NRK Meny
Normal

Tror ikke på Sveriges angrepsplan

FALUN (NRK): Sverige har en drøm om at Calle Halfvarsson skal knekke Finn-Hågen Krogh. Det skjer ikke, mener NRKs ekspert Torgeir Bjørn

Halfvarsson og Peterson

KAN DE TUKTE NORGE? Hele Sverige håper på Calle Halfvarsson og Teodor Peterson i søndagens lagsprint.

Foto: Anders Wiklund / NTB scanpix

Svenske journalister jobbet hardt for å få Finn-Hågen Krogh til å erklære seg som Norges svake punkt på lørdagens korte pressetreff i Falun. Krogh gikk ikke i fella.

Men at Sverige setter all sin lit til at Calle Halfvarsson skal knekke Krogh på førsteetappen i søndagens lagsprint, er det ingen tvil om.

At Teodor Peterson har dårlige odds mot Petter Northug på en ankeretappen, sier seg selv.

– Norge har Petter på den siste etappen. Vi ønsker ikke at han skal være med i en spurt på oppløpet. Så vi håper at det vil gå veldig fort på Calles (Halfvarsson) etapper, sier sprinttrener Mats Larsson til Expressen.

Torgeir Bjørn

TVILER PÅ SVERIGE: NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn tror lagsprinten først og fremst blir en duell mellom Norge og Russland.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Svak sesong

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn levner imidlertid ikke Sveriges plan om å knekke Krogh den helt store sjansen. Han minner om at Krogh med sine to seirer i Östersund er den storfe formløperen.

– Halfvarsson går sitt tredje løp på fire dager. Finn-Hågen er helt uthvilt og i sitt livs form. Jeg ser ikke helt hvordan Halfvarsson skal få en luke, sier Bjørn.

At Peterson skal matche Northugs avslutning, tviler han også sterkt på.

– Peterson har vist formstigning, men har hatt en svak sesong. Han har normalt ikke kapasitet til å matche Northug i en øvelse som lagsprint. Så Sverige bør nok ha et forsprang, sier Bjørn, som heller ville kjørt inn Marcus Hellner på laget om han var svensk sjef.

Han tror at det først og fremst blir en duell mellom Norge og Russland – og holder Italia og Sverige som utfordrere.

Slik vurderer han lagene styrker og svakheter:

Norge (Finn-Hågen Krogh/Petter Northug)

– Det er ikke lett å finne et svakt punkt med dette laget. Begge er i form. Løypa passer veldig bra for Finn-Hågen, med krav til taktomslag og teknikkskifter. Petter har fortsatt den beste spurten i skøyting. Det eneste usikkerhetsmomentet ligger i at det er Northugs tredje løp på fire dager, men han restituerer seg normalt bra når han er i form.

Russland (Alexej Petukhov/Nikita Krjukov)

– Russland hadde hatt et enda sterkere lag med Sergej Ustyugov som ankermann. Men han har vært syk og går ikke. Russland er likevel veldig sterke, de stiller tross alt med de to som tok VM-gullet for to år siden. Så spørs det om Kriukov står seg i en finish mot Northug.

Sverige (Calle Halfvarsson/Teodor Peterson)

– Jeg mener Sverige hadde hatt et bedre lag med Marcus Hellner eller Johan Olsson på første etappe og Calle Halfvarsson som ankermann. Teodor Peterson har neppe den utholdenheten som skal til i en lagsprint.

Italia (Dietmar Nöckler/Federico Pellegrino)

–Pellegrino har denne sesongen vært verdens beste sprinter i fristil og er i knallform. En duell på slutten mellom Pellegrino og Northug, kan bli spennende.

Siste nytt

 • Bastiansen sikret Frisk-seier

  Frisk Asker slo Storhamar 4–3 i den tredje NM-semifinalen mandag. De reduserte dermed til 1–2 i kamper.

  Kampen sto 3–3 etter full tid, og kampen gikk til forlengning. Der stupte Anders Bastiansen fram på en retur og sikret Frisk Asker-seier.

  Storhamar og Frisk Asker spilte i dag semifinale tre av syv kamper. Det var uhyre jevnt og kampen måtte til slutt avgjøres på første mål vinner. Storhamars Eirik Skadsdammen ble også hedret for sin kamp nummer 900 før start.
 • Thoresen-assist da SKA slo tilbake

  Patrick Thoresen var nest sist på 2-0-målet da SKA St. Petersburg vant 2–0 borte mot Lokomotiv Jaroslavl i KHL-sluttspillet mandag.

  SKA leder nå 2–1 i kvartfinaleserien som spilles best av syv kamper.

  Patrick Thoresen
  Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
 • Seier for Tromsø

  Tromsø slo byrivalen Tromsdalen 2–0 i en treningskamp mandag ettermiddag. Tromsøs kamp mot Strømsgodset ble avlyst grunnet snøvær søndag, men mandag var det gode spilleforhold på Alfheim.

  Slobodan Vuk og Mushaga Bakenga scoret for TIL.

  Eliteserien fotball 2017. Tromsø - Odd BK.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal