Normal

Tror Sprint-Edvald kan bli klatrer

Edvald Boasson Hagen har imponert som sprinter i sitt første Tour de France. I fremtiden håper manageren i Sky-laget at fjelletapper som den i dag også blir han styrke.

Edvald Boasson Hagen Sean Yates

Sky-manager Sean Yates (i bilen) får knapt fullrost Edvald Boasson Hagen nok. Han tror nordmannen også kan bli en sammenlagtrytter i fremtiden dersom han satser i den retningen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

- Hvem vet om fremtiden? Når han blir bedre til å klatre, så hvorfor skulle han ikke kjempe om den gule trøya? spør Sky-manager Sean Yates retorisk.

Så langt i årets Tour de France har Edvald Boasson Hagen kjempet i fronten av feltet i flere av spurtene på de flate eller middels flate etappene, og han tok også sin første etappeseier da han spurtet fra rivalene på den sjette etappen.

I poengkonkurransen, som nå ledes av britiske mark Cavendish, ligger han som nummer tolv med 75 poeng etter femteplassen på onsdagens etappe.

Men når rytterne nå går inn i de tøffe fjellene fra og med i dag, er det ventet at Boasson Hagen vil få det betydelig tøffere.

Tror han kan klatre

I flere år har 24-åringen vist at han har et ekstraordinært talent, men uten at han har vært noen utpreget fjellklatrer av den grunn.

I fremtiden tror imidlertid Sky-manageren at det er nettopp på denne typen etapper nordmannen vil utmerke seg.

- Hvorfor ikke gå for sammenlagtseier? Han har flere muligheter enn bare å dyrke ren sprint. Om han bare fokuserer på sprint, vil han kaste bort muligheter andre steder. Han må få mer erfaring, men da kommer kanskje etter hvert sprintene i andre rekke, er spådommen fra manageren.

- Jeg er allrounder

Boasson Hagen selv sier at han har planer om å utvikle seg som rytter, men han er ikke sikker på om det betyr at han skal kjempe i toppen av Tour de France sammenlagt.

- Jeg vil kanskje kalle meg mer en allrounder. Jeg tror kanskje ikke jeg blir en sammenlagtrytter som kjemper i toppen i treukersritt, men mer en som er bedre på kortere etappeløp, sier Hagen selv.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

24-åringens personlige trener, Fredrik Mohn, vil ikke direkte utelukke at han utvikler seg som klatrer som kan kjempe om sammenlagtseieren i etapperitt. Han tror imidlertid dette ligger langt frem i tid.

- Det er ikke noe som kommer til å skje på kort sikt. Da vil vi jobbe mer mot kortere etappeløp og klassikerne, sier Mohn.

- Med den kapasiteten han har, så tror jeg det er fullt mulig å utvikle seg videre, sier Mohn.

Vil ha ham ut karrieren

Uansett hva nordmannen utvikler seg til, er Sky-manager Yates strålende fornøyd med å ha Boasson Hagen i laget.

- Selvsagt vil vi ha ham her. Vi ville vært gale om vi ikke tenkte sånn. Man kan ikke ønske seg en mer profesjonell utøver, og vi vil gjerne at han blir her i laget ut karrieren, sier han.

Video: Boasson Hagen hadde skumle planer på onsdagens etappe, men fikk det tøft på slutten

Video - Som i sykle i bilde

- Som å sykle i bilde

Siste nytt

 • Giro d'Italia med start i Bologna

  Neste års utgave av de tradisjonelle etapperittet Giro d'Italia starter i Bologna. Det opplyste arrangørene mandag. Det er 25 år siden byen sist hadde en etappe i Giro d'Italia. Den 102. utgaven av det italienske rittet går fra 11. mai til 2. juni.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Målløs Zuccarello i Rangers-seier

  Mats Zuccarello spilte mandag drøye 20 minutter i 4-3-seieren over New Jersey Devils. Dette var hans andre kamp i New York Rangers' NHL-oppkjøring. Nordmannen var blant spillerne med mest tid på isen, men tegnet seg ikke på scoringslisten, ifølge NTB.

  HOCKEY-NHL-NYR-BUF/
  Foto: Danny Wild / Reuters
 • Foss på sjetteplass i VM

  Danske Mikkel Bjerg forsvarte sin tittel på temposykkelen i U23-klassen i sykkel-VM i Innsbruck. Norske Tobias Foss ble beste nordmann på en sjetteplass, 2.25 minutter bak vinneren. Andreas Leknessund ble nummer 13.

  SYKKEL-VM BERGEN 2017.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Team Ingebrigtsen