NRK Meny
Normal

Overopphetet Tufte besvimte på trening

Før VM braker løs i Florida om drøye to uker trener rolandslaget i over 40 (!) grader for å tilpasse seg klimaet. For Olaf Tufte ble det i varmeste laget.

Varm trening for roerne

VARMT: Det har vært varme dager for rolandslaget.

Fredag drar landslaget i roing til Florida for å gjennomføre de siste forberedelsene før VM i roing starter neste søndag. For å lettere tilvenne seg varmen har de før mesterskapet syklet og badet i temperaturer tilsvarende det de kan oppleve på USAs sørkyst.

For Olaf Tufte har varmetreningen vært alt annet enn hyggelig.

– Her om dagen gikk jeg rett ned for telling, og ble liggende i ti minutter før jeg kom til meg selv, sier 41-åringen som fikk blodtrykksfall og altså regelrett gikk i bakken da han reiste seg fra boblebadet med en temperatur på rundt 40 grader.

Ubehagelig varme

Da roerne gikk i gang med treningen i den ekstreme varmen trodde de at det å sitte sammen i boblebad skulle være behagelig. Der tok de feil, forklarer Tufte.

– De første fem minuttene er veldig hyggelig. De siste femten er rett og slett dritharde.

Med glovarmt vann over skuldrene i minimum 40 minutter trykker varmen mot kroppen til roerne og hvert eneste lille vindpust blir elskverdig mottatt.

Går for gull

Makker i den norske dobbeltsculleren, Kjetil Borch, håper at varmetreningen kan gi de nødvendige utslagene når VM starter.

– Det er en stor ekstra belastning på den allerede tøffe treningen vi kjører. Vi håper den skal gi én prosent, eller to, bedre prestasjon i VM, forklarer han.

I VM har Tufte og Borch klare målsettinger om å dra hjem til Norge med edelt metall i bagasjen.

– Jeg vet at hvis vi ror opp mot absolutt det beste vi kan så skal de som eventuelt slår oss ro jæklig fort, advarer Tufte konkurrentene like før avreise Florida.

– Det er fælt

Samtidig som Tufte og Borch er i boblebadet og regelrett koker sitter Nils Jakob Hoff på en spiningsykkel mens åtte industriovner tar varmen opp til over 40 grader i den lille garderoben.

– Det er fælt, altså. Vi har tatt den minste garderoben vi har, så har vi åtte industriovner som står på maks, og sykler i 45 minutter hver dag. Vi sjangler ut igjen derfra, sier styrmannen i Norges dobbeltfirer.

I 2013 tok Hoff VM-gull med Tufte-makker Borch. Nå sikter bergenseren mot gode opplevelser også i dobbeltfireren.

– Får vi ut potensialet vårt er vi med å kjempe. Det kommer til å stå om marginer og det kan svinge alle veier, sier Hoff om sjansene i VM.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Tromsø - Odd
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Cupen: Semifinale, Molde - Lillestrøm
Semifinale i cupen, menn
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
Etter Kamp
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm
4-4-2 NM fotball: Semifinale Molde - Lillestrøm