NRK Meny
Normal

Ber Brækhus droppe Holm etter ordkrigen

Norske bokseeksperter tror Holly Holm nekter å møte Cecilia Brækhus fordi hun frykter nordmannen i ringen. Nå ber de boksedronningen se seg om etter andre motstandere.

Brakhus

Storoppgjøret mellom Cecilia Brækhus (t.v.) og Holly Holm ser ut til å gå i vasken. Bokseeksperter tror det er amerikanerne som snyter bokseverdenen for storkampen.

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Nisse Sauerland har representert Cecilia Brækhus siden 2008.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg tror Holm-leiren prøver å unngå den kampen. Hvis hun hadde vært komfortabel med å bokse mot Cecilia Brækhus, hadde man fått det til. Når det blir slik som nå, er det et tegn på at hun ikke vil møte henne, sier Thomas Hansvoll, tidligere proffbokser og ekspert hos Viasat, til NRK.no.

 • Hvem tror du hadde vunnet av Holly Holm og Cecilia Brækhus? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

Tirsdag ble det satt et foreløpig punktum for det etterlengtede oppgjøret mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm.

– Handler om penger

I kraftige ordelag gikk Brækhus-promotor Nisse Sauerland og Holm-sjef Lenny Fresquez til verbalt angrep på hverandre, og slo fast at boksekampen aldri vil bli noe av.

– Det handler nok først og fremst om penger, men også om prestisje og hvor det skal bokses. De blir ikke enige i forhandlingene om kravene fra begge sider. Det går i stå, og det er mange kamper det ikke blir noe av på grunn av for høye krav. Det er så enkelt som det, sier Hansvoll, og legger til:

– Mitt inntrykk er at Fresquez er veldig vanskelig å forhandle med. Der skal det nok være på hans premisser, eller så bryter han.

Han får støtte av påtroppende generalsekretær Erik Nilsen i Norges Bokseforbund.

– Konflikten handler om penger. Jeg er ganske sikker på at amerikanerne har et helt annet forhold til hvor mye penger Holm kan få for å møte Brækhus i Europa eller Albuquerque, og legger til:

– Holm frykter Brækhus på grunn av prestasjonene de siste årene, blant annet i seieren mot Anne Sophie Mathis. Boksing er en ærlig idrett, og man vurderer motstanderne hele tiden. Du får ikke gjemt deg når gong-gongen går.

Tror ikke Holm vil risikere tap

Både Sauerland og Fresquez anklager hverandre for å ødelegge forhandlingene, og amerikanerne skal ha avslått et sekssifret dollarbeløp, altså et tilbud på flere millioner kroner, ifølge Sauerland.

Nilsen tror forhandlingene brytes ved at amerikanerne ønsker mest mulig penger fra Sauerland-leiren.

– De håper vel på et bedre tilbud, men det er en grense for hvor mye Sauerland er villige til å betale. Amerikanerne vet at Team Sauerland er den desidert største boksepromoteren i Europa, og derfor regner de også med gigantiske pengesummer. Pengene er der, men som i all annen forretning må utgiftene samsvare med inntektene, sier Nilsen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Mathis

Anne Sophie Mathis har tidligere både vunnet og tapt mot Holly Holm. Her taper hun tittelkampen mot Cecilia Brækhus i september 2012.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Ole Klemetsen har vært igjennom mange forhandlinger i sin tid som proffbokser på 90- og starten av 2000-tallet. Han tror i likhet med Nilsen at uenighetene dreier seg om pengekrav fra Holm.

– Slik jeg oppfatter det, har ikke Holm noe ønske om å møte Brækhus. Hun er en av de beste, kanskje den aller beste, og Holm vil ikke risikere å tape mot henne. Holm mener antakeligvis at hun ikke får nok penger for dette oppgjøret, sier Klemetsen.

Tynn konkurranse

I kjølvannet av Brækhus' overlegne kamp mot 45 år gamle Mia St. John, ble det rettet kritikk mot Sauerland-leiren for valg av motstander.

Brækhus forklarte fadesen med at hun ble «blendet av stjernestatusen», og at en slik kamp aldri vil bokses igjen.

Men St. John-kampen og den eviglange forhandlingen med Holm illustrerer litt av utfordringen for Brækhus, ifølge ekspertene.

Det er rett og slett ikke gode nok kandidater til å gi nordmannen reell kamp, tror Erik Nilsen.

– Slik situasjonen er blitt i welterwekt, har Brækhus gjort rent bord. Hun er verdens desidert beste welterwekt-bokser. Det er nesten bare Holly Holm som står igjen, og vil ikke hun komme til ringen, bør Brækhus bare droppe henne, sier Nilsen.

Ifølge Adresseavisen var det 30 lisensierte kvinnelige boksere i weltervektklassen i 2011.

– Neste steg er enten å gå opp eller ned en vektklasse. Hun er ferdig med weltervektklassen, sier Nilsen.

Thomas Hansvoll mener Brækhus kan gå for et nytt storoppgjør mot Anne Sophie Mathis.

– Brækhus har ingenting å bevise mot Holm. Skal hun ha en ny stor kamp i welterklassen, bør hun gå for Anne Sophie Mathis igjen. Det er risikabelt, og det vet Brækhus, men det hadde blitt en stor kamp. Det var veldig jevnt selv om Brækhus vant, sier Hansvoll.

Brækhus selv foreslo også vektendring overfor NRK.no etter kampen mot Mia St. John.

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical kvalifisering