Tror airbag reddet stjernen fra alvorlig skade

– Dette beviser at airbagen har en viktig plass i alpint, sier Østerrikes sportssjef etter Matthias Mayer slipper unna et skrekkfall med bare en måneds skadefravær.

Matthias Mayer faller stygt i lørdagens utfor i Val Gardena, Italia.

VIDEO: Matthias Mayer faller stygt i Val Gardena. Airbagen inni drakta utløses - noe som kan ha hindret en mye mer alvorlig skade.

– Nei, nei, nei! utbrøt kommentator Andreas Toft på NRK da østerrikske Matthias Mayer mistet kontrollen i lørdagens utfor.

Mayer fløy baklengs gjennom lufta og landet knallhardt på ryggen. Men heldigvis hadde den nye airbagen, som har vært et hett diskusjonstema i alpinverdenen denne sesongen, blitt utløst inni drakta hans.

– Et krasj kan aldri være noe bra. Men kanskje vi har sett at han ble reddet fra en ryggradsskade i dag, sier teknisk ekspert i FIS, Gunter Hujara, til NBC Sports.

– Beviser at det er viktig

Rett etter fallet hadde Mayer problemer med å puste. Mange fryktet med en gang et langt skadeavbrekk, men ifølge det østerrikske laget har han sluppet unna med et brudd i en ryggvirvel, og blir trolig ute i bare en måned.

– Dette beviser at airbagen har en viktig plass i alpint, sier Østerrikes sportssjef Hans Plum til NBC.

Aksel Lund Svindal og Werner Heel

Aksel Lund Svindal og en airbag-drakt.

Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters

Diskusjon om mulig påbud

Airbagen ble utløst før Mayer dundret i isen, fordi systemet gjenkjenner når en utøver har mistet kontrollen.

Dette er første gangen en airbag blir utløst i et verdenscuprenn i alpint. Systemet er utviklet av FIS, og inntil videre er det ikke påbudt. De norske kjørerne har tidligere uttalt at de ikke ønsker det skal bli påbudt, men overfor den amerikanske kanalen applauderer Svindal nå initiativet.

– Det der er det alle ønsker å se - et stort krasj hvor man kan reise seg etterpå og vinke til publikum i stedet for å bli kjørt til sykehus, sier Svindal.

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal