NRK Meny
Normal

Overopphetet Tufte besvimte på trening

Før VM braker løs i Florida om drøye to uker trener rolandslaget i over 40 (!) grader for å tilpasse seg klimaet. For Olaf Tufte ble det i varmeste laget.

Varm trening for roerne

VARMT: Det har vært varme dager for rolandslaget.

Fredag drar landslaget i roing til Florida for å gjennomføre de siste forberedelsene før VM i roing starter neste søndag. For å lettere tilvenne seg varmen har de før mesterskapet syklet og badet i temperaturer tilsvarende det de kan oppleve på USAs sørkyst.

For Olaf Tufte har varmetreningen vært alt annet enn hyggelig.

– Her om dagen gikk jeg rett ned for telling, og ble liggende i ti minutter før jeg kom til meg selv, sier 41-åringen som fikk blodtrykksfall og altså regelrett gikk i bakken da han reiste seg fra boblebadet med en temperatur på rundt 40 grader.

Ubehagelig varme

Da roerne gikk i gang med treningen i den ekstreme varmen trodde de at det å sitte sammen i boblebad skulle være behagelig. Der tok de feil, forklarer Tufte.

– De første fem minuttene er veldig hyggelig. De siste femten er rett og slett dritharde.

Med glovarmt vann over skuldrene i minimum 40 minutter trykker varmen mot kroppen til roerne og hvert eneste lille vindpust blir elskverdig mottatt.

Går for gull

Makker i den norske dobbeltsculleren, Kjetil Borch, håper at varmetreningen kan gi de nødvendige utslagene når VM starter.

– Det er en stor ekstra belastning på den allerede tøffe treningen vi kjører. Vi håper den skal gi én prosent, eller to, bedre prestasjon i VM, forklarer han.

I VM har Tufte og Borch klare målsettinger om å dra hjem til Norge med edelt metall i bagasjen.

– Jeg vet at hvis vi ror opp mot absolutt det beste vi kan så skal de som eventuelt slår oss ro jæklig fort, advarer Tufte konkurrentene like før avreise Florida.

– Det er fælt

Samtidig som Tufte og Borch er i boblebadet og regelrett koker sitter Nils Jakob Hoff på en spiningsykkel mens åtte industriovner tar varmen opp til over 40 grader i den lille garderoben.

– Det er fælt, altså. Vi har tatt den minste garderoben vi har, så har vi åtte industriovner som står på maks, og sykler i 45 minutter hver dag. Vi sjangler ut igjen derfra, sier styrmannen i Norges dobbeltfirer.

I 2013 tok Hoff VM-gull med Tufte-makker Borch. Nå sikter bergenseren mot gode opplevelser også i dobbeltfireren.

– Får vi ut potensialet vårt er vi med å kjempe. Det kommer til å stå om marginer og det kan svinge alle veier, sier Hoff om sjansene i VM.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
FIFA Fotball-VM 2018: Sverige - Sør-Korea
Sport i dag