NRK Meny
Normal

Tror fremdeles på Holly Holm-kamp

Brækhus-promotor Nisse Sauerland har fortsatt ikke gitt opp håpet om et mestermøte mellom Cecilia Brækhus og Holly Holm. Tyskeren bekrefter at han og Holm-leiren er på talefot igjen.

Holly Holm

Holly Holm la opp som bokser for å satse på kampsport. Boksepromotør Nisse Sauerland tror imidlertid fremdeles på et oppgjør mellom henne og Brækhus.

Foto: Will Fox/ NTB Scanpix

Brækhus-promotør Nisse Sauerland

Nisse Sauerland sammen med Cecilia Brækhus, som bokser mot franske Myriam Lamare lørdag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Tilbudet vi har gitt dem (Holm-leiren journ.anm.) står fortsatt ved lag. Det er kampen vi drømmer om, så selvfølgelig jobber vi fortsatt for at kampen skal skje, sier Nisse Sauerland til NRK.no.

Brækhus-promotoren var mandag i Oslo for å snakke om Cecilia Brækhus´ kommende tittelkamp mot franske Myriam Lamare.

Sauerland snakket varmt om den franske motstanderen, men innrømmer at han allerede har begynt å speide etter fremtidige motstandere for sin store stjerne.

Overfor NRK.no røper han at Holly Holm fortsatt er en av kandidatene.

I dialog med Holm-teamet

– Jeg skal ikke lyve, hun står fortsatt på lista vår, sier Sauerland.

– Har du og Holms promotor lagt konflikten fra i fjor bak dere?

– Ja, vi er på talefot igjen og snakkes jevnlig over e-post. Jeg håper og tror kampen kommer til å skje. Jeg har fortsatt troen, sier han.

Amerikanske Holly Holm var lenge rangert som verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse - like foran Cecilia Brækhus.

Cecilia Brækhus og hennes team jobbet derfor iherdig for å få til et boksemøte mellom de to, i det som trolig ville blitt tidenes kvinnelige boksekamp.

Men den etterlengtede mesterkampen har aldri funnet sted, ettersom Holly Holm, ifølge Brækhus-leiren, nekter å godta den norske jentas tilbud om å bokse i Europa.

Offentlig ordkrig

Etter Brækhus´ suverene seier mot Mia St. John i april 2013, raste forhandlingene om et mulig Holm-Brækhus-oppgjør fullstendig sammen.

Holly Holms promotor Lenny Fresquez gikk til verbalt angrep på den norske boksejenta og Team Sauerland.

– De (Team Sauerland journ.anm.) spiller skitne spill, og det orker jeg ikke lenger. Jeg er ferdig med dem. En kamp mellom Holly og Cecilia kommer aldri til å skje, tordnet Fresquez overfor NRK.no i slutten av april i fjor, og hevdet Nisse Sauerland hadde dolket ham i ryggen ved å arrangere kamp mot Mia St. John fremfor Holly Holm.

– Jeg er så lei av ham. Han (Lenny Fresquez journ.anm.) er en idiot. I mer enn to år har jeg forsøkt å få til en kamp mellom Holly og Cecilia, og jeg har tilbudt dem et sekssifret beløp for å få det til å skje. Nå orker jeg ikke mer. Det han sier er bare tullprat, svarte Sauerland da han fikk høre Fresquez´ uttalelser.

Like etter ordkrigen kom sjokkmeldingen fra USA: Holly Holm legger opp som proffbokser, og satser heller på kampsporten MMA. Det likte Brækhus-leiren dårlig.

– Ekte mestere løper ikke fra storkamper, tordnet Brækhus i en pressemelding like etterpå, tydelig skuffet over at erkerivalen trakk seg fra boksesporten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Brækhus Cecilia

– Ekte mestere løper ikke fra storkamper, tordnet Brækhus like etter at erkerivalen Holly Holm trakk seg fra boksesporten.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Store summer på bordet

Mindre enn ett år senere virker partene å ha roet seg, og tonen skal være langt bedre. Sauerland tror Holly Holm fristes av de store pengene som ligger på bordet.

– Jeg kan ikke stå her og love at kampen kommer til å skje, såpass konkrete signaler har jeg ikke fått. Men tilbudet vi har gitt dem er bedre enn hva hun noen gang kommer til å tjene på en kamp i MMA. Vi har ikke gitt opp, sier Sauerland.

Bekrefter dialog

Holm-promotor Lenny Fresquez bekrefter overfor NRK.no at han og Sauerland har snakket sammen i etterkant av fjorårets feide.

– Det er riktig at vi holder kontakten. Men jeg har ikke snakket med Holly om å gjøre et nytt forsøk på å møte Cecilia. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre før hun er ferdig med tittelkampen sin i MMA, skriver Fresquez i en e-post til NRK.no.

Holly Holm går sin første MMA-tittelkamp 4. mai. Etter det vil Fresquez vurdere om en Brækhus-kamp kan være aktuell.

– Jeg skal spørre henne etter kampen 4. mai. Jeg vet ikke om hun er interessert, skriver boksepromotoren.

Siste nytt

 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Curlingpar selger unna OL-utstyr

  Magnus Nedregotten og Kristin Skaslien selger unna OL-utstyr på Finn, melder Adressa. Bukser, jakker og mobiltelefoner, er blant det som selges.

  – Vi er jo de fattigste utøverne i OL, og det er en god måte å tjene inn penger, sier Nedregotten.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Curling Mixed
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport