Hopp til innhold

21-åringen «planla» ellevilt frisparkmål dagen før kamp: – Skulle ha den i keeperhjørnet

Det ettertraktede talentet August Mikkelsen (21) roses opp i skyene etter prestasjonen mot Bodø/Glimt. Tromsø-spilleren hadde begynt å tenke på den ville scoringen allerede dagen i forveien.

Tromsø-spiller August Mikkelsen (til venstre) med en lagkamerat etter 3-2-seieren over Bodø/Glimt.

ETTERTRAKTET: Både Bodø/Glimt og Lillestrøm skal ha vært interessert i Mikkelsen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Det ble plutselig en neglebiter av en kamp da Bodø/Glimt reduserte to ganger etter 85 spilte minutter i den nordnorske storkampen. Likevel er det en Tromsø-scoring som nok kommer til å bli husket best etter denne søndagskvelden.

Ulrik Saltnes og August Mikhttps://kaleido.nrk.no/service/api/1.0/data/cZo9qNrsAorfxMRQKA6c2A?width=421&x=0.13855422&y=0.35933983&w=0.72289157&h=0.28132033&format=image/jpegkelsen under eliteseriekampen mellom Tromsø og Bodø/Glimt i 2022.

KUNNE VÆRT LAGKAMERATER: Men Mikkelsen (t.h.) takket nei til Ulrik Saltnes' (t.v.) klubb.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Og den ble «planlagt» dagen i forveien av Mikkelsen og assistenttrener Ola Rismo.

Vi stod etter økta i går og sa at hvis vi får frispark skulle vi ha den i keeperhjørnet. At det lykkes i dag er veldig artig, sier Mikkelsen til NRK.

For med en kanonkule av et frispark – klistret oppe i hjørnet – sendte Mikkelsen Tromsø opp i 2-0-ledelse mot Glimt i første omgang.

Den lokale Tromsø-gutten løp jublende mot fansen og feiret med lagkameratene, før han kysset klubbemblemet på drakta.

Nå hylles han av for prestasjonen mot klubben han takket nei til.

Eliteserien fotball 2022: Tromsø - Bodø/Glimt

SE VIDEO: August Mikkelsen skrudde ballen i krysset på nydelig vis mot rivalene fra Bodø.

– For et eventyr

For både eksperter og andre entusiaster lar seg imponere av den unge Tromsø-spilleren.

– August Mikkelsen er alt som er rett med den moderne fotballen, skriver Yaw Amankwah på Twitter.

– For et eventyr av en fotballspiller, og så den scoringen da! Kan ikke gjøres bedre, skriver TV 2-ekspert Jesper Mathisen på sin Twitter-konto.

Til og med de med et hjerte som banker for de gule fra Bodø hyllet 21-åringen.

– Altså Mikkelsen for en klassespiller han er! Bare å bla opp for han «asap», skriver Glimt-legenden Trond Olsen på Twitter.

Én takket nei, én er på utlån

Dette tapet gjorde nok kanskje litt ekstra vondt for Bodø/Glimt. Ikke bare fordi de tapte «slaget om Nord-Norge» etter en vanvittig sluttspurt – men to av målscorerne har en nylig forbindelse til de gulkledde.

Mikkelsen takket som tidligere nevnt nei til Glimt tidligere i sommer. Unggutten sa han var «smigret og ydmyk» over interessen, men at valgte å si nei til tilbudet. Ifølge han føltes det ikke riktig å forlate Tromsø i sommerens overgangsvindu.

August Mikkelsen feirer med Tromsø-supporterne etter scoring mot Bodø/Glimt.

LOKAL SPILLER: Tromsøs August Mikkelsen ble hyllet av Tromsø-supporterne etter scoringen.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Kveldens første målscorer Lasse Nordås har en enda tettere link til Glimt. 20-åringen gikk nemlig på lån fra Bodø-klubben til Tromsø så sent som i august i år. Scoringen mot Glimt var hans første i Tromsø-drakta.

Selvfølgelig litt spesielt, men det er jo min første eliteseriescoring i år og min første scoring for TIL. Det er det jeg tenker på når jeg viser glede og jubler, sier Nordås til NRK.

På Nordås' var det Mikkelsen som stod for assisten.

Fantastisk spiller selvfølgelig. Jeg er glad for å få lov til å spille med han. Vi har fått ganske bra kjemi, så når jeg ser at han kommer rettvendt så er det bare å stikke igjennom og så kommer det en perfekt vektet pasning, sier Nordås om Mikkelsen.

Les også Koplar Knutsen som favoritt til Brighton

Kjetil Knutsen.

Vant slaget

Alfheim stadion var utsolgt foran «slaget om Nord-Norge», og hjemmepublikummet fikk tidlig noe å glede seg over i regnværet i Tromsø. Etter 13 minutter kom lånespilleren Nordås alene med keeper og snek ballen inn like innenfor stolpen.

Eric Kitolano og Lasse Nordås under kampen mellom Tromsø og Bodø/Glimt i eliteserien.

MÅLMENN: Eric Kitolano (t.v.) og Lasse Nordås scoret hvert sitt mål for Tromsø.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Lydnivået hevet seg også betraktelig i det 38. spilleminutt, da Mikkelsen fyrte av et spinnvilt frispark som satt rett i krysset.

Kronen på verket for Tromsø, og spikeren i kista for Glimt, kom da Eric Kitolano la på til 3-0 ti minutter etter hvilen. Vertene var lenge nærmere 4-0 enn Glimt var en redusering. Finske Jasse Tuominen kom alene med keeper Nikita Haikin, men ballen gikk i brystkassa til russeren.

Glimt-reduseringen kom først i det 85. minutt. Hugo Vetlesen så ut til å prøve seg på et noe slapt skudd, men traff i stedet foran Nino Zugelj som satte inn sin første scoring i Glimt-drakta.

Fire minutter senere tente Lars-Jørgen Salvesen håpet for de tilreisende supporterne. Vetlesen var servitør nok en gang, og Salvesen reduserte til 2-3. Men sluttspurten startet nok litt for sent og seieren gikk til den nordligste klubben.

Vi liker å dele broderlig her i nord, så vi er glade for å kunne gi Glimt et par scoringer på slutten, sier en spøkefull Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    De to siste eliteserielagene var også i aksjon torsdag kveld. Med Fredrikstad og Sarpsborg 08 sine avensement røk ingen av de 14 gjenværende klubbene fra øverste nivå ut i andre runde.

    Fredrikstad tok seg videre etter 5-2-seier mot Eik Tønsberg. Laget fra Plankebyen får besøk av Rosenborg i neste runde.

    Sarpsborg 08 gjorde jobben med sin 2-1-seier mot Hønefoss. Østfold-laget møter Råde borte i runde tre.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal