NRK Meny
Normal

- Trenger et mirakel for å slå Andreas

Konkurrentene til en av VMs største favoritter, Andreas Thorkildsen, tror kampen om VM-gullet allerede er avgjort.

Video Konkurrentene tror Thorkildsen blir vanskelig å slå

VIDEO: Konkurrentene tror Thorkildsen blir vanskelig å slå i VM.

Tero Pitkamäki

Tero Pitkämäki: - Andreas stiller i en egen klasse nå.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Thorkildsen har vært den ubestridte spyd-kongen de siste årene, og foran spydkonkurransen i VM virker han nærmest uslåelig.

En av konkurrentene, tyske Matthias de Zordo, tok sølv etter en spennende konkurranse med Andreas Thorkildsen under EM i 2010.

Les også: Klar for et nytt VM-gull

- En egen klasse

Men tyskeren sukker nærmest resignert når han får spørsmål om det er mulig å slå nordmannen i VM i år. Han tviler på om det i det hele tatt er mulig, innrømmer han.

- Andreas er i god form, og han kastet 90 meter for noen uker siden. Det blir veldig vanskelig å slå ham, sier han til NRK.

Heller ikke kamerat og konkurrent, Tero Pitkämäki, er ikke direkte optimistisk med tanke på mulighetene til å slå Thorkildsen.

Finnen har ikke vært i toppform, og var på nippet til å droppe VM. Han valgte etter hvert å ombestemme seg.

- Andreas stiller i en egen klasse nå. Og hvis han greier å holde seg på sitt nivå, blir han vanskelig å slå. Jeg trenger et mirakel for å gjøre det, sier han, og smiler.

Les også: Pitkämäki ble overtalt til VM-start

Utålmodig Thorkildsen

Det er ikke uten grunn at konkurrentene frykter Thorkildsen. Han har de tre lengste kastene i år, og er også den eneste som har kastet over 90 meter.

Andreas Thorkildsen skal i aksjon i spydkvalifiseringen torsdag.

Han har vært i VM-byen i en uke nå, og er veldig klar for å komme i gang. Nordmannen tror han har mer å gå på.

- De fleste kastene har et potensiale som jeg ikke får utnyttet. Hvis jeg plutselig får utnyttet det i mesterskapet, så har man noen helt andre resultater, sier han til NRK.

Les også: Slik sender NRK fra VM

Siste nytt

 • Sveriges keeper på vei til Roma

  Etter hva Aftonbladet erfarer skal FC København ha blitt enig med Roma om et salg av den svenske målvakten Robin Olsen. Prislappen ligger på rundt 110 millioner kroner. Kjøpet skjer i lys av at Roma trenger ny keeper etter salget av Alisson Becker.

  svensk keeper
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Granerud på pallen

  Halvor Egner Granerud hoppet seg opp til 3.-plassen i det første individuelle rennet i årets Sommer Grand Prix. Polen-stjernen Kamil Stoch vant på hjemmebane. Robert Johansson var nest best blant de norske i Wisla

  Granerud
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sky-rytter ute av Tour de France

  Team Sky-rytter Gianni Moscon (24) er kastet ut av Tour de France fordi han gikk til angrep på en Fortuneo-rytter, Ifølge L'Equipe. Det skal ha skjedd i etterkant av søndagens etappe. Det var Tv2 som meldte om nyheten.

  CYCLING-FRA-TDF2018-SKY-ITA-MOSCON
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal