NRK Meny
Normal

Bjørgen tror ikke på Kowalczyks hvileår

BISLETT (NRK.no): Marit Bjørgen (33) tviler på at Justyna Kowalczyk tar et hvileår etter OL i Sotsji.

Marit Bjørgen på Bislett

Marit Bjørgen presenterte sin nye sponsoravtale i forbindelse med Tine-staftetten på Bislett. Det var populært blant deltakerne.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Skulle ikke hun slutte, da?

Slik svarer Marit Bjørgen – med et bredt glis – når NRK.no konfronterer henne med opplysningene om at Justyna Kowalczyk tar et hvileår etter OL i Sotsji kommende vinter.

LES OGSÅ: Kowalczyk tar hvileår

Bjørgen, som tirsdag var på Bislett for å presentere en ny personlig samarbeidsavtale med Tine, vil rett og slett se det før hun tror det.

– Vi må vente og se, tror jeg. Det er rart å ta et hvileår i en VM-sesong når det ikke er noe mesterskap året etter, sier Bjørgen.

– Synd for sporten

Selv satser hun uansett for fullt mot Falun-VM i 2015, men hun innrømmer at langrennssporten blir fattigere hvis Kowalczyk gir seg.

– Det vil være veldig synd for sporten, for interessen er stor i Polen. Vi vil miste ganske mange TV-seere, erkjenner Bjørgen – uten at det påvirker humøret i negativ retning akkurat nå.

For etter flere års jakt, har Bjørgen endelig fått på plass den siste personlige sponsoren hun har hatt åpning for. At det har tatt tid, skyldes at hun har vært kresen.

Opptatt av aktivitet

– Det er viktig for meg at samarbeiderne står for de samme verdiene som meg. Det gjør Tine, sier Bjørgen.

Avtalen ble passende nok presentert i forbindelse med Tine-stafetten.

– Å være her i dag, og å vite at det er over 100.000 barn som er i aktivitet i dag, det gleder mitt hjerte. Kosthold og fysisk aktivitet blant unge er noe jeg brenner for, sier Bjørgen, som også er ambassadør for norsk sjømat.

Ja til Tour de Ski

Dronningen fra de tre siste mesterskapene hadde også en liten sportslig nyhet å komme med. Etter en diskusjon med landslagstrener Egil Kristiansen, er det nå endelig klart at Tour de Ski ligger inne i sesongplanen kommende vinter.

LES OGSÅ: Bjørgen vil gå Tour de Ski

– Vi har diskuterte det, og jeg får gå Tour de Ski. Men vi er selvfølgelig åpne for å endre planer underveis hvis ting ikke fungerer, sier Marit Bjørgen.

Siste nytt

 • Ajeti-mål i Allsvenskan

  Bajram Ajeti scoret for Brommapojkarna da de tapte 1–3 mot Malmö FF i et oppgjør i Allsvenskan mandag. Det er nordmannens andre mål denne sesongen.

  Ajetis lag ligger nest sist etter én seier på de fem første kampene.

  Bajram Ajeti
  Foto: Lillestrøm Sportsklubb
 • Seriemeister etter anke-avslag

  AEK er gresk seriemeister etter at PAOK i dag tapte anken etter banestorminga i mars.

  PAOK blei trekt 3 poeng etter at klubbeigaren demonstrerte mot ei dommaravgjerd ved å storme bana med ein pistol.

  No blir poengstraffa ståande, og AEK har 8 poengs leiing på PAOK med to kampar att.

  Ivan Savvides, PAOK-eier
  Foto: HANDOUT / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal