Han kan bli den første norske Bislett-vinneren siden 2010

Torsdag kveld inntar friidrettsstjernene Bislett stadion. Ekspertene tror vi for første gang på syv år kan få minst én norsk seier.

Karsten Warholm under pressekonferansen

REKORDRASK: Karsten Warholm spiser ikke bare jordbær med de store. Han er iferd med å bli en av dem.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Karsten Warholm har alle forutsentinger til å vinne på Bislett, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Torsdag kveld holdes den årlige friidrettsfesten på Bislett Games, og mange av verdens beste utøvere møtes i Diamond League-stevnet.

 • Se Bislett Games fra 17.50 på NRK1 og NRK.no.

Denne gangen har Norge ikke bare én, men flere kandidater som med full klaff kan gå helt til topps - skal vi tro Rodal og stevnesjef Steinar Hoen. Det har ingen nordmenn greid siden Andreas Thorkildsens spydseier i 2010.

Warholm i superform

Den største norske favoritten er Karsten Warholm. Han løper i et knallsterkt felt på 400 meter hekk. Flere av verdens beste løpere er på plass.

Å håpe på en Warholm-seier kan virke hårete. Han har den dårligste personlige rekorden av de startende, og har lite erfaring på dette nivået. Men det har også sammenheng med at han bare har satset på distansen et par sesonger.

21-åringen har imidlertid vist gryende storform, senest da han løp inn til norgesrekord på 400 meter flatt i forrige uke. Derfor er det mulig å forestille seg at han har bedre tider inne enn han har vist før.

– Rekorden viste at han er i knallsterk form. Det er litt sånn at det ikke spiller rolle hvem andre som kommer, så lenge han treffer. Da kan han vinne uansett, sier stevnesjef Steinar Hoen.

Steinar Hoen

STORE FORVENTNINGER: Bislett-general Steinar Hoen tror på norsk suksess.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Warholm tar forventningene med knusende ro.

– Jeg forventer mye av meg selv også, så det er noen jeg er vant til. Samtidig er det ytre presset litt annerledes, sier 21-åringen.

Hoen mener at også Isabelle Pedersen (100 meter hekk) kan være i stand til å hale i land topplassering torsdag kveld, og peker blant annet på at de aller beste på distansen er i USA for å delta på det amerikanske mesterskapet neste uke.

Kan tjene over 100.000 kroner

Også Filip Ingebrigtsen løper på Bislett, men feltet skal i utgangspunktet være litt for sterkt for en norsk seier.

– Filip er nok ikke i stand til å vinne, men han kan springe fort og komme høyt opp på resultatlista, sier Rodal.

Selv om det ikke skulle bli seiere, har de norske utøverne likevel en ekstra gulrot å kjempe for. Dersom det blir satt norske rekorder under Bislett Games, får utøveren nemlig en bonus på 25.000 kroner. En seier vil gi 80.000 kroner.

Her er NRKs friidrettskommentatorer Karen Marie Ellefsen og Jann Posts tips til de største stjernene som du bør følge ekstra med på i kveld:

Siste nytt

 • OL-forbud mot utøverprotester

  Det blir fortsatt forbud mot politiske markeringer fra OL-deltakere på arenaene, på seierspallen eller under offisielle seremonier, har IOC bestemt. Det betyr at utøvere som for eksempel kneler i protest mot rasisme før sine øvelser kan bli straffet.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Neil Hall / AP
 • Ceferin: – President for ingenting

  Uefa-president Aleksander Ceferin retter et skarpt verbalt angrep mot Real Madrid-president Florentino Pérez i kjølvannet av superliga-kollapsen.

  I et intervju med den slovenske kringkasteren Pop TV kommer toppsjefen i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) med tøff kritikk av den spanske fotballtoppen.

  – Perez er president for en superliga som ikke har eksistert, og i øyeblikket er han president for ingenting, sier Ceferin.

  Pérez skulle etter planen ledet den nye europeiske superligaen. Prosjektet kollapset imidlertid da de seks engelske klubbene som skulle deltatt trakk seg tirsdag. Onsdag fulgte de tre italienske klubbene og Atlético Madrid etter.

  I intervjuet med Pop TV hevder Ceferin at han selv aldri har stått høyt i kurs hos Real Madrid-sjefen.

  – Det har stått klart for meg i lang tid at han ikke ønsker en Uefa-president som meg. Dette er bare et enda sterkere insentiv for meg til å fortsette, sier Ceferin.

  – Han vil ha en Uefa-president som adlyder ham, som hører på ham, som gjør som han vil, tilføyer han. (NTB)

  Soccer Europe Super League
  Foto: Peter Dejong / AP
 • O'Sullivan forlenget i Tyskland

  Landslagsspiller Christian O'Sullivan har skrevet ny langtidsavtale med tyske Magdeburg fram til 2025.

  Det bekrefter klubben torsdag.

  29 år gamle O'Sullivan kom til Magdeburg fra svenske Kristianstad i 2016. Siden 2017 har han vært kaptein i klubben.

  Håndball EM herrer 2020
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal