NRK Meny
Normal

Tror Gløersen kopierer Northugs Falun-bragd

VAL SENEALES (NRK): Trener Arild Monsen mener Anders Gløersen kan greie noe bare Petter Northug har greid før ham: Vinne både sprinten og femmila i VM.

Anders Gløersen

STERK: Under vinterens VM i Falun viste Anders Gløersen hva han er god for da han gikk Norge opp i tetkampen på sin 3. etappe på stafetten. Han tok også bronse på 15-kilometeren.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har sett andre løpere som har vunnet både sprint og femmil i VM, og Anders har også de kvalitetene, sier langrennslandslagstrener Arild Monsen.

– Det er vel bare én som har greid det…?

– Ja, og det er Petter Northug. Men det vil ikke være en bombe for meg om Anders greier det samme.

Gløersen og Northug

STAFETT-GULL: Anders Gløersen (t.v.) sammen med Petter Northug under medaljeseremonien etter VM-stafetten som Norge vant.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Vinn eller forsvinn-sesong

Anders Gløersen var i mange år regnet som en sprinter, men før forrige sesong bestemte skiløperen seg for å endre treningen sin for å bli god på lengre distanser.

Han følte også at noe måtte gjøres for at han skulle ta det siste steget helt opp til verdenstoppen.

– Det var en litt sånn vinn eller forsvinn-sesong for meg, forklarer Gløersen.

Rustad-løperen lyktes til de grader med «transformeringen» sin. Gløersen ble Faluns VM-komet da han gikk inn til bronse på 15-kilometeren i fristil, og han spilte også en helt avgjørende rolle da han på stafetten tettet luken til Sverige før Petter Northug gikk ankeretappen som sikret gull til Norge.

Nå tror trener Monsen at vi har enda større ting i vente av skiløperen. Han spår altså at Gløersen kan ta VM-gull i både sprint og på femmila, og dermed bli VM-konge i Lahti.

– Anders har de kvalitetene som skal til. Han har både motor og teknikk til å kjempe mot de beste. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal kunne hevde seg både på sprinten og femmila.

Anders Gløersen

GODT TRENT: Anders Gløersen har trent godt i sommer. Her perser han med et halvminutt i Nøklevann rundt.

Foto: Arild Andersen / NRK

Råskap

Treneren mener suksessen Gløersen opplevde i VM har gitt ham et løft også på den mentale biten.

– Han har kanskje vært litt for snill tidligere, men nå har han fått mer råskap inn i konkurransesituasjonen.

Gløersen er derimot mer beskjeden når han blir spurt om ambisjonene for neste VM.

– Jeg har egentlig dårlig statistikk på femmil, men hadde jeg ikke hatt en taktisk bommert på femmila i Holmenkollen i vinter tror jeg at jeg kunne kjempet i toppen. Når det gjelder sprinten er problemet for meg at sprintløypa i Lahti er ganske kort og kjapp. Jeg har ikke blitt noe raskere de siste årene, sier han beskjedent.

SE VIDEO: Northug tar VM-gull på femmila i Falun

Petter Northug med enorm avslutning

SE VIDEO: Se den elleville avslutningen til Petter Northug på femmila i Falun-VM.

SE VIDEO: Northug tar gull på VM-sprinten

Komm.: Jann Post og Torgeir Bjørn.

SE VIDEO: Se den dramatiske sprintfinalen fra Falun-VM her.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal