Tror ikke IAAF utestenger Russland fra OL

KÖLN/OSLO (NRK) Den tyske journalisten, Hajo Seppelt, sto bak dopingdokumentaren som nå har ført til utestengelse av russisk friidrett. Han tror utøverne likevel vil få delta under OL i Rio.

Hajo Seppelt

GRANSKET RUSSISK FRIIDRETT: Den tyske journalisten Hajo Seppelt laget dopingdokumentaren som rystet verden.

Foto: Anne Rognerud / NRK

– Jeg kan forestille meg at utestengelsen blir trukket tilbake før OL, og de vil hevde at Russland nå følger reglene. Jeg mener det er umulig å klare det på så kort tid, sa Hajo Seppelt da NRK møtte ham i Köln denne uken.

Han er en av journalistene bak ARDs dopingdokumentar, som gikk på TV i fjor. Det er den som førte til WADAs gransking, som igjen har gjort at Russland nå er utestengt fra all friidrett på ubestemt tid.

Presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, hevder Russland må rydde opp før de slippes inn i varmen igjen.

– Vi må få endringene vi ønsker, og bare da får de delta i internasjonale konkurranser, sier Coe bastant.

– Råttent kompromiss

Gravejournalisten tror en utestengelse fra lekene i Brasil er tvilsomt av flere grunner, og taler Coe midt imot.

– For å rydde opp, må det skje mer enn det de kan klare på denne tiden. Russland er verdens største land, en stor idrettsnasjon, har stor innflytelse i verden og mange sportsfunksjonærer. Det er mulig å trikse i idrettspolitikk, mener Seppelt.

– De kommer til å delta, men det vil være et råttent kompromiss. Etter min mening er det riktig at de ikke deltar. Da sender IAAF et tydelig signal, forblir konsekvente og bøyer ikke av, legger han til.

ATHLETICS-CORRUPTION-RUSSIA-STATEMENT Acting president of the Russian Athletics Federation (ARAF) Zelichenok meets with journalists in Moscow

MÅ RYDDE OPP: President i det russiske friidrettsforbundet, Vadim Zelitsjenok.

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Nytt angrep fra Russland

Sjefen i det russiske friidrettsforbundet, Vadim Zelitsjenok, siste uttalelse i saken, er at han mener IAAF straffer Russland for å oppmerksomheten vekk fra egne feil.

– Så vidt jeg forstår er det mange spark til IAAF i andre delen av den WADA-rapporten. Dette forklarer hvorfor avgjørelsen deres var så streng som midlertidig utestengelse, sier han ifølge Reuters.

– De gjorde det for å unngå fokuset på dem selv, legger han til.

Se møtet med Hajo Seppelt i Dagsrevyen 19.35, og Sportsrevyen 19.45.

Siste nytt

 • NHL-spelarane til OL igjen

  NHL og spelarorganisasjonen har blitt samde om ein avtale som gir spelarane sjanse til å delta i OL i 2022 og 2026, melder insidetehegames.biz.

  NHL-proffane deltok i OL frå 1998 til 2014, men ikkje i 2018. Då blei dei ikkje samde om vilkåra, mellom anna forsikringsordninga og kamppause i ligaen.

  NHL-proffar i OL i Sotsji 2014
  Foto: Ben Jary / AP
 • Freder treneren etter nedrykket

  Norwich-spiller Alexander Tettey vil ikke legge skylden på treneren etter at klubben rykket ned etter tapet for West Ham.

  Nedrykket er Tetteys tredje med klubben, som nå har rykket ned fem ganger totalt fra Premier League. Det er flest i England.

  Nedrykket er ikke trener Daniel Farkes feil, mener nordmannen.

  – Sjefen har gjort alt han kan. Han har ikke spillere til 10, 15 eller 20 millioner pund. Han har unge talenter blandet med noen erfarne spillere og ikke alle hadde Premier League-erfaring, sier Tettey til Sky Sports.

  Alexander Tettey
  Foto: Alex Pantling / Alex Pantling
 • Brann tilbake på vinnersporet

  Brann brukte 12 minutter på å score tre ganger i eliteseriemøtet med Sandefjord. Til slutt ble det 3-1-seier. For Sandefjord fortsetter den tunge trenden. Avstanden opp til Bodø/Glimt er nå åtte poeng. Sandefjord på sin side ligger nå på 14. plass, ett poeng foran Start og Aalesund.

  UF52A-kFngc
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal

Sendeplan

Kl. Program Kanal