Tror Hovland snart vinner sin første PGA-turnering: – Mer enn god nok

Viktor Hovland imponerer golfekspert Per Haugsrud etter at han slo 18 år gammel rekord.

Viktor Hovland

NY REKORD: Viktor Hovland slettet 36 år gammel PGA-rekord torsdag.

Foto: Steve Helber / AP

Hovland har imponert stort etter at han klarte å ta seg inn på PGA-touren. Søndag 4. august var han kun tre slag unna en seier, men tidligere golfproff Per Haugsrud tror det kun er et tidsspørsmål før nordmannen til slutt vinner en PGA-turnering.

– Det er små marginer, og han er mer enn god nok, kommenterer han.

Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren med en imponerende stabilitet.

Med en 69-runde torsdag økte han sin rekke med runder som har endt på 60-tallet med totalt 18.

– Vanvittig stabilitet

Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.

– Han har vist en vanvittig stabilitet, sier Haugsrud, som er tidligere profesjonell golfspiller og nå kommentator for Eurosport.

– Han har spilt 18 veldig gode runder, og det har blitt lagt merke til, kommenterer han.

Greenbrier Golf

STABIL: Viktor Hovland.

Foto: Steve Helber / AP

Hovlands sletting av den 36 år gamle rekorden blir lagt merke til i internasjonal golf. Tidligere delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001.

– Dette har svært en snakkis i internasjonal golf. Husk at dette er hans første sesong i PGA-touren, påpeker den tidligere golfproffen.

– Og han er fra Norge. Han skulle jo egentlig ha gått på ski, ler han.

– Vil bli stående lenge

Henrik Bjørnstad, tidligere golfproff på PGA-touren, tror Hovlands rekord vil bli stående veldig lenge. Nå mener han neste utfordring blir å komme seg blant topp 50 i verden.

– Da kommer han seg inn i de aller største turneringene. Det vil være en fantastisk døråpner.

Viktor Hovland er ranket som den 94. beste golfspilleren i verden nå. Den listen toppes av amerikanske Brooks Koepka.

Hovland ligger forøvrig på delt 15.-plass etter den første runden i den pågående PGA-turneringen i Jeju Island i Sør-Korea.

Les også: Hovland-tall vekker oppsikt: – Verdensklasse

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Hareide med stikk til forbundet

  Åge Hareide skal lede Danmark i fotball-EM, men irriterer seg stadig over behandlingen han har fått av forbundet DBU.

  Etter mandagens 1-1-kamp mot Irland som sikret EM-billetten, måtte Hareide erkjenne at han ikke bare hadde gode følelser.

  – Det har vært mye støy i denne perioden med spillerstreik. Og i sommer kunne vi godt ha tenkt oss at det foregikk på en annen måte da Danmark valgte ny landslagssjef, sier Hareide, ifølge EkstraBladet, og fortsetter:

  – Vi har aldri fått en begrunnelse for hvorfor DBU har gjort det de har gjort. Det kunne vi ønsket oss, men det er ikke noe vi kan gjøre med det nå.

  Hareide erstattes med Kasper Hjulmand.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • Medier: Spania-sjef fikk sparken

  Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef etter at EM-kvalifiseringen ble avsluttet mandag kveld.

  Det skriver en rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca.

  Etter mandagens 5-0-seier over Romania skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

  Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

  Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september. (NTB)

  Moreno
  Foto: Manu Fernandez / Manu Fernandez
 • Orienterings-VM en suksess

  Årets orienterings-VM i Østfold ble en økonomisk suksess. Et overskudd på 1,5 millioner kroner skal fordeles på klubbene i fylket. – Det er veldig gledelig at alle arrangørklubbene får noe igjen for den store innsatsen medlemmene våre la ned i forbindelse med VM, sier leder Hanne G. Wold i OK Moss.

  VM i orientering.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal