Hopp til innhold

– Hushovd var redd

Tidligere lagkamerat tror Thor Hushovd fryktet Lance Armstrong så mye at han droppet å avsløre dopingbruken.

Thor Hushovd og Mads Kaggestad

Mads Kaggestad (t.v) og Thor Hushovd (t.h) har syklet både på samme lag og mot hverandre gjennom karrieren.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

– Jeg tror Thor var redd for å snakke om det han visste til nære venner og andre rundt, sier tidligere lagkamerat- og TV 2-ekspert Mads Kaggestad til NRK.no.

Først i dag blir Hushovd-boken "Thor" lansert for offentligheten, men i går ble det klart at Thor Hushovd visste om Lance Armstrongs dopingbruk allerede i 2011. Dette var halvannet år før Armstrong innrømmet alt på amerikansk tv. Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er blant de som mener den norske eks-syklisten burde tatt informasjonen videre.

LANCE ARMSTRONG FOREDRAG

Lance Armstrong og Thor Hushovd har hatt tett kontakt, også av sykkelsetet. Her er de sammen på Folketeateret i Oslo i 2009.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det vil være naturlig å ta kontakt med anti-dopingorganisasjonene og fortelle det hvis du har mistanke, sa Solheim til NRK.no i går.

Nå tar Kaggestad sin tidligere sykkelkollega i forsvar.

– Teoretisk sett burde han ha sagt fra til de rette instansene. Men sånn som ting var så ble nok dette overveldende informasjon, og kom nok brått på Thor, sier Kaggestad.

Tviler på vennskapet

Nordmannen skriver selv i boken om den dagen i 2011 da Armstrong inviterte han til Hollywood, og de to har ofte blir fremstilt som gode venner. Det mener Kaggestad er en feil oppfatning.

– Jeg tror dette er et signal om at de to ikke var så nære venner som mediene prøver å fremstille det som. Hadde det vært en virkelig privat venn, så hadde nok Thor gitt beskjed til Lance om at han ikke kunne leve med noe slikt.

Tar Hushovd i forsvar

TV 2-eksperten har kjent Hushovd siden han var 14 år gammel, og de to har blant annet syklet sammen på profflaget Credit Agricole. Han mener man må forstå Hushovds vurdering da han valgte å ikke fortelle om dopingbruken til Armstrong.

– Jeg er ute etter å forsvare han. Det er veldig ufortjent hvis Thors rykte og status skal ødelegges av dette. Han hadde ikke trengt å fortelle dette i ettertid heller, sier Kaggestad.

Hushovd-bok

Selvbiografien til Thor Hushovd blir utgitt i dag, og inneholder flere innrømmelser.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Siste nytt

 • Opsahl klar for Brann – erstatter Heltne Nilsen

  Sakarias Opsahl gir seg i Tromsø til fordel for Brann. Midtbanespilleren fyller tomrommet etter Sivert Heltne Nilsen, som forlot bergensklubben forrige uke.

  Brann bekrefter overgangen i sine mediekanaler. Opsahl har inngått en avtale som varer ut 2028-sesongen.

  – Det føles helt fantastisk. Det er en nydelig by, en stor klubb og et fantastisk stadion, sier nysigneringen.

  Opsahl erstatter Heltne Nilsen, som ble solgt fra Brann til Aberdeen sist uke.

  – Sakarias er en spennende spiller med gode ferdigheter. Han kan spille både i den dype rollen på midtbanen og som indreløper. Vi håper han vil videreutvikle seg sammen med oss her i Brann, og ser fram til å følge hans videre utvikling, sier Branns sportslig leder Per-Ove Ludvigsen.

  Qnbzd8waKf0
  Foto: NTB
 • Viking mister førstekeeperen – Patrik Gunnarsson klar for belgiske Kortrijk

  Islandske Patrik Gunnarsson er ferdig i eliteserieklubben Viking og skal spille for belgiske Kortrijk framover.

  Det bekrefter Viking i sine mediekanaler.

  Stavanger-klubben meldte lørdag kveld at 23-åringen skulle reise til Belgia søndag for å gjennomføre medisinsk test og sluttføre kontrakten. Like før holdt han nullen mot Kristiansund i sin siste kamp for klubben.

  Islendingen kom til Viking fra engelske Brentford i 2022, men var også på lån i Stavanger i 2021. Han spilte 90 kamper for Viking.

  (NTB)

  Patrik G
  Foto: NTB
 • Premier League-lag anklager Como-spiller for rasisme i treningskamp

  Wolverhampton hevder klubbens angrepsspiller Hwang Hee-chan ble utsatt for rasisme av en Como-spiller i en treningskamp mellom lagene.

  Wolverhampton melder på sitt nettsted at klubben kommer til å sende en formell klage til Uefa angående hendelsen.

  «Rasisme og diskriminering i enhver form er fullstendig uakseptabelt og skal aldri stå uimotsagt», heter det fra Wolves.

  Hendelsen oppsto etter at Hwang anklaget en Como-spiller for rasisme rettet mot ham. Det satte sinnene i kok blant Wolves-spillerne og førte til at Daniel Podence ble utvist for å ha slått en Como-spiller.

  Etter flere minutter med stopp i spillet og en samtale mellom Wolves-trener Gary O'Neil og Hwang, valgte Wolves å fortsette kampen.

  Laget vant til slutt 1-0, og etter kampen uttalte O'Neil seg om hendelsen.

  – «Channy» hørte en rasistisk bemerkning, som er virkelig skuffende. Vi snakket med «Channy» om det og sjekket om han ville at jeg skulle ta laget av banen eller å bytte ham ut. Han ønsket at laget skulle fortsette, sier O'Neil.

  Jørgen Strand Larsen startet kampen for sin nye klubb, men var ikke på banen da hendelsen oppsto i andre omgang.

  (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal