Hopp til innhold

Tror Hovland snart vinner sin første PGA-turnering: – Mer enn god nok

Viktor Hovland imponerer golfekspert Per Haugsrud etter at han slo 18 år gammel rekord.

Viktor Hovland

NY REKORD: Viktor Hovland slettet 36 år gammel PGA-rekord torsdag.

Foto: Steve Helber / AP

Hovland har imponert stort etter at han klarte å ta seg inn på PGA-touren. Søndag 4. august var han kun tre slag unna en seier, men tidligere golfproff Per Haugsrud tror det kun er et tidsspørsmål før nordmannen til slutt vinner en PGA-turnering.

– Det er små marginer, og han er mer enn god nok, kommenterer han.

Før torsdagens turneringsstart i Sør-Korea hadde det norske golfesset spilt 17 runder på rad på PGA-touren med en imponerende stabilitet.

Med en 69-runde torsdag økte han sin rekke med runder som har endt på 60-tallet med totalt 18.

– Vanvittig stabilitet

Før turneringen delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001. Nå troner den norske 22-åringen alene øverst på listen.

– Han har vist en vanvittig stabilitet, sier Haugsrud, som er tidligere profesjonell golfspiller og nå kommentator for Eurosport.

– Han har spilt 18 veldig gode runder, og det har blitt lagt merke til, kommenterer han.

Greenbrier Golf

STABIL: Viktor Hovland.

Foto: Steve Helber / AP

Hovlands sletting av den 36 år gamle rekorden blir lagt merke til i internasjonal golf. Tidligere delte Hovland rekorden med amerikanske Bob Estes som hadde 17 runder på rad i 2001.

– Dette har svært en snakkis i internasjonal golf. Husk at dette er hans første sesong i PGA-touren, påpeker den tidligere golfproffen.

– Og han er fra Norge. Han skulle jo egentlig ha gått på ski, ler han.

– Vil bli stående lenge

Henrik Bjørnstad, tidligere golfproff på PGA-touren, tror Hovlands rekord vil bli stående veldig lenge. Nå mener han neste utfordring blir å komme seg blant topp 50 i verden.

– Da kommer han seg inn i de aller største turneringene. Det vil være en fantastisk døråpner.

Viktor Hovland er ranket som den 94. beste golfspilleren i verden nå. Den listen toppes av amerikanske Brooks Koepka.

Hovland ligger forøvrig på delt 15.-plass etter den første runden i den pågående PGA-turneringen i Jeju Island i Sør-Korea.

Les også: Hovland-tall vekker oppsikt: – Verdensklasse

Laster Twitter-innhold

Sportsnyheter

Jakob Ingebrigtsen nektet å stoppe hos norsk presse etter EM-gullet.

Fullt kaos etter EM-gullet: – En smule arrogant

Jakob Ingebrigtsen ga kun ett intervju med norsk media etter EM-triumfen. Han stormet forbi resten av pressen og ville ikke si noe. Det får NRK-kommentator Jan Petter Saltvedt til å reagere.

Siste nytt

 • Núñez beklager etter utvisningen

  Liverpools spissjuvel Darwin Núñez sier at han forstår kritikken som har kommet hans vei etter at han ble utvist etter en stygg nedskalling på Joachim Andersen.

  Núñez lot seg tydelig frustrere av Crystal Palace-stopperen Andersen gjennom hele kampen og etter 57 minutter kokte det over. Etter en konfrontasjon skallet Núñez til Andersen og dansken gikk i bakken. Núñez ble umiddelbart vist det røde kortet og vil trolig miste tre kamper for hans nye klubb.

  I løpet av tirsdag har ikke reaksjonene latt vente på seg, og han har blitt slaktet i britisk presse. På Twitter går 23-åringen ut med en beklagelse.

  «Jeg er klar over at det jeg gjorde ikke var greit. Jeg er her for å lære av mine feil, og det vil ikke skje igjen», skriver han.

  Premier League - Liverpool v Crystal Palace
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Straus og Bayern slo Barcelona tross Graham Hansen-scoring

  Caroline Graham Hansen scoret et flott mål, men hun og Barcelona måtte se Alexander Straus' Bayern München vinne treningskampen 2-1.

  Den norske vingen mottok ballen utenfor 16-meteren og banket den oppe i hjørnet etter en snau times spill. Hun og Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut for spanjolene like etter scoringen.

  Målet var likevel ikke nok til å unngå tap mot den ferske Bayern-treneren Straus. Han tok nylig over storklubben etter flere år med suksess i Brann. Giulia Gwinn og Emelyne Laurent scoret målene som sikret tysk jubel.

  Treningskamp: Rosenborg - Barcelona (0-3).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Christiansen nummer sju på 1500 meter fri

  Henrik Christiansen greide ikke å finne toppfarten og havnet på 7.-plass i finalen på 1500 meter fri under langbane-EM i svømming i Roma.

  Christiansen ble i sommer norgesmester på distansen, men internasjonalt henger han bak de beste. Tiden 15.07,98 holdt til en 7.-plass blant de åtte som deltok i finalen.

  Han havnet tidlig bakpå og lå et stykke bak medaljeplassene etter 400 meter. Ukrainske Mikhailo Romantsjuk vant på tiden 14.36,10 og tok med det sitt tredje strake gull på distansen i langbane-EM. Italieneren Gregorio Paltrinieri tok sølv på hjemmebane, mens Damien Joly fra Frankrike tok bronsen.

  Norges Henrik Christiansen svømmer 1500 meter fri under VM i svømming i Abu Dhabi,
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste