Hopp til innhold

Tufte: – Dette var etter oppskriften

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Olaf Tufte og Kjetil Borch ror torsdag for OL-medalje etter at finaleplassen ble sikret etter et råsterkt løp i Rio.

Tufte og Borch

FORNØYD: Olaf Tufte og Kjetil Borch er klare for OL-finale etter at duoen ble nummer to i semfinalen.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Uten å være arrogant, så var dette etter oppskriften. Dersom vi skal være der vi har lyst til, så må vi være på dette nivået. Men jeg håper vi har ett knepp til å dra ut, sier Olaf Tufte til NRK rett etter løpet.

Da hadde han sammen med «guttungen» Kjetil Borch levert et sterkt og solid løp i semifinalen.

Borch

PUSTER UT: Kjetil Borch var fornøyd etter semfinalen som sikret finaleplassen i OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Ror for medalje

Den norske båten kom godt ut fra start, og lå på andreplass gjennom nesten hele løpet. Og selv om Storbritannia yppet seg litt på slutten, holdt de norske gutta unna.

Sinkovic-brødrene fra Kroatia vant heatet med tiden 6.12.27. Norge kom i mål på 6.13.50, mens Storbritannia sikret den siste finaleplassen med 6.13.83.

Nå går den norske duoen for medalje i finalen på torsdag.

– Vi kan gjøre det bedre enn dette. Vi har det fysiske inne, men mangler litt på det tekniske. Vi roter littegrann. Men nå har vi et tredje i forsøk. Så sånn sett er jeg fornøyd, sier Kjetil Borch.

Hva kan du trekke fram av rusk?

– Vi har for dårlig balanse. Vi ligger litt skeivt i båten. Vi får ikke krafta vinkelrett på årebladene, så vi mister litt av farten. Men vi kan gjøre det bedre i finalen, sier Borch.

Men dere er fornøyd med dette?

– Selvsagt er vi førnøyd med å komme til finalen. Det var det som var målet. Nå ligger fokuset på topplassering i finalen, fortsetter Borch.

Hvor mye bedre var dette enn forsøket?

– Det er som å sammenlike epler og pærer. Nå var det helt andre forhold, sier Borch etter at kvartfinalen var preget av mye vind og urolige bølger.

Tufte og Borch

INNBITT: Olaf Tufte like etter semifinalen i Rio. Torsdag ror han for nok en OL-medalje.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Roser «guttungen»

Olaf Tufte forteller likevel om en tøff semifinale.

– Den var beinhard. Noen lag tok sjansen, og noen av dem som tok sjansen holdt helt inn. Og det er skummelt når de får håp, sier Tufte, og snakker om Australia og New Zealand som også lenge kjempet om en finaleplass.

Samtidig roser han kollega Borch som sitter bakerst i båten.

– Det var deilig å ha guttungen bak der som var så offensiv i dag og ville ha mer juling. Det var gøy, sier Tufte.

Torsdag ettermiddag ror Tufte for nok en OL-medalje i finalen dobbelsculler. Horten-mannen har fra før OL-gull i singelsculler både fra OL i 2008 og 2004.

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal