Hopp til innhold

– Overbevist om at Northug vinner verdenscupen

Etter VM-femmila sa Petter Northug at han hadde gitt opp verdenscupen sammenlagt. Nå er landslagssjef Vidar Løfshus sikker på at Northug tar sin andre sammenlagtseier.

Petter Northug kommer til å vinne verdenscupen sammenlagt. 
Det tror i hvert fall landslagssjef Vidar Løfshus, etter gårsdagens makt-demonstrasjon i Lahti.

Landslagssjef Vidar Løfshus tror Petter Northug tar sin andre sammenlagtseier i verdenscupen.

– Jeg tror det er mulig å ta igjen Alexander Legkov hvis jeg gjør noen gode sprinter. Dario Cologna gikk jo to renn i Davos rett før VM. Og prioriterer nok cupen litt høyere enn oss, sa Petter Northug til NRK.no.

I klartekst: Northug mente det var umulig å innhente Dario Cologna.

På det tidspunktet hadde Cologna et forsprang på Northug på 226 poeng. Men etter søndagens maktdemonstrasjon på 15-kilometeren i Lahti, ser det veldig annerledes ut. Northug kuttet avstanden til 123 poeng.

640 poeng

Nå fortsetter poengjakten i Northugs lekegrind. Onsdag er det sprint i Drammen, deretter er det femmil i Holmenkollen lørdag. Så venter selve finalen der Northug elsker å vinne mer å vinne enn noen andre steder – på bortebane i Sverige.

Totalt er det fortsatt inntil 640 poeng å hente. 100 i Drammen, 190 i Holmenkollen (hvorav 6x15 i innlagte spurter) og 350 i Stockholm/Falun.

– Jeg er så sterk i trua at jeg er overbevist om at Petter tar kula, sier landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Les videre under bildet.

Petter Northug vant i Lahti

Petter Northug gikk et av sine aller beste løp da han vant den klassiske 15-kilometeren i Lahti søndag.

Foto: Saukkomaa, Heikki / NTB scanpix

Avgjorde i Kollen

«Kula» er altså krystallkula som går til sammenlagtvinneren i verdenscupen, ei kule Petter Northug sikret seg for første og hittil enste gang i 2010.

Den gang avgjorde han duellen mot Lukas Bauer med seieren på Kollen-femmila.

– Tradisjonelt har Petter gjort det veldig bra i Holmenkollen, og de årene han har stilt opp i Falaun, har han brukt å vinne den minitouren også. Så spørs det om formsvikten til Dario er reell eller om det er et spill for kulissene, sier Løfshus.

Tror «geita» skjelver

Etter søndagens seier i Lahti innrømmet også Petter Northug at han er litt mer positiv enn han var ei uke tidligere.

– Jeg tror sveitsergeita begynner å skjelve litt i boxeren nå, og det er bra – da blir det spennende, gliste han overfor NRK etter en av sine største triumfer i verdenscupsammenheng.

Onsdagens sprint i Drammen starter med prolog kl. 14.15.

Se hva Northug sa etter triumfen i Lahti:

Petter Northug var veldig fornøyd med dagens prestasjon. Han sier selv dette var et av hans beste løp karrieremessig. Reporter: Jann Post

Northug.- Et av mine beste løp karrieremessig

Siste nytt

  • Vellykket operasjon for van Aert

    Sykkelstjernen Wout van Aert var torsdag gjennom en vellykket operasjon etter at han ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen.

    Det skriver belgierens lag, Visma Lease a Bike, i egne mediekanaler.

    – Det er uklart når Wout vil være tilbake på sykkelsetet igjen. Han går glipp av vårens klassikere, og deltakelsen i Giro d'Italia er fortsatt usikker. På vegne av Wout takker vi for all støtte, heter det i meldingen.

    Skaden gjør at prestisjerittene Flandern rundt, Paris-Roubaix, Amstel Gold Race, La Fleche Wallonne og Liege-Bastogne-Liege går uten belgieren.

    Med om lag sju mil igjen av onsdagens ritt veltet flere store profiler, blant dem van Aert. TV-bildene viste en svært forslått og preget belgier der han satt i veikanten før han ble hentet av sykebilen. (NTB)

    Wout van Aert
    Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal