Tror Sverige-sjefen vil finte ut Norge

ULLEVAAL (NRK): Sveriges landslagssjef Janne Andersson (54) gir uttrykk for at han kjenner motstanderen Norge dårlig. Den kjøper ikke ekspertene.

Andersson

– SPILL FOR GALLERIET: Ekspertene mener at Sveriges landslagssjef driver et spill for galleriet når han sier at han ikke kjenner Norge godt.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er nok et spill for galleriet, det der, sier Aftonbladet-kommentator Patrik Brenning til NRK.

Andersson bytter samtlige fra laget som slo Frankrike i VM-kvalifiseringskampen på Friends Arena, og det er liten tvil om at kampen på Ullevaal til sammenligning blir en parantes.

Landslagssjefen er først og fremst opptatt av konkurransesituasjonen i egen tropp, hvor Andersson har dilemmaer rundt flere posisjoner.

– Ingen anelse

Før kampen understreker Andersson at han selv har sett «veldig lite av Norge», og selv om svensken påpeker at han kjenner tidligere rådgiver Lars Lagerbäck godt, er han tilsynelatende ikke helt oppdatert på Norges landslag.

Tom Nordlie

VIKTIG: NRKs ekspert Tom Nordlie tror Janne Andersson synes det er viktig å slå Norge.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Ingen anelse. Jeg aner overhodet ikke hva dere holder på med. Jeg har fullt fokus på mitt. Men får «Lasse» litt tid til å bygge, kommer han seg videre i den prosessen. Men jeg har ingen anelse, svarte Andersson på NRKs spørsmål om han tror Lagerbäck klarer å få Norge på rett spor.

Brenning mener imidlertid at det ikke skal være noen tvil om at Andersson har kontroll på nabolandet.

– Han har forberedt seg nøyaktig like mye før denne kampen som alle andre, sier Brenning.

Kommentatoren tror Andersson ønsker å senke forventningene til kampen.

Her får han støtte av NRK-ekspert Tom Nordlie.

– Han vil vel gi uttrykk for at kampen ikke er så farlig, men når kampen begynner, tror jeg det er veldig viktig å slå Norge, sier Nordlie.

Taktisk skifte

Der mange kan tolke Sveriges mange utskiftninger som en erkjennelse av at kampen ikke betyr noe, er Brenning av en annen oppfatning.

Kommentatoren påpeker at Andersson hadde samme tilnærming til Portugal-kampen, hvor samtlige fra VM-kvalikkampen mot Hviterussland fikk hvile.

«Sverige-reservene» snudde 2-0 til 2-3 i Madeira.

VM-kvalifiserieng fotball, Sverige - Frankrike.

SUKSESS: Sverige har nytt stor suksess siden Janne Andersson tok over landslaget i sommer.

Foto: Marcus Ericsson/TT / NTB scanpix

– Jeg tror hans fremste motivasjon er at alle skal være på tå hev. Og jeg tror det får en sportslig effekt av at det er lettere å motivere de elleve til å prestere, sier Brenning.

Andersson har hatt stor suksess siden han tok over Sverige i fjor sommer. Zlatan Ibrahimovic har gitt seg, men Sverige som kollektiv har fått et løft.

Det er denne oppskriften også Lagerbäck er kjent for. Svensken gjør selv seks endringer fra Tsjekkia-kampen, ifølge TV 2.

– Istedenfor å vente på en Martin Ødegaard, må Norge håpe på at han setter et taktisk system og gjør spillerne et hakk bedre enn det de er, mener kommentatoren.

Siste nytt

 • Casper Ruud møter canadier

  Casper Ruud skal opp mot Brayden Schnur i kvartfinalen i ATP-challengerturneringen i Calgary natt til lørdag. I åttedelsfinalen feide han tyske Jan Choinski av banen torsdag. Det norske tennistalentet vant 6-3, 6-2 på litt over 70 minutter.

  Casper Ruud
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • Mol og Sørum startet med seire

  Anders Mol og Christian Sørum vant begge sine første gruppekamper i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Las Vegas. Først slo de amerikanerne Casebeer og Priddy 2-0, før nederlenderne Bouter og Varenhorst ble slått 2-1. Dermed går de direkte videre til den andre utslagsrunden.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Vant gull i karate under ungdoms-OL

  Annika Sælid (17) fra Sentrum Kampsportklubb i Sarpsborg vant torsdag gull i kvinnenes +59-kilosklasse under ungdoms-OL i Buenos Aires.

  Hun vant alle sine tre innledende gruppekamper.

  Annika Sælid
  Foto: Pøbel Film

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag