Trygg brakk hånda

Mats Trygg mister seriestarten for sin tyske klubb.

Mats Trygg
Foto: Mats Trygg

Den norske landslagsveteranen i ishockey brakk hånda på trening, men legene brukte lang tid på å finne skaden.

- Jeg vrei hånda på trening og kjente at noe var galt. Vi sjekket det opp, men legene fant ikke noe med en gang. Så jeg har spilt med skaden i noen uker nå, men det har blitt verre og verre. Til slutt var det umulig å gjennomføre trening og kamp, sier Trygg til NRK.

Dermed måtte Trygg til en ny sjekk hos legen.

Ny sjekk

- Jeg sjekket det en gang til, og da viste det seg at det var et brudd på et bein i den venstre hånda. Akkurat nå er det gips på hånda og det skal det være i fire uker, sier Trygg.

Skaden betyr at Trygg må stå over sesongåpningen for sin tyske klubb, Kölner Haie.

- Jeg mister nok de første par ukene av serien. Forhåpentligvis ikke mer enn det. Jeg regner med at det blir fire eller fem kamper på sidelinjen, sier Trygg.

Tøft program

Kölner Haie har et intensivt treningsprogram og laget har spilt 16 kamper på en måned i sesongoppkjøringen. Det har vært et blodslit kan Trygg fortelle.

- Det ble nesten litt i overkant. Det har tæret på både mentalt og psykisk. Klubben har lagt opp til at vi skulle ha en tøff sesongoppkjøring. Om det er smart vil vise seg når sesong begynner, sier 33-åringen.

Den tyske ishockeyserien (DEL) starter 3. september. Tryggs klubb Kölner Haie sesongåpner dagen etter mot landslagsveteranens tidligere klubb, Iserlohn Roosters.

Mats Trygg startet karrieren Manglerud Star. I 1999 dro han til Sverige og Färjestad hvor han spilte til 2005. Deretter gikk turen til Tyskland.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal