NRK Meny
Normal

- Må gjøre som Larvik for å bli best

Larvik Håndballklubb ligger an til å bli enda mer suverene i den hjemlige serien i år enn i fjor. Det ødelegger spenningen, men vil likevel være positivt for norsk håndball, mener ekspertene.

Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Cecilie Leganger

Cecilie Leganger gjør Larviks dominanse nær total. Det trenger likevel ikke å være ødeleggende for norsk håndball mener ekspertene.

Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth, Karoline Dyhre Breivang og Katja Nyberg er bare noen av stjernene som nå er i stallen hos Larvik som har seks strake seriegull.

Når også Cecilie Leganger har havnet i Vestfold , vil Larvik, om mulig bli enda mer suverene.

- Det er hyggelig for Larvik, men ikke så hyggelig for oss, sier sportslig leder i Byåsen Geir Helbostad.

Byåsen var også med i kampen om Leganger, men Helbostad tar tapet med fatning og forstår hvorfor Larvik gjør som de gjør.

- Spenningen nå i førsteomgang kan bli ødelagt, men ønsker vi å bli den beste nasjonen med de beste klubbene, må vi gjøre sånn som Larvik har gjort, sier han.

Er Larviks totale dominanse ødeleggende for norsk håndball? Diskuter nederst i saken:

- Ikke Larvik sin skyld

- Det er ikke Larvik sin skyld at ikke alle holder samme nivå, sier sportslig leder i Larvik Ole Gustav Gjekstad.

Larvik har vært overlegne i den hjemlige serien de siste årene, men har aldri lyktes i håndballens mesterliga. Nå er muligheten absolutt til stede og det tror Gjekstad hele håndball-Norge vil tjene på.

- Jeg tror at de aller fleste ser positivt på å få se disse spillerne i norske haller og ikke bare på TV-skjermen fra Danmark. Jeg tror at det er ganske mange klubber og lag som har noe å tjene på at disse spillerne kommer tilbake til Norge, sier han.

Les også:

Hammerseng Nyberg

Gro Hammerseng og Katja Nyberg valgte Larvik da de vendte nesa hjemover.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

NRKs håndballekspert Øystein Havang er enig.

- Å spille mot de beste i verden er det som gjør deg god. Nå får flere norske spillere muligheten til det, og det vil heve dem, sier han.

Men han ser likevel faresignaler.

- Larvik må være veldig oppmerksom på faren for å falle ned. Larvik kan spille på halvmaskin og likevel vinne i Norge. Derfor krever det ekstra mye i form av skjerping når de entrer banen, sier Havang.

Leganger på landslaget?

Cecilie Leganger har de siste årene valgt å satse på klubbhåndballen og studier i Danmark fremfor landslagspill. Med returen til Larvik og Norge er det igjen håp om at tidenes kanskje beste håndballmalvakt igjen skal voktene målet for Norge.

- Jeg regner med at jeg treffer på Cecilie rimelig hyppig utover seinsommeren og høsten. Det vil nok by seg en anledning for å høre hvilke ambisjoner hun har landslagsmessig, sier landslagssjef Thorir Heirgeirsson.

Heirgeirsson er ikke tvil om at 35 år gamle Leganger fortsatt har mye å bidra med.

- Cecilie er en av de beste målvaktene i Europa og det er ikke tvil om at hun vil skjerpe konkurransen på landslaget.

Siste nytt

 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP
 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale