NRK Meny
Normal

- Må gjøre som Larvik for å bli best

Larvik Håndballklubb ligger an til å bli enda mer suverene i den hjemlige serien i år enn i fjor. Det ødelegger spenningen, men vil likevel være positivt for norsk håndball, mener ekspertene.

Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Cecilie Leganger

Cecilie Leganger gjør Larviks dominanse nær total. Det trenger likevel ikke å være ødeleggende for norsk håndball mener ekspertene.

Gro Hammerseng, Linn-Kristin Riegelhuth, Karoline Dyhre Breivang og Katja Nyberg er bare noen av stjernene som nå er i stallen hos Larvik som har seks strake seriegull.

Når også Cecilie Leganger har havnet i Vestfold , vil Larvik, om mulig bli enda mer suverene.

- Det er hyggelig for Larvik, men ikke så hyggelig for oss, sier sportslig leder i Byåsen Geir Helbostad.

Byåsen var også med i kampen om Leganger, men Helbostad tar tapet med fatning og forstår hvorfor Larvik gjør som de gjør.

- Spenningen nå i førsteomgang kan bli ødelagt, men ønsker vi å bli den beste nasjonen med de beste klubbene, må vi gjøre sånn som Larvik har gjort, sier han.

Er Larviks totale dominanse ødeleggende for norsk håndball? Diskuter nederst i saken:

- Ikke Larvik sin skyld

- Det er ikke Larvik sin skyld at ikke alle holder samme nivå, sier sportslig leder i Larvik Ole Gustav Gjekstad.

Larvik har vært overlegne i den hjemlige serien de siste årene, men har aldri lyktes i håndballens mesterliga. Nå er muligheten absolutt til stede og det tror Gjekstad hele håndball-Norge vil tjene på.

- Jeg tror at de aller fleste ser positivt på å få se disse spillerne i norske haller og ikke bare på TV-skjermen fra Danmark. Jeg tror at det er ganske mange klubber og lag som har noe å tjene på at disse spillerne kommer tilbake til Norge, sier han.

Les også:

Hammerseng Nyberg

Gro Hammerseng og Katja Nyberg valgte Larvik da de vendte nesa hjemover.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

NRKs håndballekspert Øystein Havang er enig.

- Å spille mot de beste i verden er det som gjør deg god. Nå får flere norske spillere muligheten til det, og det vil heve dem, sier han.

Men han ser likevel faresignaler.

- Larvik må være veldig oppmerksom på faren for å falle ned. Larvik kan spille på halvmaskin og likevel vinne i Norge. Derfor krever det ekstra mye i form av skjerping når de entrer banen, sier Havang.

Leganger på landslaget?

Cecilie Leganger har de siste årene valgt å satse på klubbhåndballen og studier i Danmark fremfor landslagspill. Med returen til Larvik og Norge er det igjen håp om at tidenes kanskje beste håndballmalvakt igjen skal voktene målet for Norge.

- Jeg regner med at jeg treffer på Cecilie rimelig hyppig utover seinsommeren og høsten. Det vil nok by seg en anledning for å høre hvilke ambisjoner hun har landslagsmessig, sier landslagssjef Thorir Heirgeirsson.

Heirgeirsson er ikke tvil om at 35 år gamle Leganger fortsatt har mye å bidra med.

- Cecilie er en av de beste målvaktene i Europa og det er ikke tvil om at hun vil skjerpe konkurransen på landslaget.

Siste nytt

 • Frisk-protest avvist

  Frisk Askers protest etter det annullerte målet mot Storhamar i NM-semifinalen i går, er avvist. 3-2 og finaleplass til Storhamar blir dermed ståande.

  Frisk meinte dei hadde scora i sudden death, men dommarane annullerte etter å ha sett video av hendinga.

 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Krutsterk norsk fotballsiger

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over sjølvaste Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal