn i. Taxisjåføren på sin side er tiltalt for forsøk på vold. Rettssaken går 2. nov i København.

  Norway Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / AP
 • Petter Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball