NRK Meny
Normal

- Blir vanskelig å gå i brudd

Thor Hushovd er på defensiven i kampen om den grønne trøya, og må i brudd for å kapre viktige poeng. Selv om det kan bli vanskelig, tror Mads Kaggestad at alt fortsatt er mulig.

France Cycling Tour De France Thor hushovd

Slik vil vi se Thor Hushovd i Tour de France. I ensom majestet i jakten på viktige poeng i kampen om den grønne trøya.

Foto: Bas Czerwinski / Ap

Med seks etapper igjen av årets Tour de France ligger Thor Hushovd to fattige poeng bak italieneren Alessandro Petacchi i kampen om den grønne poengtrøya.

Selv om Hushovd er på defensiven tror den tidligere lagkameraten Mads Kaggestad at det ikke er avgjort.

- Utgangspunktet er veldig åpent. Thor er en uforutsigbar idrettsmann, det er derfor journalistene elsker han. Han har virket solid fysisk sett, selv om han opplagt ikke har toppfarten inne, sier Kaggestad.

Hushovd har sviktet i spurtene så langt i Touren og er avhengig av å komme av gårde i brudd for å kapre poeng. Det blir imidlertid vanskelig tror Kaggestad.

- Han sier selv at det ikke er særlig sannsynlig at han slipper løs og det kommmer til å bli vanskelig, men han er en humørrytter og er sulten på den trøya. Han er ikke glad for at den glapp, sier Kaggestad.

I spurtene har Hushovd nesten uten unntak måttet se seg slått av Petacchi og Mark Cavendish og tapt viktige poeng.

Dermed har nordmannen blitt nødt til å plukke poeng på de innlagte spurtene, som han gjorde med hell underveis på den 12. etappen , eller i mål sammen med en mindre gruppe, som han gjorde da han vant den 3. etappen til Arenberg.

Lampre vil markere Thor

På dagens etappe fra Pamiers til Bagneres-de-Luchon er det muligheter for Hushovd. Etter 55 kilometer møter rytterne en innlagt spurt og muligheten til seks poeng.

Mads Kaggestad

Mads Kaggestad syklet sammen med Hushovd i Credit Agricole.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Mads Kaggestad håper nordmannen kan komme seg av gårde i et brudd, men forventer at Lampre vil stikke kjepper i hjulene.

- Det kan fort bli kjør fra start og det kan godt komme løs en liten gruppe, men Lampre (Petacchis lag) vil ikke slippe av gårde Thor og vil gjøre alt for å blokkere. Jeg tror det 90 prosent sikkert at han ikke kommer løs, dessverre, sier Kaggestad til nrk.no.

Men om han kommer løs finnes det gode muligheter, mener Kaggestad.

- Hvis han først kommer av gårde tror jeg det er gode muligheter for at han kan krangle seg over de to 2. kategori-fjellene underveis, og da venter det seks poeng på andre siden, sier han.

En ting er sikkert; med dagens tøffe avslutning blir det ingen samlet spurt til mål.

Løypeprofil: 15. etappe i Tour de France.

15. etappe Tour de France ny
Foto: NRK

To knallharde etapper venter

Etter dagens etappe skal rytterne gjennom to knallharde etapper. Hushovds eneste mulighet her er en innlagt spurt tidlig på den 17. etappen, men også her er det sannsynlig at det går av gårde et tidlig brudd.

18. etappe derimot blir et knalltøft oppgjør spurterne i mellom. En flat etappe med to innlagte spurter kan avgjøre alt. Lampre lar garantert ikke Hushovd stikke av gårde i noe brudd, og dermed må nordmannen vise at han fortsatt kan på oppløpssiden.

- Hvis det er for lett terreng er det ikke fordel for Thor, da vil Lampre kjøre det de kan for å markere han, sier Kaggestad.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tror Petacchi tar trøya

19. etappe er en tempoetappe, som er uten interesse i kampen om den grønne trøya. Det er derimot ikke den 20. - og avsluttende etappen på vei mot Champs Elysees. Også her er det to innlagte spurter før målgang.

På spørsmål hvem han til slutt tror vinner den grønne trøya svarer Kaggestad at det dessverre blir en italiener.

- Det blir vanskelig for Thor og han er avhengig av et brudd, men han er en humørrytter og er sulten på den trøya. Realistisk sett tror jeg likevel dessverre at det blir Petacchi som ender i den grønne trøya i Paris.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag