– Hushovd var redd

Tidligere lagkamerat tror Thor Hushovd fryktet Lance Armstrong så mye at han droppet å avsløre dopingbruken.

Thor Hushovd og Mads Kaggestad

Mads Kaggestad (t.v) og Thor Hushovd (t.h) har syklet både på samme lag og mot hverandre gjennom karrieren.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

– Jeg tror Thor var redd for å snakke om det han visste til nære venner og andre rundt, sier tidligere lagkamerat- og TV 2-ekspert Mads Kaggestad til NRK.no.

Først i dag blir Hushovd-boken "Thor" lansert for offentligheten, men i går ble det klart at Thor Hushovd visste om Lance Armstrongs dopingbruk allerede i 2011. Dette var halvannet år før Armstrong innrømmet alt på amerikansk tv. Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er blant de som mener den norske eks-syklisten burde tatt informasjonen videre.

LANCE ARMSTRONG FOREDRAG

Lance Armstrong og Thor Hushovd har hatt tett kontakt, også av sykkelsetet. Her er de sammen på Folketeateret i Oslo i 2009.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det vil være naturlig å ta kontakt med anti-dopingorganisasjonene og fortelle det hvis du har mistanke, sa Solheim til NRK.no i går.

Nå tar Kaggestad sin tidligere sykkelkollega i forsvar.

– Teoretisk sett burde han ha sagt fra til de rette instansene. Men sånn som ting var så ble nok dette overveldende informasjon, og kom nok brått på Thor, sier Kaggestad.

Tviler på vennskapet

Nordmannen skriver selv i boken om den dagen i 2011 da Armstrong inviterte han til Hollywood, og de to har ofte blir fremstilt som gode venner. Det mener Kaggestad er en feil oppfatning.

– Jeg tror dette er et signal om at de to ikke var så nære venner som mediene prøver å fremstille det som. Hadde det vært en virkelig privat venn, så hadde nok Thor gitt beskjed til Lance om at han ikke kunne leve med noe slikt.

Tar Hushovd i forsvar

TV 2-eksperten har kjent Hushovd siden han var 14 år gammel, og de to har blant annet syklet sammen på profflaget Credit Agricole. Han mener man må forstå Hushovds vurdering da han valgte å ikke fortelle om dopingbruken til Armstrong.

– Jeg er ute etter å forsvare han. Det er veldig ufortjent hvis Thors rykte og status skal ødelegges av dette. Han hadde ikke trengt å fortelle dette i ettertid heller, sier Kaggestad.

Hushovd-bok

Selvbiografien til Thor Hushovd blir utgitt i dag, og inneholder flere innrømmelser.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Siste nytt

 • Sørloth med sitt første La Liga-mål

  Alexander Sørloth scoret sitt første mål i spansk toppserie da Real Sociedad gjestet Atlético Madrid. Laget hans ledet med to mål, men måtte nøye seg med 2-2.

  Sørloths mål kom tidlig. Alexander Isak ble spilt fram på høyresiden, og svensken slo flatt inn i midten der Sørloth kom på løp. Han nådde ballen før keeper og sendte den kontrollert forbi målvakten fra 16 meter.

  Så skulle den svenske Alexander vise seg frem. Isak stilte seg opp og skjøt et frispark mot keeperhjørnet. Jan Oblak var på ballen, men dyttet den bare inn i hjørnet. En stygg feil av den vanligvis så gode keeperen.

  Luis Suárez reduserte i det 61. minutt og ga Atlético en vei inn i kampen.

  Et kvarter før slutt fikk Atlético straffespark etter langvarig VAR-vurdering. Mikel Merino var borti beinet til Suárez, men tilsynelatende først etter at uruguayaneren hadde bommet på ballen inne foran mål. Suárez tok selv straffesparket og rullet ballen inn ved hjørnet.

  Det ene poenget gjør at Real Sociedad leder serien ett poeng foran Real Madrid, men med en kamp mer spilt.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • PSG klarte kun uavgjort

  Det endte målløst i «Le Classique» mellom PSG og Marseille i kveld.

  PSG trodde de tok ledelsen etter 14 minutter, men Peres sendte ballen i eget nett. Men scoringen ble annullert for offside.

  Det samme ble scoringen til Marseille etter 21 minutter, også denne gang for offside.

  PSGs nye høyreback Achraf Hakimi så det røde kortet etter en drøy times tid, uten at Marseille klarte å utnytte overtallet den siste halvtimen.

  Ligue 1 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: Eric Gaillard / Reuters
 • Verstappen økte VM-ledelsen

  Max Verstappen klarte akkurat å holde Lewis Hamilton bak seg, og forsvarte sin førsteposisjon fra kvalifiseringen i USAs Grand Prix.

  Men Hamilton startet løpet best, og tok starten foran Verstappen. Så overrasket nederlenderen rivalen.

  Verstappen og Red Bull gikk inn til et dekkskift allerede etter 11 runder. Det overrasket Hamilton, som ble ute i flere runder etter det. Det tapte briten på, og tapte dermed fordelen han hadde kjørt seg til fra start.

  Mot slutten av løpet gikk Verstappen igjen inn til et tidligere skift enn Hamilton, og hadde til slutt åtte runder eldre dekk enn briten mot slutten.

  Men det holdt akkurat for Red Bull og Verstappen, som klarte å holde Hamilton sekundet bak seg og økte ledelsen i VM-sammendraget.

  – Vi var aggressive. Vi visste ikke om det ville holde, men jeg er veldig glad over at det holdt, sier Verstappen i et intervju på Vsport1.

  Verstappen leder VM med 12 poeng på Hamilton når det gjenstår fem løp av sesongen.

  United States Grand Prix
  Foto: Mike Blake / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal