Tufte: – Dette var etter oppskriften

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Olaf Tufte og Kjetil Borch ror torsdag for OL-medalje etter at finaleplassen ble sikret etter et råsterkt løp i Rio.

Tufte og Borch

FORNØYD: Olaf Tufte og Kjetil Borch er klare for OL-finale etter at duoen ble nummer to i semfinalen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Uten å være arrogant, så var dette etter oppskriften. Dersom vi skal være der vi har lyst til, så må vi være på dette nivået. Men jeg håper vi har ett knepp til å dra ut, sier Olaf Tufte til NRK rett etter løpet.

Da hadde han sammen med «guttungen» Kjetil Borch levert et sterkt og solid løp i semifinalen.

Borch

PUSTER UT: Kjetil Borch var fornøyd etter semfinalen som sikret finaleplassen i OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ror for medalje

Den norske båten kom godt ut fra start, og lå på andreplass gjennom nesten hele løpet. Og selv om Storbritannia yppet seg litt på slutten, holdt de norske gutta unna.

Sinkovic-brødrene fra Kroatia vant heatet med tiden 6.12.27. Norge kom i mål på 6.13.50, mens Storbritannia sikret den siste finaleplassen med 6.13.83.

Nå går den norske duoen for medalje i finalen på torsdag.

– Vi kan gjøre det bedre enn dette. Vi har det fysiske inne, men mangler litt på det tekniske. Vi roter littegrann. Men nå har vi et tredje i forsøk. Så sånn sett er jeg fornøyd, sier Kjetil Borch.

Hva kan du trekke fram av rusk?

– Vi har for dårlig balanse. Vi ligger litt skeivt i båten. Vi får ikke krafta vinkelrett på årebladene, så vi mister litt av farten. Men vi kan gjøre det bedre i finalen, sier Borch.

Men dere er fornøyd med dette?

– Selvsagt er vi førnøyd med å komme til finalen. Det var det som var målet. Nå ligger fokuset på topplassering i finalen, fortsetter Borch.

Hvor mye bedre var dette enn forsøket?

– Det er som å sammenlike epler og pærer. Nå var det helt andre forhold, sier Borch etter at kvartfinalen var preget av mye vind og urolige bølger.

Tufte og Borch

INNBITT: Olaf Tufte like etter semifinalen i Rio. Torsdag ror han for nok en OL-medalje.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Roser «guttungen»

Olaf Tufte forteller likevel om en tøff semifinale.

– Den var beinhard. Noen lag tok sjansen, og noen av dem som tok sjansen holdt helt inn. Og det er skummelt når de får håp, sier Tufte, og snakker om Australia og New Zealand som også lenge kjempet om en finaleplass.

Samtidig roser han kollega Borch som sitter bakerst i båten.

– Det var deilig å ha guttungen bak der som var så offensiv i dag og ville ha mer juling. Det var gøy, sier Tufte.

Torsdag ettermiddag ror Tufte for nok en OL-medalje i finalen dobbelsculler. Horten-mannen har fra før OL-gull i singelsculler både fra OL i 2008 og 2004.

Siste nytt

 • Smarason forlenget med Lillestrøm

  Islendingen Arnor Smarason (30) har valgt å forlenge med Lillestrøm i to år. Smarason kom til Lillestrøm i juli i fjor fra svenske Hammarby.

  Smárason, lillestrøm
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Ny medalje til Saltvik Pedersen

  Jesper Saltvik Pedersen kjørte ned til sølvmedalje i slalåm under para-VM i Kranjska Gora. Utøveren fra Karmøy tok mandag sin første VM-medalje med bronse i storslalåmen, og står nå med to medaljer. Nederlandske Jeroen Kampschreur vant rennet.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Privat
 • Syk Sundby står over renn

  Martin Johnsrud Sundby har blitt syk og står over helgens verdenscuprenn i Ulricehamn, melder Norges Skiforbund. Sundby skal ha fokus på å bli frisk til neste helgs NM i Meråker. Inn på laget til Ulricehamn kommer rekruttlandslagets Daniel Stock.

  Sundby
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal