NRK Meny
Normal

– Hushovd var redd

Tidligere lagkamerat tror Thor Hushovd fryktet Lance Armstrong så mye at han droppet å avsløre dopingbruken.

Thor Hushovd og Mads Kaggestad

Mads Kaggestad (t.v) og Thor Hushovd (t.h) har syklet både på samme lag og mot hverandre gjennom karrieren.

Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX

– Jeg tror Thor var redd for å snakke om det han visste til nære venner og andre rundt, sier tidligere lagkamerat- og TV 2-ekspert Mads Kaggestad til NRK.no.

Først i dag blir Hushovd-boken "Thor" lansert for offentligheten, men i går ble det klart at Thor Hushovd visste om Lance Armstrongs dopingbruk allerede i 2011. Dette var halvannet år før Armstrong innrømmet alt på amerikansk tv. Leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, er blant de som mener den norske eks-syklisten burde tatt informasjonen videre.

LANCE ARMSTRONG FOREDRAG

Lance Armstrong og Thor Hushovd har hatt tett kontakt, også av sykkelsetet. Her er de sammen på Folketeateret i Oslo i 2009.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi synes det vil være naturlig å ta kontakt med anti-dopingorganisasjonene og fortelle det hvis du har mistanke, sa Solheim til NRK.no i går.

Nå tar Kaggestad sin tidligere sykkelkollega i forsvar.

– Teoretisk sett burde han ha sagt fra til de rette instansene. Men sånn som ting var så ble nok dette overveldende informasjon, og kom nok brått på Thor, sier Kaggestad.

Tviler på vennskapet

Nordmannen skriver selv i boken om den dagen i 2011 da Armstrong inviterte han til Hollywood, og de to har ofte blir fremstilt som gode venner. Det mener Kaggestad er en feil oppfatning.

– Jeg tror dette er et signal om at de to ikke var så nære venner som mediene prøver å fremstille det som. Hadde det vært en virkelig privat venn, så hadde nok Thor gitt beskjed til Lance om at han ikke kunne leve med noe slikt.

Tar Hushovd i forsvar

TV 2-eksperten har kjent Hushovd siden han var 14 år gammel, og de to har blant annet syklet sammen på profflaget Credit Agricole. Han mener man må forstå Hushovds vurdering da han valgte å ikke fortelle om dopingbruken til Armstrong.

– Jeg er ute etter å forsvare han. Det er veldig ufortjent hvis Thors rykte og status skal ødelegges av dette. Han hadde ikke trengt å fortelle dette i ettertid heller, sier Kaggestad.

Hushovd-bok

Selvbiografien til Thor Hushovd blir utgitt i dag, og inneholder flere innrømmelser.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart