Tror Hovland snart vinner sin første PGA-turnering: – Mer enn god nok

Viktor Hovland imponerer golfekspert Per Haugsrud etter at han slo 18 år gammel rekord.

Viktor Hovland

NY REKORD: Viktor Hovland slettet 36 år gammel PGA-rekord torsdag.

Foto: Steve Helber / AP

Hovland har imponert stort etter at han klarte å ta seg inn på PGA-touren. Søndag 4. august var han kun tre slag unna en seier, men tidligere golfproff Per Haugsrud tror det kun er et tidsspørsmål før nordmannen til slutt vinner en PGA-turnering.

– Det er små marginer, og han er mer enn god nok, kommenterer han.

Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren med en imponerende stabilitet.

Med en 69-runde torsdag økte han sin rekke med runder som har endt på 60-tallet med totalt 18.

– Vanvittig stabilitet

Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.

– Han har vist en vanvittig stabilitet, sier Haugsrud, som er tidligere profesjonell golfspiller og nå kommentator for Eurosport.

– Han har spilt 18 veldig gode runder, og det har blitt lagt merke til, kommenterer han.

Greenbrier Golf

STABIL: Viktor Hovland.

Foto: Steve Helber / AP

Hovlands sletting av den 36 år gamle rekorden blir lagt merke til i internasjonal golf. Tidligere delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001.

– Dette har svært en snakkis i internasjonal golf. Husk at dette er hans første sesong i PGA-touren, påpeker den tidligere golfproffen.

– Og han er fra Norge. Han skulle jo egentlig ha gått på ski, ler han.

– Vil bli stående lenge

Henrik Bjørnstad, tidligere golfproff på PGA-touren, tror Hovlands rekord vil bli stående veldig lenge. Nå mener han neste utfordring blir å komme seg blant topp 50 i verden.

– Da kommer han seg inn i de aller største turneringene. Det vil være en fantastisk døråpner.

Viktor Hovland er ranket som den 94. beste golfspilleren i verden nå. Den listen toppes av amerikanske Brooks Koepka.

Hovland ligger forøvrig på delt 15.-plass etter den første runden i den pågående PGA-turneringen i Jeju Island i Sør-Korea.

Les også: Hovland-tall vekker oppsikt: – Verdensklasse

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Kroatia klar for EM-semifinale

  Kroatia er klar for semifinale i håndball-EM før de to siste kampene i hovedrunden. Lørdagens 25-24-seier over Tyskland sørget for det. Kroatia og Spania topper tabellen i gruppe I med full pott, seks poeng hver. De er fire foran de nærmeste rivalene, og ettersom kroatene har slått alle de tre lagene som teoretisk kan innhente dem er laget allerede klart for semifinale. (NTB)

  Austria Handball European Championship
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Hayden senket Chelsea på overtid

  Isaac Haydens scoring i fjerde overtidsminutt ga Newcastle 1-0-seier over Chelsea i Premier League lørdag og løsnet gjestenes grep om 4.-plassen.

  Tottenham avga poeng mot Watford tidligere lørdag, mens Manchester United møter tilsynelatende ustoppelige Liverpool søndag.

  Chelsea øynet dermed en mulighet til å stramme grepet om plasseringen som gir mesterligaspill. Frank Lampards menn maktet imidlertid aldri å bryte ned et hardt kjempende hjemmelag, og i stedet forsvant også det ene poenget da Hayden scoret 20 sekunder før tilleggstiden var ute.(NTB)

  Premier League - Newcastle United v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Vant sprintgull i ungdoms-OL

  Nikolai Holmboe tok en klar seier i mennenes langrenssprint i fri teknikk i ungdoms-OL i Lausanne lørdag. Sprint var den første langrennsøvelsen i lekene.

  17-åringen fra Bærums Verk og Hauger seiret foran svenskene Edvin Anger og Albin Åström. Han var best også i kvalifiseringen. Der var tvillingbroren Aleksander Holmboe nest best, men han nådde ikke opp i finalen og endte på sjetteplass.

  Nikolai Holmboe
  Foto: Joel Marklund for OIS / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal