Tror Sprint-Edvald kan bli klatrer

Edvald Boasson Hagen har imponert som sprinter i sitt første Tour de France. I fremtiden håper manageren i Sky-laget at fjelletapper som den i dag også blir han styrke.

Edvald Boasson Hagen Sean Yates

Sky-manager Sean Yates (i bilen) får knapt fullrost Edvald Boasson Hagen nok. Han tror nordmannen også kan bli en sammenlagtrytter i fremtiden dersom han satser i den retningen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Hvem vet om fremtiden? Når han blir bedre til å klatre, så hvorfor skulle han ikke kjempe om den gule trøya? spør Sky-manager Sean Yates retorisk.

Så langt i årets Tour de France har Edvald Boasson Hagen kjempet i fronten av feltet i flere av spurtene på de flate eller middels flate etappene, og han tok også sin første etappeseier da han spurtet fra rivalene på den sjette etappen.

I poengkonkurransen, som nå ledes av britiske mark Cavendish, ligger han som nummer tolv med 75 poeng etter femteplassen på onsdagens etappe.

Men når rytterne nå går inn i de tøffe fjellene fra og med i dag, er det ventet at Boasson Hagen vil få det betydelig tøffere.

Tror han kan klatre

I flere år har 24-åringen vist at han har et ekstraordinært talent, men uten at han har vært noen utpreget fjellklatrer av den grunn.

I fremtiden tror imidlertid Sky-manageren at det er nettopp på denne typen etapper nordmannen vil utmerke seg.

- Hvorfor ikke gå for sammenlagtseier? Han har flere muligheter enn bare å dyrke ren sprint. Om han bare fokuserer på sprint, vil han kaste bort muligheter andre steder. Han må få mer erfaring, men da kommer kanskje etter hvert sprintene i andre rekke, er spådommen fra manageren.

- Jeg er allrounder

Boasson Hagen selv sier at han har planer om å utvikle seg som rytter, men han er ikke sikker på om det betyr at han skal kjempe i toppen av Tour de France sammenlagt.

- Jeg vil kanskje kalle meg mer en allrounder. Jeg tror kanskje ikke jeg blir en sammenlagtrytter som kjemper i toppen i treukersritt, men mer en som er bedre på kortere etappeløp, sier Hagen selv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

24-åringens personlige trener, Fredrik Mohn, vil ikke direkte utelukke at han utvikler seg som klatrer som kan kjempe om sammenlagtseieren i etapperitt. Han tror imidlertid dette ligger langt frem i tid.

- Det er ikke noe som kommer til å skje på kort sikt. Da vil vi jobbe mer mot kortere etappeløp og klassikerne, sier Mohn.

- Med den kapasiteten han har, så tror jeg det er fullt mulig å utvikle seg videre, sier Mohn.

Vil ha ham ut karrieren

Uansett hva nordmannen utvikler seg til, er Sky-manager Yates strålende fornøyd med å ha Boasson Hagen i laget.

- Selvsagt vil vi ha ham her. Vi ville vært gale om vi ikke tenkte sånn. Man kan ikke ønske seg en mer profesjonell utøver, og vi vil gjerne at han blir her i laget ut karrieren, sier han.

Video: Boasson Hagen hadde skumle planer på onsdagens etappe, men fikk det tøft på slutten

Video - Som i sykle i bilde

- Som å sykle i bilde

Sportsnyheter

Bolsjunov

Reagerer på Bolsjunov-tråkk: – Det synes jeg ingenting om

OBERSTDORF (NRK): Nervene stod i helspenn hos både norske trenere og utøvere da Aleksandr Bolsjunov og Johannes Høsflot Klæbo gikk tett i tett inn i den nest siste bakken.

Siste nytt

 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP
 • TV 2-reporter mistet akkreditering

  TV 2s reporter i Oberstdorf Ernst A. Lersveen mistet akkrediteringen sin i Oberstdorf. Det vil si at han ikke kan være til stede på de siste konkurransene i mesterskapet.

  Det bekrefter han til VG.

  Han mistet den i forbindelse med fredagens stafett for herrer, der Norge tok gull.

  Han vil imidlertid ikke si noe om hvorfor han mistet akkrediteringen.

  Høring i dopingsaken mot Therese Johaug, januar 2017.
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Svahn dropper tremila

  Linn Svahn er ikke med på de svenske kvinnenes lag som skal gå tremila. Hun sliter nemlig med sykdom og er isolert fra resten av laget.

  De fire som er plukket ut til siste konkurranse er Charlotte Kalla, Emma Ribom, Frida Karlsson og Ebba Andersson. Det skriver Expressen og Aftonbladet.

  Landslagssjef Anders Byström forteller at planen var at hun skulle få sjansen på tremila.

  Dette betyr dermed at VM er over for Svahn, og hun har kun gått ett renn i Oberstdorf. Der endte det i fiasko da hun røk ut i semifinalen i sprinten.

  Cross-Country Ski World Cup - Ruka
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal