NRK Meny
Normal

Tror russerne blir felt av eget superopplegg

SJUSJØEN (NRK.no): De russiske skiskytterne har fått ubegrenset med midler for å lykkes i OL på hjemmebane, men når OL-rennene starter kan det bli et problem, tror Ole Einar Bjørndalen.

Bjørndalen

De norske skiskytterne sier de ikke er skremt av russernes massive OL-satsing. Ole Einar Bjørndalen (bildet) unner dem likevel noen gull siden han mener de trener så hardt i OL-oppkjøringen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

 • Se sesongstarten i skiskyting i helga direkte på NRK1 og NRK.no!

De siste dagene har mesteparten av verdenseliten i skiskyting strømmet til Sjusjøen, men ikke russerne. De forbereder seg på egenhånd til «sitt OL».

– De satser helt hinsides og har ubegrenset med midler. De satser livet av seg for å være beste nasjon i OL, sier Ole Einar Bjørndalen.

Men skal vi tro ringreven er det ikke det økonomiske det kommer an på når man konkurrerer på toppnivå. Snarere tvert i mot.

– Når du har store ressurser er det ofte det organisatoriske som blir problemet, det er så mye folk i systemet. Russerne er i hvert fall dobbelt så mange som oss, og jeg synes vi har nok mennesker rundt oss, sier Bjørndalen.

– Tror du det kan stikke kjepper i hjulene for dem?

– Ja, helt sikkert.

Russland

Russiske Jevgenij Ustjugov er en av OL-favorittene på flere distanser i skiskyting. Her feirer han russernes stafettseier under prøve-OL i vinter.

Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV / Afp

– Ikke som i fotball

Russerne gir et inntrykk av at de får alt de peker på i OL-oppkjøringen.

Tidligere i sommer avslørte for eksempel NRK at de har utviklet en egen trykktank for å restituere seg raskere. Selv om eksperter er uenige om hvor stor effekt en slik trykktank har, viser den at vertsnasjonen gjør alt de kan for å være best i februar.

Emil Hegle Svendsen har lagt merke til «det vanvittige opplegget», som han kaller det, men frykter ikke russerne. 28-åringen har klokkertro på det norske opplegget og hevder han ikke ville gjort så mye annerledes selv om han hadde fått noen ekstra millioner.

– Millioner hjelper ikke like mye i skiskyting som i fotball, så vi får se hvordan det går med dem, sier han med et smil og legger til:

– Men de har hatt en stigning på laget de siste årene og har nå mange unge og gode utøvere. Dersom de tar et skritt til blir de farlige hele gjengen.

Håper på russisk gull

Det er liten tvil om at de russiske unggutta nå kjøres hardt. Så hardt trenes det visstnok i den russiske leiren om dagen at Bjørndalen unner dem noen OL-gull.

– Jeg håper de tar noen gull siden de trener så hardt, men totalt sett er jeg sikker på at Norge kommer til å slå Russland som nasjon, sier han.

Siste nytt

 • Gulldén blir best betalt

  Svenske Isabelle Gulldén blir verdens best betalt kvinnelige håndballspiller når hun flytter til franske Brest. Hun får snaut 3 millioner i lønn per sesong. Det er Aftonbladet som erfarer beløpet.

  Isabelle Gulldén
  Foto: Jonas Ekströmer/tt/tt / NTB scanpix
 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag