NRK Meny
Normal

Tror ikke IAAF utestenger Russland fra OL

KÖLN/OSLO (NRK) Den tyske journalisten, Hajo Seppelt, sto bak dopingdokumentaren som nå har ført til utestengelse av russisk friidrett. Han tror utøverne likevel vil få delta under OL i Rio.

Hajo Seppelt

GRANSKET RUSSISK FRIIDRETT: Den tyske journalisten Hajo Seppelt laget dopingdokumentaren som rystet verden.

Foto: Anne Rognerud / NRK

– Jeg kan forestille meg at utestengelsen blir trukket tilbake før OL, og de vil hevde at Russland nå følger reglene. Jeg mener det er umulig å klare det på så kort tid, sa Hajo Seppelt da NRK møtte ham i Köln denne uken.

Han er en av journalistene bak ARDs dopingdokumentar, som gikk på TV i fjor. Det er den som førte til WADAs gransking, som igjen har gjort at Russland nå er utestengt fra all friidrett på ubestemt tid.

Presidenten i det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), Sebastian Coe, hevder Russland må rydde opp før de slippes inn i varmen igjen.

– Vi må få endringene vi ønsker, og bare da får de delta i internasjonale konkurranser, sier Coe bastant.

– Råttent kompromiss

Gravejournalisten tror en utestengelse fra lekene i Brasil er tvilsomt av flere grunner, og taler Coe midt imot.

– For å rydde opp, må det skje mer enn det de kan klare på denne tiden. Russland er verdens største land, en stor idrettsnasjon, har stor innflytelse i verden og mange sportsfunksjonærer. Det er mulig å trikse i idrettspolitikk, mener Seppelt.

– De kommer til å delta, men det vil være et råttent kompromiss. Etter min mening er det riktig at de ikke deltar. Da sender IAAF et tydelig signal, forblir konsekvente og bøyer ikke av, legger han til.

ATHLETICS-CORRUPTION-RUSSIA-STATEMENT Acting president of the Russian Athletics Federation (ARAF) Zelichenok meets with journalists in Moscow

MÅ RYDDE OPP: President i det russiske friidrettsforbundet, Vadim Zelitsjenok.

Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters

Nytt angrep fra Russland

Sjefen i det russiske friidrettsforbundet, Vadim Zelitsjenok, siste uttalelse i saken, er at han mener IAAF straffer Russland for å oppmerksomheten vekk fra egne feil.

– Så vidt jeg forstår er det mange spark til IAAF i andre delen av den WADA-rapporten. Dette forklarer hvorfor avgjørelsen deres var så streng som midlertidig utestengelse, sier han ifølge Reuters.

– De gjorde det for å unngå fokuset på dem selv, legger han til.

Se møtet med Hajo Seppelt i Dagsrevyen 19.35, og Sportsrevyen 19.45.

Siste nytt

 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP
 • Suzann Pettersen sprakk

  Suzann Pettersen var i delt ledelse før siste runde, men hang ikke med på rivalenes birdiefest, og falt til 11.-plass i LPGA-tourfinalen.

  Tutta kjempet om sin første seier på LPGA-touren på godt over to år, men to birdier var ikke godt nok. Hun måtte nøye seg med å gå sisterunden i Florida på par.

  Suzann Pettersen
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal