NRK Meny
Normal

- Trenger et mirakel for å slå Andreas

Konkurrentene til en av VMs største favoritter, Andreas Thorkildsen, tror kampen om VM-gullet allerede er avgjort.

Video Konkurrentene tror Thorkildsen blir vanskelig å slå

VIDEO: Konkurrentene tror Thorkildsen blir vanskelig å slå i VM.

Tero Pitkamäki

Tero Pitkämäki: - Andreas stiller i en egen klasse nå.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Thorkildsen har vært den ubestridte spyd-kongen de siste årene, og foran spydkonkurransen i VM virker han nærmest uslåelig.

En av konkurrentene, tyske Matthias de Zordo, tok sølv etter en spennende konkurranse med Andreas Thorkildsen under EM i 2010.

Les også: Klar for et nytt VM-gull

- En egen klasse

Men tyskeren sukker nærmest resignert når han får spørsmål om det er mulig å slå nordmannen i VM i år. Han tviler på om det i det hele tatt er mulig, innrømmer han.

- Andreas er i god form, og han kastet 90 meter for noen uker siden. Det blir veldig vanskelig å slå ham, sier han til NRK.

Heller ikke kamerat og konkurrent, Tero Pitkämäki, er ikke direkte optimistisk med tanke på mulighetene til å slå Thorkildsen.

Finnen har ikke vært i toppform, og var på nippet til å droppe VM. Han valgte etter hvert å ombestemme seg.

- Andreas stiller i en egen klasse nå. Og hvis han greier å holde seg på sitt nivå, blir han vanskelig å slå. Jeg trenger et mirakel for å gjøre det, sier han, og smiler.

Les også: Pitkämäki ble overtalt til VM-start

Utålmodig Thorkildsen

Det er ikke uten grunn at konkurrentene frykter Thorkildsen. Han har de tre lengste kastene i år, og er også den eneste som har kastet over 90 meter.

Andreas Thorkildsen skal i aksjon i spydkvalifiseringen torsdag.

Han har vært i VM-byen i en uke nå, og er veldig klar for å komme i gang. Nordmannen tror han har mer å gå på.

- De fleste kastene har et potensiale som jeg ikke får utnyttet. Hvis jeg plutselig får utnyttet det i mesterskapet, så har man noen helt andre resultater, sier han til NRK.

Les også: Slik sender NRK fra VM

Siste nytt

 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters
 • Buick fortsetter å levere i Dubai

  Den norske jockeyen William Buick vant torsdag to nye galoppløp i Dubai. Med det håvet han inn over 18,6 millioner kroner til fornøyde hesteeiere. 28-åringen tok sine to siste seirer med hestene Folkswood og Walton Street.

  Video Norsk jockey gjør kometkarriere i England
  Foto: Nyhetsspiller
 • Lars Sætra tilbake i Godset

  Midtstopperen Lars Sætra (26) vender hjem til Strømsgodset. Sætra har skrevet kontrakt med drammenserne ut 2019-sesongen. Midtstopperen har tidligere vunnet både cup og serie med Strømsgodset. Han har trent med Godset den siste tiden.

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal