NRK Meny
Normal

Bjørgen tror ikke på Kowalczyks hvileår

BISLETT (NRK.no): Marit Bjørgen (33) tviler på at Justyna Kowalczyk tar et hvileår etter OL i Sotsji.

Marit Bjørgen på Bislett

Marit Bjørgen presenterte sin nye sponsoravtale i forbindelse med Tine-staftetten på Bislett. Det var populært blant deltakerne.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Skulle ikke hun slutte, da?

Slik svarer Marit Bjørgen – med et bredt glis – når NRK.no konfronterer henne med opplysningene om at Justyna Kowalczyk tar et hvileår etter OL i Sotsji kommende vinter.

LES OGSÅ: Kowalczyk tar hvileår

Bjørgen, som tirsdag var på Bislett for å presentere en ny personlig samarbeidsavtale med Tine, vil rett og slett se det før hun tror det.

– Vi må vente og se, tror jeg. Det er rart å ta et hvileår i en VM-sesong når det ikke er noe mesterskap året etter, sier Bjørgen.

– Synd for sporten

Selv satser hun uansett for fullt mot Falun-VM i 2015, men hun innrømmer at langrennssporten blir fattigere hvis Kowalczyk gir seg.

– Det vil være veldig synd for sporten, for interessen er stor i Polen. Vi vil miste ganske mange TV-seere, erkjenner Bjørgen – uten at det påvirker humøret i negativ retning akkurat nå.

For etter flere års jakt, har Bjørgen endelig fått på plass den siste personlige sponsoren hun har hatt åpning for. At det har tatt tid, skyldes at hun har vært kresen.

Opptatt av aktivitet

– Det er viktig for meg at samarbeiderne står for de samme verdiene som meg. Det gjør Tine, sier Bjørgen.

Avtalen ble passende nok presentert i forbindelse med Tine-stafetten.

– Å være her i dag, og å vite at det er over 100.000 barn som er i aktivitet i dag, det gleder mitt hjerte. Kosthold og fysisk aktivitet blant unge er noe jeg brenner for, sier Bjørgen, som også er ambassadør for norsk sjømat.

Ja til Tour de Ski

Dronningen fra de tre siste mesterskapene hadde også en liten sportslig nyhet å komme med. Etter en diskusjon med landslagstrener Egil Kristiansen, er det nå endelig klart at Tour de Ski ligger inne i sesongplanen kommende vinter.

LES OGSÅ: Bjørgen vil gå Tour de Ski

– Vi har diskuterte det, og jeg får gå Tour de Ski. Men vi er selvfølgelig åpne for å endre planer underveis hvis ting ikke fungerer, sier Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix
 • Bjørgen måtte utsette høydeopphold

  Marit Bjørgen har vært smittet av streptokokker og måtte utsette avreisen til landslagets høydesamling i Val Senales, skriver Adresseavisen. 37-åringen skulle egentlig slutte seg til landslaget i Italia onsdag, men ankommer først søndag, skriver avisen.

  Bjørgen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Márquez økte VM-ledelsen

  Marc Márquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Márquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.

  Marquez
  Foto: Andy Brownbill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg