NRK Meny
Normal

Hoppsjefen tror OL-nøling vil gavne Kollen-VM

Hoppsjef Clas Brede Bråthen tror IOCs avventende holdning til kvinnelige hoppere i OL 2014 kan føre til folkefest i Midtstubakken til vinteren.

Clas Brede Bråthen

Hoppsjef Clas Brede Bråthen, her sammen med hopperne Gyda Enger, Line Jahr og Silje Sprakehaug.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

- Jeg er egentlig litt takknemlig for at det hele nå får en ekstra dimensjon, sier han til NRK.

- Alle som kjemper for jentehopping og som har ytret sin frustrasjon kan gjøre sitt aller største bidrag for sporten ved å møte opp i Midtstubakken under VM. Det er langt viktigere enn å skrive leserinnlegg - alle som er glad i jentehopp må jo komme og se.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sikker sportssjef

Stridens kjerne har den siste tiden vært spørsmålet om de kvinnelige hopperne for første gang skal få delta i et OL. Første sjanse er Sotsji i 2014. Den internasjonale olympiske komite (IOC) har vært klar på at de krever en nivåhevning fra VM i Liberec i 2009.

IOC-medlem Gerhard Heiberg hadde før forrige helg signalisert at det kunne gå mot et ja til kvinnehopp, men nok en gang valgte man å utsette avgjørelsen denne uken.

  • Hva mener du? Er jentene gode nok? Si din mening nederst i artikkelen!

Den etterlyste nivåhevningen er imidlertid Clas Brede Bråthen bombesikker på at Gerhard Heiberg og co. vil få se til gagns under VM i Oslo til vinteren.

- Personlig mener jeg det ikke er så stor forskjell på nivået mellom de 30 beste gutta og jentene i verden. Det er også kjempegap mellom gutta, påpeker han.

- Men kanskje de mener noe om antall jenter, men det vil selvsagt øke dersom sporten får høyere status.

Les videre under videovinduet!

Video Line Jahr skjønner ikke hvorfor de skal vente

Line Jahr skjønner ikke hvorfor de skal vente.

- Må til OL

Én faktor som vil heve statusen er allerede banket gjennom. Fra 2011/2012-sesongen vil de beste kvinnene konkurrere i verdenscup for første gang. I dag heter det bare Kontinentalcup. Med verdenscup følger en radikal økning i TV-dekning, og premiepengeutbetalingene vil også bli langt høyere.

- At jentene får konkurrere på verdenscupnivå og i OL er en nødvendighet for å utvikle dette videre. Da vil folk se at dette er underholdningsidrett på lik linje med det guttene gjør.

- Ikke negativ til IOC

Selv om IOC altså foreløpig ikke har gitt klarsignal for kvinnehopp i 2014-OL, er Bråthen sikker på at VM i Oslo vil fjerne enhver tvil. Han presiserer at han ikke er kritisk til Gerhard Heiberg og IOCs beslutning om å avvente et endelig klarsignal.

- Jeg oppfatter dem ikke som negative - faktisk det stikk motsatte. De har sett ett mesterskap, og vil bare se ett til. Nå er det opp til oss, hoppsporten, å vise frem at nivået er blitt bedre siden Liberec. IOC har jo sagt at de vil ha med jentehopp i OL, det er bare et spørsmål om tid nå.

- Og jeg kan vanskelig tenke meg en bedre setting for å vise oss frem enn i VM i Norge.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal