NRK Meny
Normal

Trygg brakk hånda

Mats Trygg mister seriestarten for sin tyske klubb.

Mats Trygg
Foto: Mats Trygg

Den norske landslagsveteranen i ishockey brakk hånda på trening, men legene brukte lang tid på å finne skaden.

- Jeg vrei hånda på trening og kjente at noe var galt. Vi sjekket det opp, men legene fant ikke noe med en gang. Så jeg har spilt med skaden i noen uker nå, men det har blitt verre og verre. Til slutt var det umulig å gjennomføre trening og kamp, sier Trygg til NRK.

Dermed måtte Trygg til en ny sjekk hos legen.

Ny sjekk

- Jeg sjekket det en gang til, og da viste det seg at det var et brudd på et bein i den venstre hånda. Akkurat nå er det gips på hånda og det skal det være i fire uker, sier Trygg.

Skaden betyr at Trygg må stå over sesongåpningen for sin tyske klubb, Kölner Haie.

- Jeg mister nok de første par ukene av serien. Forhåpentligvis ikke mer enn det. Jeg regner med at det blir fire eller fem kamper på sidelinjen, sier Trygg.

Tøft program

Kölner Haie har et intensivt treningsprogram og laget har spilt 16 kamper på en måned i sesongoppkjøringen. Det har vært et blodslit kan Trygg fortelle.

- Det ble nesten litt i overkant. Det har tæret på både mentalt og psykisk. Klubben har lagt opp til at vi skulle ha en tøff sesongoppkjøring. Om det er smart vil vise seg når sesong begynner, sier 33-åringen.

Den tyske ishockeyserien (DEL) starter 3. september. Tryggs klubb Kölner Haie sesongåpner dagen etter mot landslagsveteranens tidligere klubb, Iserlohn Roosters.

Mats Trygg startet karrieren Manglerud Star. I 1999 dro han til Sverige og Färjestad hvor han spilte til 2005. Deretter gikk turen til Tyskland.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert