Hopp til innhold

Kowalczyk trodde Bjørgen skulle gå fra henne

Marit Bjørgen har nå tatt over kommandoen i superduellen med Justyna Kowalczyk.

Video Bjørgen seier i Toblach

VIDEO: Bjørgens seier torsdag var hennes fjerde i årets Tour de Ski. Kowalczyk har tre seire.

Etter målgang røpte den polske jenta at hun fryktet Bjørgen nærmest skulle avgjøre Tour de Ski etter torsdagen.

– Jeg trodde jeg skulle ligge mange sekunder bak henne i sammendraget etter dagens etappe, men så er det bare sju sekunder opp til henne, så jeg er veldig fornøyd, gliser den polske jenta.

Slovenia Cross Country World Cup Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk.

Foto: Darko Bandic / Ap

Kowalczyk ville ikke dra

Hun startet bare fire sekunder før den norske skidronningen torsdag og ble raskt tatt igjen. Det var Bjørgen som tok kommandoen.

Til NRK sier Bjørgen at planen var å holde høy fart hele løpet, men da Kowalczyk var lite villig til å dra måtte hun gjøre det meste av jobben selv.

– Jeg forsøkte å slippe henne fram litt på slutten, men hun var ikke særlig villig til det og da bestemte jeg meg for at jeg i hvert fall skulle være først inn på stadion, sier Bjørgen.

Psykisk overtak

Kowalczyks mangel på initiativ og Bjørgens seier torsdag viser at det nå er Bjørgen som er sterkest i superduellen.

– Psykisk sette er det motiveredne for meg og kanskje litt andre veien for henne, sier Bjørgen.

Marti Bjørgen leder Tour de Ski sammenlagt ni sekunder foran Kowalczyk. Det er to etapper igjen (lørdag og søndag) av touren.

Siste nytt

 • Flaskekaster (14) utestengt fra Nadderud stadion

  Lokalavisa Budstikka melder mandag at tilskueren som kastet en flaske på dommeren Rohit Saggi etter kampen mellom Stabæk og Vålerenga forrige uke, ikke får se flere Stabæk-kamper på Nadderud i år, men åpner for nye samtaler i august.

  Saggi ble truffet av en flaske da han var på vei av banen etter kampslutt, og fikk senere påvist hjernerystelse.

  Politiet anmeldte hendelsen. Nå forteller Stabæks arrangementsansvarlig Kjetil Ekeli til Budstikka at klubben har hatt et møte med 14-åringen og foreldrene hans.

  – Han har fått en utestengelse fra kamper på Nadderud ut 2023. Vi har avtalt et oppfølgingsmøte i august, med mulighet for å forandre deler av straffen, forteller Ekeli til avisa.

  Ledelsen mener det er på sin plass med en straff, samtidig som de ønsker å gi tenåringen en sjanse.

  Saggi
  Foto: Skjermdump/TV 2 og NRK/Hans Solbakken
 • Nye bilder og intervju ga fart på Messi-rykter

  Et møte mellom Lionel Messis far og Barcelona-president Joan Laporta slås stort opp i spanske medier. Messi er kontraktløs foran neste sesong.

  Mandag dukket det opp bilder og videoklipp av at Jorges Messi var hjemme hos Laporta. «Bomben gikk av», står det i starten av Mundo Deportivos omtale.

  Etterpå ble Messis far fotfulgt og intervjuet av flere medier.

  – Messi ønsker å komme tilbake til Barcelona, og jeg vil elske det om han gjør comeback. Det er et alternativ, sa han. (NTB)

  r-l90jvijc4
  Foto: AP
 • Zlatan hylles av kronprinsesse Victoria

  Det strømmer inn ros i sosiale medier etter at Zlatan Ibrahimovic fortalte at han legger opp. Sveriges kronprinsessefamilie har også slengt seg på.

  På det svenske kongehusets Instagram-konto er det lagt ut et bilde av prinsesse Estelle og prins Oscar ikledd Milan-drakter med Ibrahimovics navn på ryggen.

  «Vi vil takke Zlatan Ibrahimovic for alt han har gjort for svensk fotball og for Sverige. En av de fineste idrettskarrierene noensinne. Vi er fulle av beundring og takknemlighet. Victoria og Daniel», står det i bildeteksten. (NTB)

  vNqRudz2R_U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste