Trodde han knuste Bolts verdensrekord – var gigantisk arrangørtabbe

Hele friidrettsverden reagerte med sjokk og vantro da Noah Lyles løp 200 meter under 19 sekunder. Minutter seinere ble arrangørtabben kjent. – Ikke bra nok, sier en kritisk Jann Post.

Med utøvere spredd over hele verden på sine egne hjemmearenaer og hovedstevnet arrangert i Zürich i Sveits, var Inspiration Games en oppstart igjen for mange av verdens beste friidrettsutøvere.

Blant dem var regjerende verdensmester på 200 meter, Noah Lyles. Amerikaneren løp i sterk motvind (-3,7) på sin egen treningsbane hos IMG-akademiet i Bradenton i Florida. Derfor var det desto mer oppsiktsvekkende da den fantastiske tiden 18,90 dukket opp på skjermen da Lyles brøt mållinja.

Noah Lyles

Noah Lyles har en personlig rekord på 19.50, den fjerde beste i historien, men sjokkerte alle da tida under Inspiration Games dukket opp på skjermen.

Foto: CHANDAN KHANNA / AFP

Bokstavene «WR» kom opp og indikerte at Usain Bolts legendariske verdensrekord på 19,19 var historie.

Feil bane – eller et mirakel

I noen sekunder og minutter var friidrettsverden i sjokk over den utrolige tiden. Inkludert Lyles selv, som hadde 19,50 som personlig rekord fra før og åpenbart hadde problemer med å tro at han hadde perset med seks tideler i de svært dårlige forholdene.

NRKs Jann Post trodde aldri at tiden til Lyles stemte. I tilfelle hadde han knust Usain Bolts verdensrekord med 29 hundredeler.

– Enten må du måle opp banen igjen, eller så har det et skjedd et mirakel, sa utbrøt NRK-kommentator Jann Post da Lyles' tid kom opp.

Laster Twitter-innhold

Etterhvert viste det seg at Lyles hadde startet på en 400-meterstrek, i stedet for 200-meterstrek. Det betød at han kom i mål etter å ha løpt 185 meter, i stedet for 200.

Post er kritisk til arrangørene som ikke klarte å få Lyles til å løpe korrekt antall meter.

– Usedvanlig klønete

– Det er usedvanlig klønete å ikke klare å måle opp 200 meter i et storstevne som sendes verden rundt. Det bør ikke skje, sier Jann Post etter stevnet.

Da Lyles tilslutt fikk vite at han ikke hadde løpt 200 meter, la han ut følgende melding på Twitter:

Laster Twitter-innhold

– Du kan ikke leke med følelsene mine på den måten. Løp i feil bane, skriver Lyles.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Warholm løper i Monaco

  Karsten Warholm har bestemt seg for å løpe 400 meter hekk i Monaco kommende fredag til tross for at fyrstedømmet har «rødt» smittenivå.

  Det opplyser Warholms team til NTB etter å ha tatt en grundig vurdering av hvorvidt sunnmøringen skulle delta på Diamond League-stevnet.

  – Dette har ikke vært en lett beslutning å ta. Men etter at vi har fått brukt tid på å gå gjennom alle tiltak, velger jeg å gå for dette løpet som planlagt. Vi har gjennomgått reise, arrangement og hjemkomst, og vi ser at det er mulig å få gjennomført dette i samsvar med alle råd som er gitt av helsemyndighetene, sier Karsten Warholm.

  Warholm
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Hovland klatrer på verdensrankingen

  Viktor Hovland avanserer én plass på siste verdensranking i golf og er nå nummer 30 på listen som toppes av spanske Jon Rahm.

  Hovland tok 33.-plassen i PGA-mesterskapet som ble avsluttet i San Francisco søndag. Med 30.-plass på listen er Hovland fortsatt rangert som beste skandinav foran Henrik Stenson. Svensken fortsetter å falle på listen og er nå nede på 40.-plass.

  Viktor Hovland
  Foto: Jeff Chiu / Jeff Chiu
 • Kan fortsatt ikke snakke etter velt

  Den nederlandske syklisten Fabio Jakobsen (23) kan fortsatt ikke snakke etter den stygge velten under åpningsetappen av Polen rundt 5. august. Deceuninck-Quickstep-rytteren kommuniserer nå via tekstmeldinger, opplyser lagets lege Yvan Vanmol til belgiske Sporza. I intervjuet som er gjengitt av TV 2 , sier legen at han tror nederlenderen vil komme tilbake på sykkelen igjen, men han vil ikke sette noen tidsfrist.

  APTOPIX Poland Cycling Crash
  Foto: Tomasz Markowski / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal