Hopp til innhold

Han kan bli den første norske Bislett-vinneren siden 2010

Torsdag kveld inntar friidrettsstjernene Bislett stadion. Ekspertene tror vi for første gang på syv år kan få minst én norsk seier.

Karsten Warholm under pressekonferansen

REKORDRASK: Karsten Warholm spiser ikke bare jordbær med de store. Han er iferd med å bli en av dem.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Karsten Warholm har alle forutsentinger til å vinne på Bislett, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Torsdag kveld holdes den årlige friidrettsfesten på Bislett Games, og mange av verdens beste utøvere møtes i Diamond League-stevnet.

 • Se Bislett Games fra 17.50 på NRK1 og NRK.no.

Denne gangen har Norge ikke bare én, men flere kandidater som med full klaff kan gå helt til topps - skal vi tro Rodal og stevnesjef Steinar Hoen. Det har ingen nordmenn greid siden Andreas Thorkildsens spydseier i 2010.

Warholm i superform

Den største norske favoritten er Karsten Warholm. Han løper i et knallsterkt felt på 400 meter hekk. Flere av verdens beste løpere er på plass.

Å håpe på en Warholm-seier kan virke hårete. Han har den dårligste personlige rekorden av de startende, og har lite erfaring på dette nivået. Men det har også sammenheng med at han bare har satset på distansen et par sesonger.

21-åringen har imidlertid vist gryende storform, senest da han løp inn til norgesrekord på 400 meter flatt i forrige uke. Derfor er det mulig å forestille seg at han har bedre tider inne enn han har vist før.

– Rekorden viste at han er i knallsterk form. Det er litt sånn at det ikke spiller rolle hvem andre som kommer, så lenge han treffer. Da kan han vinne uansett, sier stevnesjef Steinar Hoen.

Steinar Hoen

STORE FORVENTNINGER: Bislett-general Steinar Hoen tror på norsk suksess.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Warholm tar forventningene med knusende ro.

– Jeg forventer mye av meg selv også, så det er noen jeg er vant til. Samtidig er det ytre presset litt annerledes, sier 21-åringen.

Hoen mener at også Isabelle Pedersen (100 meter hekk) kan være i stand til å hale i land topplassering torsdag kveld, og peker blant annet på at de aller beste på distansen er i USA for å delta på det amerikanske mesterskapet neste uke.

Kan tjene over 100.000 kroner

Også Filip Ingebrigtsen løper på Bislett, men feltet skal i utgangspunktet være litt for sterkt for en norsk seier.

– Filip er nok ikke i stand til å vinne, men han kan springe fort og komme høyt opp på resultatlista, sier Rodal.

Selv om det ikke skulle bli seiere, har de norske utøverne likevel en ekstra gulrot å kjempe for. Dersom det blir satt norske rekorder under Bislett Games, får utøveren nemlig en bonus på 25.000 kroner. En seier vil gi 80.000 kroner.

Her er NRKs friidrettskommentatorer Karen Marie Ellefsen og Jann Posts tips til de største stjernene som du bør følge ekstra med på i kveld:

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

 • Publikumsrekord da Sverige slo Brasil

  33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden.

  Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere.

  Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring.

  Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd. Deretter sikret Hurtig og Blackstenius hjemmejubel.

  Det er den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage som leder Brasil. Hun trente Sverige fra 2012 til 2017. (NTB)

 • Ikke British Open for Kofstad

  Golfspiller Espen Kofstad så ut til å kvalifisere seg til majorturneringen British Open, men på nest siste hull gikk han på en dobbeltbogey og endte utenfor.

  34-åringen måtte bli blant topp fire for å kvalifisere seg til sin første majorturnering, og han lå lenge godt an. Han lå innenfor topp fire da han kom til rundens nest siste hull.

  På par 3-hullet endte han imidlertid opp med å bruke fem slag, og med det endte han ett slag bak den siste plassen.

  Landsmann Viktor Hovland stiller til start i turneringen.

  OLYMPICS-RIO-GOLF
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste