NRK Meny
Normal

Tre sekunder bak - men ekspertene knuser Boassons gule drøm

Edvald Boasson Hagen (26) har kun sekunder opp til den gule ledertrøya, men nå blir Tour de France for tøft for ham, tror ekspertene.

Hagen

Edvald Boasson Hagen har hatt flere gode muligheter til å låne den gule ledertrøya, men nordmannen har foreløpig ikke klart bragden.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

 • Følg den 7. etappen av Tour de France og chat med NRKs journalist her fra klokken 12.20!
Dag Erik Pedersen

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen tror de norske mulighetene til å låne ledertrøya er brukt for denne gang.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

– Edvald har fryktelig kort vei til den gule trøya, men for Sky handler det nå veldig mye om å kjempe for Chris Froome, og veldig lite om Edvald Boasson Hagen, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Så langt i Tour de France har det bare blitt nesten for Edvald Boasson Hagen. Før tirsdagens lagtempo hadde nordmannen alle tiders mulighet til å få den gule trøya, men Sky levde ikke opp til favorittstempelet.

Onsdag røk etappeseieren med noen hundredeler, før Hagen spurtet inn til en 12.-plass torsdag.

Tror på samlet felt

Det fikk ham også opp på 2.-plass i sammendraget, men her stopper imidlertid håpet om den gule trøya, tror Pedersen.

 • Se hele sammenlagtstillingen her!

– Det begynner å bli et tøffere Tour de France fra etappen i dag. Denne etappen er plutselig et lite sagblad, og nå kommer vi til å se sammenlagtfavorittene der fremme i teten, sier Pedersen.

– Jeg er på ingen måte pessimistisk med tanke på norsk etappeseier, men jeg tror det blir fryktelig tungt å ta den gule trøya, legger han til.

Han får støtte av tidligere proffsyklist og nå TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

– Ja, jeg er enig i det. Den beste muligheten var lagtempoen, men der skuffet Sky litt i forhold til forventningene. Edvald har en teoretisk mulighet til å ta trøya i dag, men da må det komme en splitt i feltet, fordi jeg er ganske sikker på at Impey sitter med helt inn, sier Kaggestad, som påpeker at sørafrikanske Daryl Impey er en habil spurter.

Mads Kaggestad

Tidligere proffsyklist og TV2-ekspert Mads Kaggestad.

Foto: Margaret Helland / NRK

Selv om syklistene for alvor nærmer seg fjellene, mener Kaggestad at det ligger en god mulighet for Hagen på de siste kilometerne.

– Det er stor sannsynlighet for at det blir samlet felt fredag også. Det er mye mer kupert enn de siste to etappene, men fra den siste 4. kategoribakken, som jo ikke er den største utfordringen for disse gutta, er det over 30 kilometer inn til mål. Da er det mulig for spurtlagene å kontrollere, sier Kaggestad.

– Hagen får ikke mulighet til å gå i brudd eller angripe mot slutten. Han må spurte, og så håpe at Impey ikke henger med, legger han til.

Gir de norske gode muligheter

Edvald Boasson Hagen må i likhet med Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug kjempe om etappeseirene på egenhånd.

Kristoff har imponert voldsomt med flere gode etapper, men Katusja-løperen venter fortsatt på sin første seier.

Det kan like gjerne komme i dag - på bursdagen hans - tror Kaggestad.

– Vi må ikke glemme Kristoff. Han har vært nær lenge nå, og han trenger bare å få marginene på sin side. Det kan skje i dag, sier sykkeleksperten.

– Klarer han å henge med, er jeg helt sikker på at Mark Cavendish ikke er der. Derfor kan det bli en artig etappe for ham, sier Pedersen.

Valgte rytterrolle

Bursdagsbarnet Kristoff ville åpenbart hatt bedre muligheter med litt drahjelp fra Katusja-laget.

Men selv om det bare har blitt nesten for Tour-debutanten, er Kristoff storfornøyd med å være en del av sykkelsirkuset.

– På Katusja kjører vi for Joaquim Rodríguez. Laget sier jo bare at jeg skal prøve, og jeg tror de er veldig fornøyde med det jeg har klart hittil. Ledelsen håper selvfølgelig på mer, og det gjør jeg óg, sier Kristoff til NRK.no.

25-åringen forteller at han selv tok valget om leder- og hjelperytterrollen.

– Jeg hadde valget om å bli satset på i Giro d'Italia eller kjøre alene i Tour de France. Men jeg hadde så lyst til å kjøre Touren, at da får jeg heller leve med litt vanskeligere vilkår, smiler Kristoff.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street