NRK Meny
Normal

«Norge var så unorske at halve troppen kunne blitt bevilget politisk asyl»

STOCKHOLM (NRK.no) Norges defensive vakling og offensive styrke er stikk motsatt av hva både svenske aviskommentatorer og Egil «Drillo» Olsen er vant med. Nå tror landslagskapteinen at de yngste gutta får Drillo til å endre spillestil.

Erik Hamrén og Egil Drillo Olsen

Sveriges landslagssjef Erik Hamrén (t.v.) gikk seirende ut av duellen mot hans norske kollega Egil «Drillo» Olsen i Stockholm onsdag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Stefan Johansen Brede Hangeland

Kaptein Brede Hangeland (t.v.) mener spillere som Stefan Johansen bidrar til å gjøre det norske landslaget mer teknisk kompetent.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg tror Drillo er lur nok til å forstå at vi må spille utfra det mannskapet vi har. Sånn som mot Sverige nå, så var det mer tekniske ferdigheter på det norske laget enn på lenge, sier landslagskaptein Brede Hangeland til NRK.

I onsdagens privatlandskamp mot Sverige stilte Norge med to unge debutanter og en sentral midtbane kun bestående av spillere fra sommerens U21-tropp.

Det gjorde Norge uvanlig rufsete defensivt – og uvanlig gode offensivt. Det legger også svenske aviskommentatorer merke til.

– Norge var så unorsk at halve troppen kunne blitt bevilges politisk asyl i Equador, skriver Aftonbladets Simon Bank.

Drillo: – Snudd på hodet

Omar Elabdellaoui

Omar Elabdellaoui debuterte som høyreback. Han slet tidvis defensivt, men bidro samtidig offensivt for Norge.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Selv om Sverige vant 4-2 etter et voldsomt show av stjernespiss Zlatan Ibrahimovic som scoret tre ganger, hadde ikke landslagssjef Egil Olsen problemer med å se noe positivt etter kampslutt.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har skrytt og sagt jeg er veldig fornøyd med det defensive, men at vi sliter offensivt. I dag kan jeg snu det helt på hodet. Jeg er faktisk ganske fornøyd med det vi gjør offensivt. Vi skaper sjanser og scorer mål. Defensivt var jeg utrygg hele kampen, sier landslagssjefen.

Debutant Stefan Johansens feilpasning etter under et minutt var den direkte foranledningen til Sveriges første mål, mens den andre debutanten, Omar Elabdellaoui, opphevet offsidefellen som gjorde det mulig for Sverige å doble ledelsen.

– De gjør mye bra begge to, men begge kommer ut og er mer eller mindre skyld i hver sitt baklengsmål. Men begge spiller seg opp, særlig Stefan. Det er en brukbar debut, men vi skal vurdere enkeltspillere senere når vi får tid, sier landslagssjefen.

Tror Drillo justerer

Kaptein Brede Hangeland mener balansen i laget ikke var på topp gjennom kampen. Samtidig skryter han av unggutta.

– De gjør noen feil, men jeg synes alle de unge som har kommet frem fra U21-laget har grunn til å være stolte av prestasjonene i denne kampen.

– Men er det sånn at spillestilen blir endret av de unge spillerne?

– Du ser på det offensive spillet vårt at det var større kvalitet enn noen ganger før. Det var spennende, så jeg tror Egil er lur nok til å skjønne at han må spille med det mannskapet han har, sier Hangeland.

Siste nytt

 • Johaug undertegnet skiavtale

  Therese Johaug har undertegnet en ny avtale med skiprodusenten Fischer. Det bekrefter Johaugs manager, Jørn Ernst, overfor NRK fredag morgen. Kontrakten med Fischer ble satt på vent under Johaugs dopingutestengelse.

  Therese Johaug
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Martinsens VM-sjansar minkar

  Andreas Martinsen hadde ei målgivande pasning då Rockford slo Chocago 4-3 og gjekk til 2. runde i AHL-sluttspelet i natt.

  Det betyr at Martinsen ikkje blir klar til dei første kampane i VM i Danmark, der Norge opnar mot Latvia 5. mai. Men han kan kome inn seinare i VM.

  Andreas Martinsen
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk billettrush til friidretts-EM

  Karsten Warholm ligger får solid støtte fra tribunene når han løper for EM-gull på 400 meter hekk i Berlin i august.

  Foreløpig billettsalg viser nemlig at arrangøren allerede har solgt mer enn 2500 billetter til nordmenn, melder friidrett.no.

  Karsten Warholm og Bislett Games.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag