NRK Meny
Normal

- Vi tapte for feil lag

Norge er ute av ishockey-VM etter at Tsjekkia slo Canada.

Lukas Kaspar

Lukas Kaspar jubler over Tsjekkias triumf, men Norge er ute av VM.

Foto: Jacques Boissinot / Ap

Canada - Tsjekkia: 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

- Denne gangen tapte vi for feil lag, hvis vi kan si det sånn. Vi røk ut på innbyrdes oppgjør, og det er selvfølgelig surt, sier landslagssjef Roy Johansen til NRK.

Les også:

- Hadde fortjent bedre

Norge var avhengig av at Canada slo Tsjekkia for å komme seg videre til kvartfinalen i VM. Tsjekkia viste seg imidlertid å bli en for tøff motstander for canadierne.

- Det var kjedelig, men vi kunne ha avgjort det sjøl, sier Marius Holtet.

- Jeg synes vi har fortjent bedre. Vi har vunnet tre bra matcher, men det var ikke nok i denne turneringen her, kommenterer en skuffet Ole Kristian Tollefsen overfor NRK.

Norge havnet med samme poengsum som Canada, men canadierne avanserte på innbyrdes oppgjør.

Video Norge ute - skuffelse i den norske leiren

VIDEO: Skuffelse i den norske leiren.

Sverige og Danmark videre

Dermed er det Sveits, Sverige, Tsjekkia og Canada som går videre til kvartfinaler fra Norges mellomspillsgruppe.

Russland, Finland, Tyskland og Danmark går til kvartfinalen fra gruppe E i Köln. Tsjekkerne kan sågar ta annenplassen i F-gruppen hvis Sveits slår Sverige senere tirsdag.

Canada må ut mot vinneren av gruppe F i Köln i sin kvartfinale torsdag. Høyst sannsynlig blir det tittelforsvareren Russland.

Begynte bra

Kampen begynte lovende, sett med norske øyne. Canadas Ray Whitney satte nemlig inn det første målet i kampen.

Ett minutt før pausen utlignet imidlertid Tsjekkia da Lukas Casper fikk være alene med keeper. Dermed var plutselig Norge ute av mesterskapet.

I andre periode tok Tsjekkia kommandoen i kampen, og etter 12 minutters spill gikk laget opp i ledelsen etter at Jaromir Jagr fikk styrt pucken forbi målvakten.

Vant tre kamper

Det norske kvartfinalehåpet ble endelig slukket da tsjekkerne og Jakub Klepis økte til 3-1 idet det gjenstod et par minutter av perioden.

Canada reduserte i den siste perioden, men da var løpet kjørt. Norge endte dermed på en 9.-plass i VM etter å ha vunnet tre kamper.

- Dette var synd. Nå er vi selvsagt skuffet, sier assistenttrener på landslaget, Ole Jørgen Stubdal, til NRK.

- Vi hadde håpet å gå videre.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal