Avviser lett kamp for Brækhus

Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll (39) tror Myriam Lamare (39) blir langt fra noen boksepute for Cecilia Brækhus (32).

Myriam Lamare

TIDLIGERE VERDENSMESTER: Myriam Lamare var verdensmester i lett weltervekt fra 2004 til 2006. Nå skal hun prøve å vinne til seg Cecilia Brækhus' tre VM-belter i januar.

Foto: JEAN-PAUL PELISSIER / REUTERS

– Lamare er absolutt en kapabel motstander for Cecilia, sier Hansvoll til NRK.no.

Myriam Lamare

Myriam Lamare poserer med tittelbeltene i WBA og WIBF lett weltervekt etter en seier i 2005.

Foto: REMY DE LA MAUVINIERE / AP

Mandag ble det klart at Cecilia Brækhus skal møte franske Myriam Lamare i bokseringen i danske Frederikshavn 18. januar.

Den franske jenta er tidligere verdensmester, og har kun tapt 3 av sine 25 proffkamper, og er på papiret en av Brækhus' tøffeste motstandere.

Men: Lamare er 39 år, har nesten ikke bokset aktivt de siste to årene, og har to tap mot jenta som Brækhus slo i fjor, Anne-Sophie Mathis.

Cecilia Brækhus må altså regnes som storfavoritt enda en gang, noe også flere bokseinteresserte i sosiale medier har merket seg.

– Sørgelig at de ikke klarer å stable på beina en skikkelig motstander, skriver en leser på Twitter.

– Brækhus møtte en urutinert 18-åring sist, nå møter hun en avdanket 38-åring, skriver en annen.

 • Hva tror du om Brækhus' møte med Lamare? Ren overkjøring eller blir det jevnt? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Ikke på topp

Men Hansvoll tror Lamare fortsatt kan slå godt fra seg - selv om hun altså nærmer seg 40 år.

– Jeg har sett henne i flere kamper. Hun er ikke på toppen av karrieren lenger, men hun er absolutt en brukbar bokser. For to-tre år siden var hun imidlertid noe vassere enn hun er i dag, sier Hansvoll.

Hansvoll får støtte fra NRKs bokseekspert og tidligere nordisk mester i boksing, Anders Øfsti:

– Lamare er faktisk veldig bra. Hun har bra teknikk og veldig bra rytme. Det er flott å se på. Hun er sikkert over toppen, men 39 år er ikke så ille. Bernard Hopkins ble verdensmester som 47-åring og George Foreman ble verdensmester som 45-åring, så det er fullt mulig å være god selv om du drar litt på årene, sier Øfsti.

Lamare beviste at bokseformen fortsatt er god for kort tid siden. For under to uker siden gikk den franske jenta kamp mot spanske Loli Munoz, og vant på poeng.

Cecilia Brækhus

UBESEIRET: Cecilia Brækhus innehar VM-beltene i tre forskjellige bokseforbund og er ubeseiret i sine 23 proffkamper.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Lamare har vært i tittelkamper, hun har erfaring. Hun er teknisk. Dette er noe helt annet enn Mia St. John – det skal være sikkert, sier Anders Øfsti, og referer til Brækhus' kamp mot 45 år gamle Mia St. John, som ble en ren parademarsj for den norske boksedronningen.

Ikke Brækhus' drømmemotstander

Cecilia Brækhus uttalte tidligere i høst at hun drømte om et møte med argentinske Fernanda Soledad Alegre, en ubeseiret 26-åring med krutt i nevene.

32-åringen har altså ikke fått møte drømmemotstanderen denne gangen, men tror likevel på en veldig vanskelig kamp i Frederikshavn.

– Det blir vanskelig for meg å forsvare titlene. Hun (Lamare journ.anm.) er en av de beste damene der ute. Hun er en tidligere mester og har vært i ringen med de beste bokserne. Hun kommer alltid for å slåss, uttalte Brækhus da Lamare ble presentert som motstander mandag.

Cecilia Brækhus er for tiden i Tyskland, der hun bor og trener.

Bergensjenta uttalte tidligere i høst at hun trolig går glipp av den største julefeiringen i år for å heller prioritere hardtrening frem mot boksemøtet med Lamare.

Siste nytt

 • Kjemperedning sikret Chelsea-poeng

  For første gang så Frank Lampard sitt Chelsea-lag spille en målløs kamp. Sevilla var nærmest scoring på Stamford Bridge.

  Chelsea-keeper Edouard Mendy sto for en fantastisk refleksredning i første omgang, mens innbytter Joan Jordán sendte et fenomenalt direkteskudd rett over mål fra 16 meter midtveis i 2. omgang. (NTB)

  Edouard Mendy
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Bayern München-spiller smittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus åpnet med seier

  Álvaro Morata scoret begge målene da Juventus åpnet mesterligaen med 2-0-seier borte mot Dinamo Kiev.

  Den innleide Atlético Madrid-spissen ble dermed den avgjørende faktoren i en relativt sjansefattig kamp, der Juventus stort sett hadde god kontroll. (NTB)

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Valentyn Ogirenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal