Hopp til innhold

Han kan bli den første norske Bislett-vinneren siden 2010

Torsdag kveld inntar friidrettsstjernene Bislett stadion. Ekspertene tror vi for første gang på syv år kan få minst én norsk seier.

Karsten Warholm under pressekonferansen

REKORDRASK: Karsten Warholm spiser ikke bare jordbær med de store. Han er iferd med å bli en av dem.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Karsten Warholm har alle forutsentinger til å vinne på Bislett, sier NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

Torsdag kveld holdes den årlige friidrettsfesten på Bislett Games, og mange av verdens beste utøvere møtes i Diamond League-stevnet.

 • Se Bislett Games fra 17.50 på NRK1 og NRK.no.

Denne gangen har Norge ikke bare én, men flere kandidater som med full klaff kan gå helt til topps - skal vi tro Rodal og stevnesjef Steinar Hoen. Det har ingen nordmenn greid siden Andreas Thorkildsens spydseier i 2010.

Warholm i superform

Den største norske favoritten er Karsten Warholm. Han løper i et knallsterkt felt på 400 meter hekk. Flere av verdens beste løpere er på plass.

Å håpe på en Warholm-seier kan virke hårete. Han har den dårligste personlige rekorden av de startende, og har lite erfaring på dette nivået. Men det har også sammenheng med at han bare har satset på distansen et par sesonger.

21-åringen har imidlertid vist gryende storform, senest da han løp inn til norgesrekord på 400 meter flatt i forrige uke. Derfor er det mulig å forestille seg at han har bedre tider inne enn han har vist før.

– Rekorden viste at han er i knallsterk form. Det er litt sånn at det ikke spiller rolle hvem andre som kommer, så lenge han treffer. Da kan han vinne uansett, sier stevnesjef Steinar Hoen.

Steinar Hoen

STORE FORVENTNINGER: Bislett-general Steinar Hoen tror på norsk suksess.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Warholm tar forventningene med knusende ro.

– Jeg forventer mye av meg selv også, så det er noen jeg er vant til. Samtidig er det ytre presset litt annerledes, sier 21-åringen.

Hoen mener at også Isabelle Pedersen (100 meter hekk) kan være i stand til å hale i land topplassering torsdag kveld, og peker blant annet på at de aller beste på distansen er i USA for å delta på det amerikanske mesterskapet neste uke.

Kan tjene over 100.000 kroner

Også Filip Ingebrigtsen løper på Bislett, men feltet skal i utgangspunktet være litt for sterkt for en norsk seier.

– Filip er nok ikke i stand til å vinne, men han kan springe fort og komme høyt opp på resultatlista, sier Rodal.

Selv om det ikke skulle bli seiere, har de norske utøverne likevel en ekstra gulrot å kjempe for. Dersom det blir satt norske rekorder under Bislett Games, får utøveren nemlig en bonus på 25.000 kroner. En seier vil gi 80.000 kroner.

Her er NRKs friidrettskommentatorer Karen Marie Ellefsen og Jann Posts tips til de største stjernene som du bør følge ekstra med på i kveld:

Siste nytt

 • Newcastle-sjefen frykter langt skadeavbrekk for profil: – Han vet at det er alvorlig

  Den engelske kantspilleren Harvey Barnes (25) har pådratt seg en uvanlig skade i foten. Det kan i verste fall bety flere måneder på sidelinjen.

  Newcastle-trener Eddie Howe var alt annet enn optimistisk på engelskmannens vegne da han møtte pressen tirsdag. Barnes forlot gressmatta tidlig i søndagens 8-0-seier mot Sheffield United.

  Kantspilleren har blitt grundig undersøkt, og de kommende dagene vil spesialister avgjøre om Barnes trenger en operasjon før han starter rehabiliteringen.

  – Det er en skade rett under tåa, så det er veldig uvanlig. Han har vært langt nede siden han selv vet at det er alvorlig. Vi frykter at det er snakk om måneder før han er tilbake, sa Howe ifølge Sky Sports.

  Barnes ble hentet til Newcastle i sommer etter at han forrige sesong rykket ned med Leicester. I sesonginnledningen har det imidlertid bare blitt to kamper fra start.

  Skaden til Barnes betyr ytterligere spilletid til blant andre Anthony Gordon, Jacob Murphy og Miguel Almirón. (NTB)

  Harvey Barnes
  Foto: DARREN STAPLES / AFP
 • Sørloth har matchet klubblegender – jakter scoringsrekord onsdag

  Kun én gang tidligere har en Villarreal-spiller scoret i fem La Liga-kamper på rad. Onsdag kan Alexander Sørloth tangere rekorden til legenden Diego Forlán.

  Den norske landslagsspissen har fått en forrykende start på sesongen i spansk fotball. Fire mål på seks kamper er fasiten. Scoringene har kommet i de fire siste oppgjørene mot Barcelona, Cádiz, Almería og Rayo Vallecano.

  Aldri tidligere i Villarreals historie har en spiller scoret flere enn fire mål på sesongens seks første ligakamper, melder klubben. Dermed har Sørloth utlignet rekorden til Giuseppe Rossi, Gica Craioveanu, Nico Sansone og Arnaut Danjuma.

  I onsdagens ligamøte hjemme mot Girona kan nordmannen samtidig tangere enn annen klubbrekord. Tidligere Manchester United-spiller Diego Forlán er den eneste spilleren som har scoret i fem strake ligakamper for Villarreal. Det gjorde uruguayaneren i 2004-2005-sesongen.

  Da ble Forlan til slutt toppscorer i den spanske ligaen med 25 mål.

  Det er ikke helt utenkelig at Sørloth kan slå rekorden, for så sent som i fjor scoret han i fem strake ligakamper for Real Sociedad. (NTB)

  Sørloth
  Foto: JAVIER SORIANO / AFP
 • Deila-søstrene sammen i landslagstroppen for første gang

  Søstrene Thale og Live Rushfeldt Deila er for første gang tatt ut i samme landslagstropp i håndball til kampene i EHF Euro Cup. Målvakt June Krogh er debutant.

  Landslagssjef Thorir Hergeirsson offentliggjorde tirsdag de 19 spillerne som skal representere Norge i kampene mot Ungarn og Sveits i midten av oktober.

  Der har både Odense-spiller Thale Rushfeldt Deila og tvillingsøster Live fått plass. Førstnevnte var med i EM-troppen i fjor.

  Samlingen er den eneste før det endelige VM-uttaket blir gjort 7. november. Spillerne som er inkludert i troppen til oktober-kampene, er dermed de som er mest aktuelle til å bli valgt ut til VM, opplyser håndballforbundet.

  Hele troppen:

  Målvakter: Marie Davidsen (CSM Bucuresti), Katrine Lunde (Vipers Kristiansand), June Cecilie Krogh (Follo)

  Bakspillere: Emilie Hegh Arntzen (CSM Bucuresti), Stine Ruscetta Skogrand (Ikast), Nora Mørk (Esbjerg), Stine Bredal Oftedal, (Györ), Kristine Breistøl (Esbjerg), Ingvild Bakkerud (Ikast), Henny Ella Reistad (Esbjerg), Thale Rushfeldt Deila (Odense), Live Rushfeldt Deila (Sola)

  Kantspillere: Malin Aune (Odense), Camilla Herrem (Sola), Sanna Solberg-Isaksen (Esbjerg), Emilie Margrethe Hovden (Györ)

  Linjespillere: Maren Aardahl (Odense), Kari Brattset Dale (Györ), Vilde Mortensen Ingstad (CSM Bucuresti).

  (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Norge - Frankrike (28-20)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ler etter den offentlige oppvasken: – Skal ha tykkere vegger 00:46
Neste