Hopp til innhold

Tror Hovland snart vinner sin første PGA-turnering: – Mer enn god nok

Viktor Hovland imponerer golfekspert Per Haugsrud etter at han slo 18 år gammel rekord.

Viktor Hovland

NY REKORD: Viktor Hovland slettet 36 år gammel PGA-rekord torsdag.

Foto: Steve Helber / AP

Hovland har imponert stort etter at han klarte å ta seg inn på PGA-touren. Søndag 4. august var han kun tre slag unna en seier, men tidligere golfproff Per Haugsrud tror det kun er et tidsspørsmål før nordmannen til slutt vinner en PGA-turnering.

– Det er små marginer, og han er mer enn god nok, kommenterer han.

Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren med en imponerende stabilitet.

Med en 69-runde torsdag økte han sin rekke med runder som har endt på 60-tallet med totalt 18.

– Vanvittig stabilitet

Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.

– Han har vist en vanvittig stabilitet, sier Haugsrud, som er tidligere profesjonell golfspiller og nå kommentator for Eurosport.

– Han har spilt 18 veldig gode runder, og det har blitt lagt merke til, kommenterer han.

Greenbrier Golf

STABIL: Viktor Hovland.

Foto: Steve Helber / AP

Hovlands sletting av den 36 år gamle rekorden blir lagt merke til i internasjonal golf. Tidligere delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001.

– Dette har svært en snakkis i internasjonal golf. Husk at dette er hans første sesong i PGA-touren, påpeker den tidligere golfproffen.

– Og han er fra Norge. Han skulle jo egentlig ha gått på ski, ler han.

– Vil bli stående lenge

Henrik Bjørnstad, tidligere golfproff på PGA-touren, tror Hovlands rekord vil bli stående veldig lenge. Nå mener han neste utfordring blir å komme seg blant topp 50 i verden.

– Da kommer han seg inn i de aller største turneringene. Det vil være en fantastisk døråpner.

Viktor Hovland er ranket som den 94. beste golfspilleren i verden nå. Den listen toppes av amerikanske Brooks Koepka.

Hovland ligger forøvrig på delt 15.-plass etter den første runden i den pågående PGA-turneringen i Jeju Island i Sør-Korea.

Les også: Hovland-tall vekker oppsikt: – Verdensklasse

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Filleristet svensk landslagssjef etter finale-manøver: – Vi må oppføre oss

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i comebacket, men det var en svenske trener i løypa som ble den store snakkisen i Östersund.

Siste nytt

 • Wiklund på sjetteplass i Polen

  Ragne Wiklund gikk inn til 6.-plassen på 1500-meteren i verdenscupstevnet i Polen. Japanske Miho Takagi vant.

  Ragne Wiklund noterte 1.58,83 og var bare 6/100 bak sin parmakker kinesiske Han Mei på fjerdeplassen. Opp til femteplassen, amerikanske Brittany Bowe, skilte deg 1/100.

  Takagi noterte 1.56,63 og var i en klasse for seg. Hun var 1,07 sekunder foran nederlandske Marijke Groenewoud og tok sin fjerde seier på distansen av fire mulige, skriver NTB.

  Ragne Wiklund smiler etter målgang
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Glimt-sjefen overrasker – her er cupfinalelagene

  Molde stiller med en førsteellever som antatt i lørdagens cupfinale, men motstander Bodø/Glimt kommer med et par overraskelser.

  Kjetil Knutsen har bestemt seg for å gi startplass til Isak Helstad Amundsen og Nino Zugelj, som ikke har fått mye spilletid fra start for seriemesteren denne sesongen.

  – Zugelj og Sørli er jo litt like. kan virke som at Knutsen foretrekker Zugelj i de største kampene. Han er også flinkere til å dra inn i bakrom og er raskere enn Sørli. Amundsen er overraskende. Vil nesten tro det er noe med Bjørtuft uten at jeg har hørt noe om at han sliter med noe, sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

  Her er de to lagoppstillingene:

  Molde:
  Oliver Petersen, Kristoffer Haugen, Martin Ellingsen, Casper Øyvann, Eirik Haugan, Mathias Fjørtpft Løvik, Emil Breivik, Markus Kaasa, Magnus Wolff Eikrem, Kristian Eriksen, Fredrik Gulbrandsen.

  Glimt:
  Julian Faye Lund, Fredrik Bjørkan, Isak Helstad Amundsen, Brede Moe, Brice Wembangomo, Sondre Fet, Patrick Berg, Albert Grønbæk, Amahl Pellegrino, Nino Zugelj, Faris Pemi Moumbagna.

  Kampstart er 16.00 – kampen kan du følge på NRK på TV og radio.

  Eliteserien 2023: Stabæk - Bodø/Glimt (0 - 4)
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Odermatt suveren da Kristoffersen skuffet

  Østerrikske Marco Odermatt var overlegen i franske Val d'Isere og vant med nesten ett sekund ned til landsmann Marco Schwarz i lørdagens storslalåm. Joan Verdú fra Andorra tok den siste pallplassen.

  Henrik Kristoffersen var på skuddhold etter første omgang og lå 65 hundredeler bak ledende Odermatt, men svak kjøring i finaleomgangen sørget for en skuffende 8.-plass for nordmannen.

  Finaleomgangen var preget av dårlig sikt og flere kjørte ut.

  Alexander Steen Olsen var nest beste nordmann etter første omgang med 11.-plass, men kjørte ut i finaleomgangen.

  Atle Lie McGrath kjørte seg opp to plasser og endte på 12.-plass etter finaleomgangen.

  Rasmus Windingstad kjørte seg opp ti plasser - til 18.-plass i finaleomgangen.

  Fredrik Møller endte på 24.-plass og tok sine første verdenscuppoeng, mens Kasper Kindem aldri kvalifiserte seg til finaleomgangen.

  Dette var herrenes andre storslalåmrenn denne sesongen. Storslalåmsesongen startet i østerrikske Sölden i oktober, men da ble rennet avblåst etter én omgang grunnet sterk vind.

  Henrik Kristoffersen under førsteomgang i storslalåm i Val d'Isere.
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal