Tror fremdeles på Holly Holm-kamp

Brækhus-promotor Nisse Sauerland har fortsatt ikke gitt opp håpet om et mestermøte mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm. Tyskeren bekrefter at han og Holm-leiren er på talefot igjen.

Holly Holm

Holly Holm la opp som bokser for å satse på kampsport. Boksepromotør Nisse Sauerland tror imidlertid fremdeles på et oppgjør mellom henne og Brækhus.

Foto: Will Fox/ NTB Scanpix

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Nisse Sauerland sammen med Cecilia Brækhus, som bokser mot franske Myriam Lamare lørdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Tilbudet vi har gitt dem (Holm-leiren journ.anm.) står fortsatt ved lag. Det er kampen vi drømmer om, så selvfølgelig jobber vi fortsatt for at kampen skal skje, sier Nisse Sauerland til NRK.no.

Brækhus-promotoren var mandag i Oslo for å snakke om Cecilia Brækhus´ kommende tittelkamp mot franske Myriam Lamare.

Sauerland snakket varmt om den franske motstanderen, men innrømmer at han allerede har begynt å speide etter fremtidige motstandere for sin store stjerne.

Overfor NRK.no røper han at Holly Holm fortsatt er en av kandidatene.

I dialog med Holm-teamet

– Jeg skal ikke lyve, hun står fortsatt på lista vår, sier Sauerland.

– Har du og Holms promotor lagt konflikten fra i fjor bak dere?

– Ja, vi er på talefot igjen og snakkes jevnlig over e-post. Jeg håper og tror kampen kommer til å skje. Jeg har fortsatt troen, sier han.

Amerikanske Holly Holm var lenge rangert som verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse - like foran Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus og hennes team jobbet derfor iherdig for å få til et boksemøte mellom de to, i det som trolig ville blitt tidenes kvinnelige boksekamp.

Men den etterlengtede mesterkampen har aldri funnet sted, ettersom Holly Holm, ifølge Brækhus-leiren, nekter å godta den norske jentas tilbud om å bokse i Europa.

Offentlig ordkrig

Etter Brækhus´ suverene seier mot Mia St. John i april 2013, raste forhandlingene om et mulig Holm-Brækhus-oppgjør fullstendig sammen.

Holly Holms promotor Lenny Fresquez gikk til verbalt angrep på den norske boksejenta og Team Sauerland.

– De (Team Sauerland journ.anm.) spiller skitne spill, og det orker jeg ikke lenger. Jeg er ferdig med dem. En kamp mellom Holly og Cecilia kommer aldri til å skje, tordnet Fresquez overfor NRK.no i slutten av april i fjor, og hevdet Nisse Sauerland hadde dolket ham i ryggen ved å arrangere kamp mot Mia St. John fremfor Holly Holm.

– Jeg er så lei av ham. Han (Lenny Fresquez journ.anm.) er en idiot. I mer enn to år har jeg forsøkt å få til en kamp mellom Holly og Cecilia, og jeg har tilbudt dem et sekssifret beløp for å få det til å skje. Nå orker jeg ikke mer. Det han sier er bare tullprat, svarte Sauerland da han fikk høre Fresquez´ uttalelser.

Like etter ordkrigen kom sjokkmeldingen fra USA: Holly Holm legger opp som proffbokser, og satser heller på kampsporten MMA. Det likte Brækhus-leiren dårlig.

– Ekte mestere løper ikke fra storkamper, tordnet Brækhus i en pressemelding like etterpå, tydelig skuffet over at erkerivalen trakk seg fra boksesporten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brækhus Cecilia

– Ekte mestere løper ikke fra storkamper, tordnet Brækhus like etter at erkerivalen Holly Holm trakk seg fra boksesporten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Store summer på bordet

Mindre enn ett år senere virker partene å ha roet seg, og tonen skal være langt bedre. Sauerland tror Holly Holm fristes av de store pengene som ligger på bordet.

– Jeg kan ikke stå her og love at kampen kommer til å skje, såpass konkrete signaler har jeg ikke fått. Men tilbudet vi har gitt dem er bedre enn hva hun noen gang kommer til å tjene på en kamp i MMA. Vi har ikke gitt opp, sier Sauerland.

Bekrefter dialog

Holm-promotor Lenny Fresquez bekrefter overfor NRK.no at han og Sauerland har snakket sammen i etterkant av fjorårets feide.

– Det er riktig at vi holder kontakten. Men jeg har ikke snakket med Holly om å gjøre et nytt forsøk på å møte Cecilia. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre før hun er ferdig med tittelkampen sin i MMA, skriver Fresquez i en e-post til NRK.no.

Holly Holm går sin første MMA-tittelkamp 4. mai. Etter det vil Fresquez vurdere om en Brækhus-kamp kan være aktuell.

– Jeg skal spørre henne etter kampen 4. mai. Jeg vet ikke om hun er interessert, skriver boksepromotoren.

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge