Hopp til innhold

Tror fremdeles på Holly Holm-kamp

Brækhus-promotor Nisse Sauerland har fortsatt ikke gitt opp håpet om et mestermøte mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm. Tyskeren bekrefter at han og Holm-leiren er på talefot igjen.

Holly Holm

Holly Holm la opp som bokser for å satse på kampsport. Boksepromotør Nisse Sauerland tror imidlertid fremdeles på et oppgjør mellom henne og Brækhus.

Foto: Will Fox/ NTB Scanpix

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Nisse Sauerland sammen med Cecilia Brækhus, som bokser mot franske Myriam Lamare lørdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Tilbudet vi har gitt dem (Holm-leiren journ.anm.) står fortsatt ved lag. Det er kampen vi drømmer om, så selvfølgelig jobber vi fortsatt for at kampen skal skje, sier Nisse Sauerland til NRK.no.

Brækhus-promotoren var mandag i Oslo for å snakke om Cecilia Brækhus´ kommende tittelkamp mot franske Myriam Lamare.

Sauerland snakket varmt om den franske motstanderen, men innrømmer at han allerede har begynt å speide etter fremtidige motstandere for sin store stjerne.

Overfor NRK.no røper han at Holly Holm fortsatt er en av kandidatene.

I dialog med Holm-teamet

– Jeg skal ikke lyve, hun står fortsatt på lista vår, sier Sauerland.

– Har du og Holms promotor lagt konflikten fra i fjor bak dere?

– Ja, vi er på talefot igjen og snakkes jevnlig over e-post. Jeg håper og tror kampen kommer til å skje. Jeg har fortsatt troen, sier han.

Amerikanske Holly Holm var lenge rangert som verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse - like foran Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus og hennes team jobbet derfor iherdig for å få til et boksemøte mellom de to, i det som trolig ville blitt tidenes kvinnelige boksekamp.

Men den etterlengtede mesterkampen har aldri funnet sted, ettersom Holly Holm, ifølge Brækhus-leiren, nekter å godta den norske jentas tilbud om å bokse i Europa.

Offentlig ordkrig

Etter Brækhus´ suverene seier mot Mia St. John i april 2013, raste forhandlingene om et mulig Holm-Brækhus-oppgjør fullstendig sammen.

Holly Holms promotor Lenny Fresquez gikk til verbalt angrep på den norske boksejenta og Team Sauerland.

– De (Team Sauerland journ.anm.) spiller skitne spill, og det orker jeg ikke lenger. Jeg er ferdig med dem. En kamp mellom Holly og Cecilia kommer aldri til å skje, tordnet Fresquez overfor NRK.no i slutten av april i fjor, og hevdet Nisse Sauerland hadde dolket ham i ryggen ved å arrangere kamp mot Mia St. John fremfor Holly Holm.

– Jeg er så lei av ham. Han (Lenny Fresquez journ.anm.) er en idiot. I mer enn to år har jeg forsøkt å få til en kamp mellom Holly og Cecilia, og jeg har tilbudt dem et sekssifret beløp for å få det til å skje. Nå orker jeg ikke mer. Det han sier er bare tullprat, svarte Sauerland da han fikk høre Fresquez´ uttalelser.

Like etter ordkrigen kom sjokkmeldingen fra USA: Holly Holm legger opp som proffbokser, og satser heller på kampsporten MMA. Det likte Brækhus-leiren dårlig.

– Ekte mestere løper ikke fra storkamper, tordnet Brækhus i en pressemelding like etterpå, tydelig skuffet over at erkerivalen trakk seg fra boksesporten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brækhus Cecilia

– Ekte mestere løper ikke fra storkamper, tordnet Brækhus like etter at erkerivalen Holly Holm trakk seg fra boksesporten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Store summer på bordet

Mindre enn ett år senere virker partene å ha roet seg, og tonen skal være langt bedre. Sauerland tror Holly Holm fristes av de store pengene som ligger på bordet.

– Jeg kan ikke stå her og love at kampen kommer til å skje, såpass konkrete signaler har jeg ikke fått. Men tilbudet vi har gitt dem er bedre enn hva hun noen gang kommer til å tjene på en kamp i MMA. Vi har ikke gitt opp, sier Sauerland.

Bekrefter dialog

Holm-promotor Lenny Fresquez bekrefter overfor NRK.no at han og Sauerland har snakket sammen i etterkant av fjorårets feide.

– Det er riktig at vi holder kontakten. Men jeg har ikke snakket med Holly om å gjøre et nytt forsøk på å møte Cecilia. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre før hun er ferdig med tittelkampen sin i MMA, skriver Fresquez i en e-post til NRK.no.

Holly Holm går sin første MMA-tittelkamp 4. mai. Etter det vil Fresquez vurdere om en Brækhus-kamp kan være aktuell.

– Jeg skal spørre henne etter kampen 4. mai. Jeg vet ikke om hun er interessert, skriver boksepromotoren.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal