Hopp til innhold

Kowalczyk trodde Bjørgen skulle gå fra henne

Marit Bjørgen har nå tatt over kommandoen i superduellen med Justyna Kowalczyk.

Video Bjørgen seier i Toblach

VIDEO: Bjørgens seier torsdag var hennes fjerde i årets Tour de Ski. Kowalczyk har tre seire.

Etter målgang røpte den polske jenta at hun fryktet Bjørgen nærmest skulle avgjøre Tour de Ski etter torsdagen.

– Jeg trodde jeg skulle ligge mange sekunder bak henne i sammendraget etter dagens etappe, men så er det bare sju sekunder opp til henne, så jeg er veldig fornøyd, gliser den polske jenta.

Slovenia Cross Country World Cup Justyna Kowalczyk

Justyna Kowalczyk.

Foto: Darko Bandic / Ap

Kowalczyk ville ikke dra

Hun startet bare fire sekunder før den norske skidronningen torsdag og ble raskt tatt igjen. Det var Bjørgen som tok kommandoen.

Til NRK sier Bjørgen at planen var å holde høy fart hele løpet, men da Kowalczyk var lite villig til å dra måtte hun gjøre det meste av jobben selv.

– Jeg forsøkte å slippe henne fram litt på slutten, men hun var ikke særlig villig til det og da bestemte jeg meg for at jeg i hvert fall skulle være først inn på stadion, sier Bjørgen.

Psykisk overtak

Kowalczyks mangel på initiativ og Bjørgens seier torsdag viser at det nå er Bjørgen som er sterkest i superduellen.

– Psykisk sette er det motiveredne for meg og kanskje litt andre veien for henne, sier Bjørgen.

Marti Bjørgen leder Tour de Ski sammenlagt ni sekunder foran Kowalczyk. Det er to etapper igjen (lørdag og søndag) av touren.

Siste nytt

 • Ny opptur for Manchester United

  Manchester United fikk en ny opptur da Crystal Palace ble slått 3-0 i ligacupen.

  Erik ten Hag sendte et United-lag med både Harry Maguire og Mason Mount på banen fra start i den eneste kampen mellom to Premier League-lag tirsdag. Alejandro Garnacho satte inn ledermålet snaut midtveis i første omgang da han omsatte et innlegg fra Diogo Dalot.

  Casemiro nikket inn 2-0 etter en snau halvtime på innlegg fra Mount, og tidlig i 2. omgang punkterte Anthony Martial kampen med assist fra Casemiro.

  United brøt en rekke på tre strake tap med sliteseieren over Burnley lørdag. (NTB)

  rXvoOqlFr40
  Foto: AP
 • Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

  Magnus Carlsen vant semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den sjette Champions Chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering.

  Etter remis i de to første partiene vant Carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. Nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. På et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men Carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk.

  Carlsen har vunnet tre av de fire CCT-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. Onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i første finale.

  Siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. Vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden.

  Taper han for Vachier-Lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå Vachier-Lagrave to ganger for å gå helt til topps. (NTB)

  9NJzb0THUzc
  Foto: NTB
 • Opptur for Nyland og Sevilla

  Ørjan Nyland fikk nok en kamp mellom stengene da Sevilla slo Almería 5-1 og tok et langt steg bort fra bunnstriden i La Liga.

  Den norske landslagsmålvakten voktet Sevilla-målet for annen kamp på rad. Etter å ha holdt nullen i den målløse debutkampen mot Osasuna slapp han inn sitt første mål, men det kom på straffespark og da kampen allerede var avgjort.

  Nyland var etter det velplasserte straffesparket fra Luis Suárez, men manglet noen centimeter på å nå helt fram. Straffesparket ble dømt etter at Nyland enkelt fanget et innlegg. Bak ryggen hans var nemlig Suárez felt av Jesus Navas.

  Da ledet Sevilla allerede 4-0. I det 7. minutt nikket Youssef En-Nesyri inn returen fra tverrliggeren etter at Loïc Bades hodestøt på et hjørnespark.

  Minuttet senere doblet Dodi Lukebakio da han gjorde to lekre dragninger og skjøt i krysset. Samme mann hadde litt senere en akrobatisk avslutning på innlegg fra Erik Lamela, men keeper Luis Maximiano gjorde en kjemperedning.

  Suso sørget for at det sto 3-0 til pause, og tidlig i 2. omgang økte Lamela via en motspiller. Etter reduseringen satte Kike Salas punktum. (NTB)

  Fotball, EM-kvalifisering: Norge - Georgia (2-1)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste