NRK Meny
Normal

Overopphetet Tufte besvimte på trening

Før VM braker løs i Florida om drøye to uker trener rolandslaget i over 40 (!) grader for å tilpasse seg klimaet. For Olaf Tufte ble det i varmeste laget.

Varm trening for roerne

VARMT: Det har vært varme dager for rolandslaget.

Fredag drar landslaget i roing til Florida for å gjennomføre de siste forberedelsene før VM i roing starter neste søndag. For å lettere tilvenne seg varmen har de før mesterskapet syklet og badet i temperaturer tilsvarende det de kan oppleve på USAs sørkyst.

For Olaf Tufte har varmetreningen vært alt annet enn hyggelig.

– Her om dagen gikk jeg rett ned for telling, og ble liggende i ti minutter før jeg kom til meg selv, sier 41-åringen som fikk blodtrykksfall og altså regelrett gikk i bakken da han reiste seg fra boblebadet med en temperatur på rundt 40 grader.

Ubehagelig varme

Da roerne gikk i gang med treningen i den ekstreme varmen trodde de at det å sitte sammen i boblebad skulle være behagelig. Der tok de feil, forklarer Tufte.

– De første fem minuttene er veldig hyggelig. De siste femten er rett og slett dritharde.

Med glovarmt vann over skuldrene i minimum 40 minutter trykker varmen mot kroppen til roerne og hvert eneste lille vindpust blir elskverdig mottatt.

Går for gull

Makker i den norske dobbeltsculleren, Kjetil Borch, håper at varmetreningen kan gi de nødvendige utslagene når VM starter.

– Det er en stor ekstra belastning på den allerede tøffe treningen vi kjører. Vi håper den skal gi én prosent, eller to, bedre prestasjon i VM, forklarer han.

I VM har Tufte og Borch klare målsettinger om å dra hjem til Norge med edelt metall i bagasjen.

– Jeg vet at hvis vi ror opp mot absolutt det beste vi kan så skal de som eventuelt slår oss ro jæklig fort, advarer Tufte konkurrentene like før avreise Florida.

– Det er fælt

Samtidig som Tufte og Borch er i boblebadet og regelrett koker sitter Nils Jakob Hoff på en spiningsykkel mens åtte industriovner tar varmen opp til over 40 grader i den lille garderoben.

– Det er fælt, altså. Vi har tatt den minste garderoben vi har, så har vi åtte industriovner som står på maks, og sykler i 45 minutter hver dag. Vi sjangler ut igjen derfra, sier styrmannen i Norges dobbeltfirer.

I 2013 tok Hoff VM-gull med Tufte-makker Borch. Nå sikter bergenseren mot gode opplevelser også i dobbeltfireren.

– Får vi ut potensialet vårt er vi med å kjempe. Det kommer til å stå om marginer og det kan svinge alle veier, sier Hoff om sjansene i VM.

Siste nytt

 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • USAs kvinner tok hockeygullet

  Finalen i ishockeyturneringen for kvinner ble en neglebitende affære mellom Canada og USA. Kampen endte 2–2 etter full tid, og kampen gikk til straffeslag.

  Der var USAs Jocelyne Lamoureux-Davidson eneste målscorer, og hun sikret USA OL-gull.

  USA
  Foto: Ed Jones / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn, stafett
OL i Pyeongchang: Skiskyting, stafett kvinner
OL i Pyeongchang
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin