Tror Sondre (21) kan bli Norges neste sprintstjerne

Sprintspesialist Ola Vigen Hattestad tror nykommeren på spintlandslaget, Sondre Turvoll Fossli, får sitt internasjonale gjennombrudd i år.

Ola Vigen Hattestad tror nykommeren på spintlandslaget, Sondre Turvoll Fossli, vil få sitt internasjonale gjennombrudd i år. Og etter dagens testløp i Holmenkollen er det vanskelig å være uenig.

Sondre Turvoll Fossli

Sondre Turvoll Fossli spås å få sitt internasjonale gjennombrudd denne sesongen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Sondre har vært utrolig sterk i hele år, sier Hattestad til NRK.

Sprintveteranen har latt seg imponere av 21 år gamle Sondre Turvoll fra Hokksund. En ung utøver som godt kan bli sprintlandslagets neste stjerneskudd.

Da NRK fulgte mandagens testløp i Holmenkollen vant han like godt alle heatene. Ola Vigen Hattestad er ikke overrasket.

– Jeg skal ikke legge for mye press på ham, men jeg har troen på at han kan få sitt internasjonale gjennombrudd i år, sier han.

– Verdens beste lag

Fossli er ikke helt ny i verdenscupsammenheng. Han debuterte i verdenscupen i langrenn 20. februar 2011 i sprintlangrenn i Drammen. Da endte han på 25. plass.

Han har også en sølvmedalje fra junior-VM i 2011 og et sølv fra NM i 2012 i sprint klassisk.

Nå håper 21-åringen at den første sesongen på nytt lag vil gi ytterligere fremgang.

– Vi får se til vinteren, men jeg håper å ta et skritt eller to.

– Det er første året på et nytt lag. Det er moro. Jeg trener med verdens beste sprintlag nå. Det er kult, det altså, sier han til NRK.

Rask start

Stortalentet er kjent for å ha en svært god startteknikk. Det er ikke mange som holder følge med ham de første 10 meterne (se video under). Det opplevde man blant annet under Beitosprinten i fjor da han utkonkurrerte løpere som Finn Hågen Krogh og Eirik Brandsdal.

– Han har noen ekstreme kvaliteter, sa en imponert Øystein Pettersen etter rennet.

Nå er målet til 21-åringen å være først over målstreken i flere renn.

– Først og fremst er målet å ta et steg i verdenscupen - å komme til flere semifinaler og finaler enn jeg gjorde i fjor. Så får jeg ta det derfra.

– Hva med pallen?

– Det hadde vært moro, sier han.

Stortalentet Sondre Turvoll Fossli (20) imponerer stort med sin startteknikk på sprint. Søndag utklasset han konkurrentene på Beitosprinten.

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal