NRK Meny
Normal

Mats Trygg (37) vil fortsette på landslaget

MINSK (NRK.no): Mats Trygg (37) fyller 38 år om to uker, men har ingen planer om å slutte å spille med flagget på brystet.

Mats Trygg

ELSKER Å SPILLE FOR NORGE: Mats Trygg stortrives på tur med det norske landslaget.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Følg dagens kamp: Tsjekkia–Norge fra kl. 19.45

Mens Per-Åge Skrøder (35) og Mads Hansen (35) har varslet at ishockey-VM i Hviterussland blir deres siste mesterskap for Norge, ønsker den eldste av dem alle - Mats Trygg - å fortsette landslagskarrieren.

– Jeg elsker å spille ishockey. Det har vært livet mitt så lenge jeg kan huske. Det å kunne være med å prestere med denne gjengen her gir en enorm glede, sier Trygg til NRK.no.

Mer enn 15 år i rødt, hvitt og blått

Lørenskog-spilleren har vært med hockeylandslaget siden 1997.

Siden da har forsvarsspilleren deltatt i 15 VM- og OL-turneringer for Norge og spilt mer enn 115 landskamper i store turneringer.

Den tidligere tysklandsproffen føler kroppen fortsatt fungerer. I 5-4-tapet mot Frankrike på 17. mai scoret han Norges første mål med et lekkert håndleddsskudd.

Trygg noterte seg også på scoringslista i seieren mot Danmark tidligere i mesterskapet.

– Ute på isen føler jeg meg «fresh» og fin. Det er mer mellom kampene og på restitusjonsbiten alderen tynger. Det er sjelden det ikke gjør vondt et eller annet sted etter en kamp, smiler Trygg.

Tror Trygg kan spille lenge

Lagkameratene på landslaget håper superveteranen får tillit for Norge også i fremtiden.

– Når jeg ser Mats spille her i VM, så holder ikke han noe dårligere internasjonal klasse enn backer som spillere i bedre ligaer. Jeg håper Mats fortsetter, sier Morten Ask, Tryggs faste romkamerat på tur med landslaget.

Den tidligere norske landslagssjefen Leif Boork, i dag ekspertkommentator for svensk TV, tror Trygg kan fortsette hockeykarrieren i mange år fremover.

– Mats er så nær den eksemplariske hockeyspilleren du kan finne på elitenivå. Jeg tipper Trygg har 5–10 år igjen av karrieren, i hvert fall noen år, sier Boork.

Svensken hadde selv gleden av å ha Mats Trygg i landslagsstallen på starten av 2000-tallet.

Må slå Tsjekkia i dag

Etter en svært jevnspilt kamp mot Frankrike på 17. mai, som dessverre endte med tap 5–4 etter straffer, er Norge avhengig av seier i dagens kveldskamp mot Tsjekkia i Minsk. Seier må til dersom håpet om en norsk kvartfinale skal leve videre.

Ved norsk tap er drømmen om den fjerde norske VM-kvartfinalen på sju år, helt ute.

Sverige og Canada er klar for kvartfinaler 22. mai. Frankrike, Tsjekkia, Norge, Slovakia og Danmark kjemper om de to siste kvartfinaleplassene i gruppe A.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal