NRK Meny
Normal

Trodde han skulle dø – i dag stod han på pallen

LILLEHAMMER (NRK): Hans Christer Holund falt om på mystisk vis under en høydesamling med landslaget. I dag, kun én måned senere, tok han sin første pallplass i verdenscupen.

Hans Christer Holund

STRÅLENDE FORNØYD: Hans Christer Holund satt seg ett mål før sesongen: å bli topp tre i verdenscupen. Det klarte han allerede på sitt tredje verdenscuprenn. Nå håper han å prestere i Tour de Ski.

Foto: Malin Jørnholt / NRK

Det var ingen som klarte å holde følge med Martin Johnsrud Sundby under dagens 30 kilometer med skibytte på Lillehammer.

Men det var heller ingen som klarte å holde følge med andre- og tredjeplassen, selv om Petter Northug og franskmannen Maurice Manificant gav det et realt forsøk. Landslagsnykommer Hans Christer Holund dro på Niklas Dyrhaug gjennom hele skøytedelen, men måtte se seg slått på oppløpet.

Det ble tredjeplass til 26-åringen fra NIttedal og hans første medalje i verdenscupen.

– Dette er stort. Det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse og et av de store målene denne sesongen. Jeg er så stolt av meg selv nå, fortalte Holund etter rennet.

Fikk illebefinnende i Val Senales

I dag var gleden naturligvis stor, men for kun én måned siden opplevde Holund marerittet.

Han var på sin første høydesamling med landslaget i Val Senales. Landslagsutøverne befant seg på 3000 meters høyde hvor de hadde trent i 17 dager. Det var den siste treningsturen før hjemreise, og Holund kjente at det var noe som ikke stemte .

– Der og da trodde jeg at min siste time var kommet. Plutselig mistet jeg følelsen i armen, jeg fikk ikke puste og jeg måtte bare legge meg rett ned. Det var virkelig skremmende, sa Holund til NRK etter hendelsen.

Legene har i ettertid sagt at han mest sannsynlig fikk et illebefinnende på grunn av høyden, og det tok heldigvis ikke mange dagene før nittedølen var tilbake i sporet.

Ville motbevise landslags-trenden

Under dagens skiathlon var det lite som tydet på at nordmannen hadde vært døden nær for en måned siden.

Lyn-løperen hadde en fjerdeplass fra verdenscupen i Østersund i fjor som besteplassering, men var pallplassen verdig i dag.

– Det er gøy å få det til så tidlig i sesongen. Jeg har aldri gått bra før jul. Vanligvis blir jeg bedre utover i sesongen, sier Holund.

At han nå tar medalje etter sitt andre verdenscuprenn som landslagsutøver er spesielt.

– Trenden de siste årene har jo vært at man gjør det dårlig det første året på landslaget. Det har på en måte vært et lite mål for meg å bevise at det ikke behøver å være sånn.

– Du har altså snudd den trenden?

– Ja, det kan du vel si.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal