NRK Meny
Normal

Tror på Edvald i gult

Edvald Boasson Hagen kan bli førstemann i gult i årets Tour de France.

Edvald Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen fikk prøve seg i 'gull-trøya' i Tour of Quatar tidligere i år.

Foto: KARIM JAAFAR, Karim Jaafar, Foto: Karim Jaafar / AFP

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Nordmannen er en av de fremste kandidatene til å vinne prologen. Den 8.9 km lange prologen i Rotterdam passer Edvald som hånd i hanske. Vinner han den, tror jeg, Boasson Hagen kommer til å kjøre i den gule ledertrøya i flere dager.

Fabian Cancellara er sannsynligvis den vanskeligste å slå i prologen. Men jeg anser Edvald for å være minst like god som sveitseren på en tempo over snaue 9 km. Løypa har 7 relativt krappe svinger og passer utmerket for den dyktige teknikeren fra Norge.

Les:

Betyr mye

Gul trøye i starten av Tour de France vil bety svært mye for det nystartede Team Sky som kjører touren for første gang. Det gjør også Boasson Hagen.

Laget har i tillegg til nordmannen også engelskmannen Bradley Wiggins som vinnerkandidat i prologen. Wiggins er lagets kaptein, men skulle formen svikte Wiggins, ligger det vel i kortene at laget vil satse på Boasson Hagen.

I så fall er det nok for tidlig å tenke på den gule trøya for Edvald. Men det kan være høyst realistisk for Sky og Edvald å ta opp kampen om den grønne trøya med Hushovd og Cavendish. Det skal jeg komme tilbake til.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag