- Vi tapte for feil lag

Norge er ute av ishockey-VM etter at Tsjekkia slo Canada.

Lukas Kaspar

Lukas Kaspar jubler over Tsjekkias triumf, men Norge er ute av VM.

Foto: Jacques Boissinot / Ap

Canada - Tsjekkia: 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

- Denne gangen tapte vi for feil lag, hvis vi kan si det sånn. Vi røk ut på innbyrdes oppgjør, og det er selvfølgelig surt, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Les også:

- Hadde fortjent bedre

Norge var avhengig av at Canada slo Tsjekkia for å komme seg videre til kvartfinalen i VM. Tsjekkia viste seg imidlertid å bli en for tøff motstander for canadierne.

- Det var kjedelig, men vi kunne ha avgjort det sjøl, sier Marius Holtet.

- Jeg synes vi har fortjent bedre. Vi har vunnet tre bra matcher, men det var ikke nok i denne turneringen her, kommenterer en skuffet Ole Kristian Tollefsen overfor NRK.

Norge havnet med samme poengsum som Canada, men canadierne avanserte på innbyrdes oppgjør.

Video Norge ute - skuffelse i den norske leiren

VIDEO: Skuffelse i den norske leiren.

Sverige og Danmark videre

Dermed er det Sveits, Sverige, Tsjekkia og Canada som går videre til kvartfinaler fra Norges mellomspillsgruppe.

Russland, Finland, Tyskland og Danmark går til kvartfinalen fra gruppe E i Köln. Tsjekkerne kan sågar ta annenplassen i F-gruppen hvis Sveits slår Sverige senere tirsdag.

Canada må ut mot vinneren av gruppe F i Köln i sin kvartfinale torsdag. Høyst sannsynlig blir det tittelforsvareren Russland.

Begynte bra

Kampen begynte lovende, sett med norske øyne. Canadas Ray Whitney satte nemlig inn det første målet i kampen.

Ett minutt før pausen utlignet imidlertid Tsjekkia da Lukas Casper fikk være alene med keeper. Dermed var plutselig Norge ute av mesterskapet.

I andre periode tok Tsjekkia kommandoen i kampen, og etter 12 minutters spill gikk laget opp i ledelsen etter at Jaromir Jagr fikk styrt pucken forbi målvakten.

Vant tre kamper

Det norske kvartfinalehåpet ble endelig slukket da tsjekkerne og Jakub Klepis økte til 3-1 idet det gjenstod et par minutter av perioden.

Canada reduserte i den siste perioden, men da var løpet kjørt. Norge endte dermed på en 9.-plass i VM etter å ha vunnet tre kamper.

- Dette var synd. Nå er vi selvsagt skuffet, sier assistenttrener på landslaget, Ole Jørgen Stubdal, til NRK.

- Vi hadde håpet å gå videre.

Sportsnyheter

Vipers vann cupfinalen igjen

(Vipers - Sola 29-16):Vipers Kristiansand var storfavoritt til å vinne cupfinalen i handball. Men Sola yppa seg mot stjernegalleriet til Vipers. I alle fall i 50 minutt.

Siste nytt

 • West Hams mesterligahåp ute

  West Ham kan vinke farvel til drømmen om mesterligaspill neste sesong etter 1-1 i lørdagens bortekamp mot Brighton.

  Laget kom under i det 84. minutt da Danny Welbeck kontret inn 1-0 for hjemmelaget, men Said Benrahmas skudd i returrommet tre minutter senere tente et nytt håp. Jakten på et vinnermål førte ikke fram, og dermed må David Moyes innse at det ikke blir mesterligaspill til høsten.

  Med to kamper igjen å spille er West Ham på 6.-plass. Det er fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4.-plassen.

  Brighton's English midfielder Adam Lallana (L) and West Ham United's English midfielder Jesse Lingard
  Foto: Ian Walton / AFP
 • Sagosen tilbake i Kiel-seier

  Sander Sagosen var tilbake i Kiel-laget etter sykdom og scoret fire ganger da Balingen-Weilstetten ble slått 38-34 i Bundesliga lørdag.

  Sagosen måtte stå over onsdagens kamp mot gamleklubben Paris Saint-Germain i mesterligaens kvartfinale.

  Sagosen
  Foto: Petr David Josek / POOL / AFP / NTB
 • Vant sin første FA-cupfinale

  Leicester vant finalen i FA-cupen lørdag 1-0 etter at Chelsea fikk en scoring i sluttminuttene annullert på grunn av offside. Youri Tielemans scoret vinnermålet til Leicester.

  Seieren i den prestisjefulle turneringen var den første til Leicester. Både i 1949, 1961, 1963 og 1969 ble det finaletap, men på det femte forsøket i en finale skulle det endelig lykkes.

  Over 21.000 mennesker overvar kampen på Englands nasjonalarena. Så mange mennesker har det ikke vært på en fotballkamp i England siden koronaviruset lammet idretten i mars i fjor. Senest onsdag spilte Chelsea i Premier League hjemme mot Arsenal foran tomme tribuner.

  Youri Tielemans sendte drøyt 10.000 elleville Leicester-fans til himmels da han hamret inn 1-0 fra 30 meter med et prosjektil rett i krysset etter 62 minutter.

  Ben Chilwell trodde han hadde utlignet på overtid, men i en pasning i trekket før var backen i offside. Dermed ble scoringen annullert, etter en VAR-sjekk.

  – Jeg er så glad at jeg ikke kan beskrive det. For en dag. Jeg har drømt om dette siden jeg var et barn, og vi har pratet om å vinne trofeer. Jeg er så stolt av prestasjonen og over alle sammen som har gjort dette mulig, sa keeper Kasper Schmeichel til BBC.

  Britain Soccer FA Cup Final
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal