NRK Meny
Normal

Trygg brakk hånda

Mats Trygg mister seriestarten for sin tyske klubb.

Mats Trygg
Foto: Mats Trygg

Den norske landslagsveteranen i ishockey brakk hånda på trening, men legene brukte lang tid på å finne skaden.

- Jeg vrei hånda på trening og kjente at noe var galt. Vi sjekket det opp, men legene fant ikke noe med en gang. Så jeg har spilt med skaden i noen uker nå, men det har blitt verre og verre. Til slutt var det umulig å gjennomføre trening og kamp, sier Trygg til NRK.

Dermed måtte Trygg til en ny sjekk hos legen.

Ny sjekk

- Jeg sjekket det en gang til, og da viste det seg at det var et brudd på et bein i den venstre hånda. Akkurat nå er det gips på hånda og det skal det være i fire uker, sier Trygg.

Skaden betyr at Trygg må stå over sesongåpningen for sin tyske klubb, Kölner Haie.

- Jeg mister nok de første par ukene av serien. Forhåpentligvis ikke mer enn det. Jeg regner med at det blir fire eller fem kamper på sidelinjen, sier Trygg.

Tøft program

Kölner Haie har et intensivt treningsprogram og laget har spilt 16 kamper på en måned i sesongoppkjøringen. Det har vært et blodslit kan Trygg fortelle.

- Det ble nesten litt i overkant. Det har tæret på både mentalt og psykisk. Klubben har lagt opp til at vi skulle ha en tøff sesongoppkjøring. Om det er smart vil vise seg når sesong begynner, sier 33-åringen.

Den tyske ishockeyserien (DEL) starter 3. september. Tryggs klubb Kölner Haie sesongåpner dagen etter mot landslagsveteranens tidligere klubb, Iserlohn Roosters.

Mats Trygg startet karrieren Manglerud Star. I 1999 dro han til Sverige og Färjestad hvor han spilte til 2005. Deretter gikk turen til Tyskland.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Ruud røk ut i Slovakia

  Med 0-2-tap mot Sergio Gutiérrez-Ferrol, er Casper Ruud ute allerede i andre runde av ATP-challenger-turneringen i Slovakia.

  Gutiérrez-Ferrol vant med settsifrene 6-4, 6–1.

  ruud
  Foto: Christophe Archambault / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
FIFA Fotball-VM 2018: Uruguay - Saudi-Arabia
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Spania