– Hushovd var redd

Tidligere lagkamerat tror Thor Hushovd fryktet Lance Armstrong så mye at han droppet å avsløre dopingbruken.

Thor Hushovd og Mads Kaggestad

Mads Kaggestad (t.v) og Thor Hushovd (t.h) har syklet både på samme lag og mot hverandre gjennom karrieren.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

– Jeg tror Thor var redd for å snakke om det han visste til nære venner og andre rundt, sier tidligere lagkamerat- og TV 2-ekspert Mads Kaggestad til NRK.no.

Først i dag blir Hushovd-boken "Thor" lansert for offentligheten, men i går ble det klart at Thor Hushovd visste om Lance Armstrongs dopingbruk allerede i 2011. Dette var halvannet år før Armstrong innrømmet alt på amerikansk tv. Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er blant de som mener den norske eks-syklisten burde tatt informasjonen videre.

LANCE ARMSTRONG FOREDRAG

Lance Armstrong og Thor Hushovd har hatt tett kontakt, også av sykkelsetet. Her er de sammen på Folketeateret i Oslo i 2009.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det vil være naturlig å ta kontakt med anti-dopingorganisasjonene og fortelle det hvis du har mistanke, sa Solheim til NRK.no i går.

Nå tar Kaggestad sin tidligere sykkelkollega i forsvar.

– Teoretisk sett burde han ha sagt fra til de rette instansene. Men sånn som ting var så ble nok dette overveldende informasjon, og kom nok brått på Thor, sier Kaggestad.

Tviler på vennskapet

Nordmannen skriver selv i boken om den dagen i 2011 da Armstrong inviterte han til Hollywood, og de to har ofte blir fremstilt som gode venner. Det mener Kaggestad er en feil oppfatning.

– Jeg tror dette er et signal om at de to ikke var så nære venner som mediene prøver å fremstille det som. Hadde det vært en virkelig privat venn, så hadde nok Thor gitt beskjed til Lance om at han ikke kunne leve med noe slikt.

Tar Hushovd i forsvar

TV 2-eksperten har kjent Hushovd siden han var 14 år gammel, og de to har blant annet syklet sammen på profflaget Credit Agricole. Han mener man må forstå Hushovds vurdering da han valgte å ikke fortelle om dopingbruken til Armstrong.

– Jeg er ute etter å forsvare han. Det er veldig ufortjent hvis Thors rykte og status skal ødelegges av dette. Han hadde ikke trengt å fortelle dette i ettertid heller, sier Kaggestad.

Hushovd-bok

Selvbiografien til Thor Hushovd blir utgitt i dag, og inneholder flere innrømmelser.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i Oslo kryssa han målstreken etter 2.26.54. Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen. Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten, og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal