NRK Meny
Normal

Løke tror den tøffeste gruppespillkampen er unnagjort

Heidi Løke tror Norge har møtt sin vanskeligste motstander i gruppespillet etter møtet med Serbia, men mener det norske laget må skjerpe seg om det skal det bli full pott frem til mellomspillet.

Heidi Løke

Heidi Løke scoret fire mål for Norge i kampen mot Serbia. Strekspilleren var fornøyd med egen innsats, men irriterte seg over to bom.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Norges åpningskamp mot Serbia endte med seier og to poeng. Det ble en slitekamp for det norske laget.

– Jeg synes Serbia er den tøffeste motstanderen vi kommer til å møte i gruppa. Men vi tar ikke lett på noen, så vi kommer til å forberede oss godt mot de andre også, sier strekspilleren.

– Må skjerpe oss

Det så lyst ut for Norge til pause. Da ledet den regjerende europamesteren med fem mål mot det serbiske laget.

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson mener Norge må terpe på å komme ut på skytterne både i ankomst og etablert angrep før kampen mot Tsjekkia.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter pause kom Serbia bedre med i kampen. På et tidspunkt lå lagene likt i målprotokollen.

– Det ble veldig tøft i andre omgang. Jeg synes de kommer for lett til. Vi må virkelige skjerpe inn, vi er ikke god nok til å løpe hjem, sier Løke.

Terpe på forsvar

Selv om spillet var litt rustent, tenker strekspilleren mest på poengene.

– Det viktigste nå er at vi får to poeng og har vunnet åpningskampen. Det er veldig godt. Vi går for å vinne hver eneste kamp, sier Løke, som vil ha med seg fire poeng til mellomrunden.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson mener også at Norge har litt å ta tak i før neste kamp.

– Vi skal spille mot Tsjekkia som er i rivende utvikling. De spiller tøft fysisk og har gode skyttere. Vi ser i dag at vi må terpe på å komme ut på skytterne både i ankomst og i etablert. Vi skal holde tunga rett i munnen, sier han.

Er i rute

Linn Kristin Riegelhuth

Linn-Kristin Riegelhuth-Koren scoret åtte av Norges 28 mål i kampen mot Serbia. Toppscoreren tenker ikke så mye på rufsete spill, og bryr seg mest om de viktige poengene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Selv om det ble tett og spennende mot slutten av kampen mot Serbia, beholdt det norske laget roen. Linn-Kristin Riegelhuth Koren ble Norges toppscorer med åtte mål.

Det var kantspilleren som satte inn målet som gjorde at Norge kunne puste lettet ut for seier 30 sekunder før kampslutt.

– Det er en sånn kamp som har litt å si. At det blir to poeng og ikke tap eller uavgjort, som det fort kunne blitt, er veldig deilig, sier åttemålsscoreren til NRK.

Riegelhuth Koren har allerede begynt å tenke frem mot neste gruppespillkamp.

– Vi har to poeng og er i rute. Det er det som betyr noe. Så kan vi justere på noen ting. Det har vi muligheten til. Det blir hviledag onsdag, så er vi klare for ny kamp, oppsummerer Riegelhuth Koren.

Norge spiller sin neste EM-kamp torsdag. Da er det Tsjekkia som er motstander.

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal