Hopp til innhold

- Blir vanskelig å gå i brudd

Thor Hushovd er på defensiven i kampen om den grønne trøya, og må i brudd for å kapre viktige poeng. Selv om det kan bli vanskelig, tror Mads Kaggestad at alt fortsatt er mulig.

France Cycling Tour De France Thor hushovd

Slik vil vi se Thor Hushovd i Tour de France. I ensom majestet i jakten på viktige poeng i kampen om den grønne trøya.

Foto: Bas Czerwinski / Ap

Med seks etapper igjen av årets Tour de France ligger Thor Hushovd to fattige poeng bak italieneren Alessandro Petacchi i kampen om den grønne poengtrøya.

Selv om Hushovd er på defensiven tror den tidligere lagkameraten Mads Kaggestad at det ikke er avgjort.

- Utgangspunktet er veldig åpent. Thor er en uforutsigbar idrettsmann, det er derfor journalistene elsker han. Han har virket solid fysisk sett, selv om han opplagt ikke har toppfarten inne, sier Kaggestad.

Hushovd har sviktet i spurtene så langt i Touren og er avhengig av å komme av gårde i brudd for å kapre poeng. Det blir imidlertid vanskelig tror Kaggestad.

- Han sier selv at det ikke er særlig sannsynlig at han slipper løs og det kommmer til å bli vanskelig, men han er en humørrytter og er sulten på den trøya. Han er ikke glad for at den glapp, sier Kaggestad.

I spurtene har Hushovd nesten uten unntak måttet se seg slått av Petacchi og Mark Cavendish og tapt viktige poeng.

Dermed har nordmannen blitt nødt til å plukke poeng på de innlagte spurtene, som han gjorde med hell underveis på den 12. etappen , eller i mål sammen med en mindre gruppe, som han gjorde da han vant den 3. etappen til Arenberg.

Lampre vil markere Thor

På dagens etappe fra Pamiers til Bagneres-de-Luchon er det muligheter for Hushovd. Etter 55 kilometer møter rytterne en innlagt spurt og muligheten til seks poeng.

Mads Kaggestad

Mads Kaggestad syklet sammen med Hushovd i Credit Agricole.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Mads Kaggestad håper nordmannen kan komme seg av gårde i et brudd, men forventer at Lampre vil stikke kjepper i hjulene.

- Det kan fort bli kjør fra start og det kan godt komme løs en liten gruppe, men Lampre (Petacchis lag) vil ikke slippe av gårde Thor og vil gjøre alt for å blokkere. Jeg tror det 90 prosent sikkert at han ikke kommer løs, dessverre, sier Kaggestad til nrk.no.

Men om han kommer løs finnes det gode muligheter, mener Kaggestad.

- Hvis han først kommer av gårde tror jeg det er gode muligheter for at han kan krangle seg over de to 2. kategori-fjellene underveis, og da venter det seks poeng på andre siden, sier han.

En ting er sikkert; med dagens tøffe avslutning blir det ingen samlet spurt til mål.

Løypeprofil: 15. etappe i Tour de France.

15. etappe Tour de France ny
Foto: NRK

To knallharde etapper venter

Etter dagens etappe skal rytterne gjennom to knallharde etapper. Hushovds eneste mulighet her er en innlagt spurt tidlig på den 17. etappen, men også her er det sannsynlig at det går av gårde et tidlig brudd.

18. etappe derimot blir et knalltøft oppgjør spurterne i mellom. En flat etappe med to innlagte spurter kan avgjøre alt. Lampre lar garantert ikke Hushovd stikke av gårde i noe brudd, og dermed må nordmannen vise at han fortsatt kan på oppløpssiden.

- Hvis det er for lett terreng er det ikke fordel for Thor, da vil Lampre kjøre det de kan for å markere han, sier Kaggestad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tror Petacchi tar trøya

19. etappe er en tempoetappe, som er uten interesse i kampen om den grønne trøya. Det er derimot ikke den 20. - og avsluttende etappen på vei mot Champs Elysees. Også her er det to innlagte spurter før målgang.

På spørsmål hvem han til slutt tror vinner den grønne trøya svarer Kaggestad at det dessverre blir en italiener.

- Det blir vanskelig for Thor og han er avhengig av et brudd, men han er en humørrytter og er sulten på den trøya. Realistisk sett tror jeg likevel dessverre at det blir Petacchi som ender i den grønne trøya i Paris.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal